5-årig blogger – Sidsel & Lasse
Riders on the storm

5-årig blogger

Photobucket

Jeg synes det her er lidt tosset! Katie på 5-år er kommet front row til de store modeshows i NYC. Jep, 5-år! Det kan bedre gå med Tavi på 13, men helt ærligt! Det er jo synd for den stakkels og aldeles bedårende lille pige. Man skal da ikke udsættes for modeverdenen i så ung en alder! Det er vist nok magasinet Racked, der har ‘hyret’ hende som gæsteblogger til de mange modeshows i New York. Hvis jeg havde en datter på 5 år, ville jeg ikke sætte hende i sådan en position, med mindre hun selv insisterede kraftigt på at hun virkelig havde lyst. Men hvor modeinteresseret kan en 5-årig være? Og hvad kan vi egentlig bruge en lille piges mening om mode til? Hvad synes I? Er det helt OK?

Tjek hendes ‘skriblerier’ her.

21 kommentarer

 • Kim: Enig :-) Og jo mere vi snakker om det, jo federe synes de sikkert det er hos Racked. Jeg tror dog ikke de ser de unge bloggers som et problem, men mere som et nyt fænomen, som de så gerne vil sætte på spidsen via. Katie. Jeg læste et eller andet sted én skrive 'hvor må de store modeblade skumme af raseri over at deres dyrt betalte skribenter må give deres front row plads op til en pige på 5 år'.Hvis de gerne ville skabe en debat, så er det i hvert fald lykkedes. Men etik og moral er ladt lidt i stikken, hvilket selvfølgelig også er grunden til al den debat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Egentlig kunne jeg ikke være mere ligeglad med om det er ironisk ment, eller alvorligt. Er det alvorligt er det latterligt, og på en måde grotesk. For man kan jo nemt regne ud at hun ikke selv har fået idéen. At hendes forældre så går med til det, ved jeg ikke helt hvad jeg synes om. Er det ironisk, og er hun som én længere oppe nævnte barneskuespiller er det spild af energi og kræfter at ligge sig ned på niveau med Tavi. Jeg hører til dem der aldrig bliver fan af hende, og heller ikke konceptet med SÅ unge fashionistas. Selvfølgelig kan man godt argumenterer for at en pige på 13 kan have en holdning til mode, men helt ærligt – kigger jeg tilbage på billeder af mig som 13 årig burde jeg skamme mig modemæssigt ( det gør jeg dog ikke, da jeg ikke kunne være mere ligeglad og børn skal have lov til at være børn). Hvis Racked synes det er en god måde at gøre opmærksom på problemet, synes JEG at de tager helt fejl da man, som man også kan læse her, tydeligvis ikke umiddelbart fanger ironien i det. No offense til dem der ikke vidste det, og chancen for at den var gået i alvorlighed er da også tilpas stor efterhånden. Men jeg synes det er latterligt og til grin. Når du er 5år, er du knapt nok begyndt i skole. Vh Kim – http://www.moreaboutfashionandus.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes både konceptet omkring Tavi og hende her er fuldstændig latterligt. Det latterliggøre på en måde modebranchen. Kææft de store magasiner må have ondt i røven når deres dygtige, uddannede, højtbetalte skribenter skal dele bænk med et barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er meget interessant at så mange bloggerne i hele verden faktisk vælger at nævne denne gimmick -jeg er fuldstændig enig i at det er blevet alt for hyped med de unge modebloggere -Katie har virkelig fået folk op af stolene. Hvis man læser lidt i kommentarene på magasinet racked er det dog temmelig tydeligt at alt dette er et medie stunt og meget ironisk! Hun kan jo ikke engang skrive endnu..man kan ikke lade være at trække lidt på smilebåndet ;-)God dag til jer og lækker blog I ellers har !!/rikkeCharlotte.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda: Nej, hvis det forholder sig sådan, må jeg indrømme at jeg ikke lige fangede at det var ironisk. Det er vel ikke en modreaktion til unge bloggere, men nærmere et forsøg på at overskrider grænserne for hvor ung en blogger kan være. Under alle omstændigheder skaber det i hvert fald en interessant debat :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig med især Lea om, at det er en interessant diskussion, som denne gimmick rejser. Modeverdenen bliver kollektiviseret i en helt uhørt grad med bloggernes indtog, og den kollektivisering medfører en række problematikker og diskussioner. De traditionelle medier står med en følelse af at blive negligeret, når de autodidakte bloggere lige pludselig overstråler dem front row, og det rejser naturligvis spørgsmål om, hvem der har den reelle kompetence til at kommentere på moden. Jeg har ikke de vises sten, men jeg synes, at det er interessant, at grænserne blødes op. En 13 årig kan ubetinget vide en hel del om mode, men om man i så ung en alder har haft tid til at danne sig egne holdninger i forhold til mode og stil kan jeg tvivle lidt på… Men de unge forbrugere er jo mere købekraftige i disse tider, og derfor kan hverken virksomheder eller medier tillade sig at ignorere dem og deres helte. Men det er jo tydeligvis lykkedes for Racked at rejse en debat, og det må man tage hatten af for i en branche, hvor der normalt skal meget til for at provokere/Simonhttp://moustachejeansandrocknroll.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Det virker ikke som om at i har opfattet at det KUN er ment som en modreaktion mod alle de unge bloggere? Det er 100% ironisk ment.Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så længe hun ikke lider overlast kan jeg godt acceptere det :-) Jeg synes hun virker som en sød lille pige, men jeg er også glad for at hun forhåbentlig bare er blevet brugt som en form for yderlighed inden for meget unge it-girls og bloggers. Man må da sige at det er god reklame for Racked i hvert fald, for man kan næsten ikke undgå at ha' en mening om det :-)Måske ved jeg ikke rigtig nok om baggrunden for det hele, jeg fik bare et billede af nogle forældre, der presser sit barn, til noget det ikke har lyst til eller forstår. Men jeg kan selvfølgelig tage fejl :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så fedt! det er en fed måde at rejse spørgsmål omkring de unge bloggere og generalt highfashions nu meget brede tilgængelighed. Genialt tænkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Heldigvis findes hun ikke "i virkeligheden", og var kun med under Fashion Week som en form for kommentar til det nævnte "fænomen" med unge bloggere som netop Tavi og modeverdenens generelle besættelse af ungdom og de nye it-girls, der jo hele tiden bliver yngre og yngre.Racked prøver at blande sig i diskussionen ved at sætte det på spidsen via "Katie", som jo nok sikkert bare er en barneskuespiller eller noget i den retning.Men det er da en spændende diskussion, som Racked (og Katie) har startet, fx skriver Cover at de hepper på hende, så allerede der kunne man beskylde dem for at være med at støtte jo yngre jo bedre konceptet?Men sjov diskussion..- Lea

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig med jer – det er altså for sindsygt at en 5-årig stifter bekendtskab med modeverdenen.. Lad hende da være barn så længe hun kan :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig, jeg forstår simpelthen ikke de forældre :S

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Hvad skal vi bruge jeres mening til? Jeg synes jeres blog er fed, men helt ærligt læs lige hendes blog inden i dømmer.Det virker langt ude at en fem årig pige kan være så langt fremme hvad angår mode. Men ikke umuligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oh my fucking god.. This is sick..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shit, hvor langt ude – troede først at det var Suri (Tom Cruises datter)….De er skøre, de amerikanere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er et godt pr-stunt ja. Men synd at udnytte en lille pige for at få mere omtale. Det ser dog ud som om hun hygger sig på billederne, men det hele virker alligevel noget opstillet. Og så tvivler jeg også stærkt på at hun selv har skrevet sine indlæg (selvom de har taget et billede af hende med en Mac i skødet)Kig her: http://racked.com/tags/juniors-department

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sikkert et pr stunt for magasinet. Jeg synes at det er alt for ungt, da jeg var 5 vidste jeg jo ikke engang hvad mode var :) casualbyjoachim.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er det en form for opmærksomhedstræk? Synes også det er ærgeligt at indblande pigen i dette!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha jeg kan ikke være mere enig. Det er jo så forfærdeligt at bidrage til at ødelægge en barnlig sjæl. Lad nu pigen være barn!/Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  latterligt, selvfedt, opstillet, smagløst og jeg kunne blive ved :)En blog er jo en blog, men er, efter egen erfaring, sjældent god / interessant, hvis skribenten er under de 20+Men hvis hun skriver uredigeret og anvender egne ord på sin blog, vil jeg gerne have et link så jeg kan få dagens grin :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er fuldstændig enig med dig…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Riders on the storm