Så er det mandag igen!

Shepherd’s pie

Photobucket
Photobucket

I lørdags fik Lasse og jeg Shepherd’s pie, en virkelig lækker ret, som Lasse er blevet helt vild med efter jeg introducerede den for ham. Det er kødsauce af lam med kartoffelmos og revet parmesan ovenpå, som bliver bagt i ovnen.

Shepherd’s pie til 2-4 personer.

Kødsaucen:

400 g hakket lammekød
1-2 revne løg
1-2 fed hvidløg
2-3 revne gulerødder
1 glas rødvin
2-3 dl. kyllingefond

Tomatpure

Timian
Rosmarin

Steg kødet brunt i en dyb pande og tilsæt løg, gulerødder, hvidløg, timian og rosmarin og tomatpure. Lad det stege lidt. Hæld rødvinen og kyllingfonden i og lad det koge ind til der næsten ikke er mere væske.

Karfoffelmos:

Kog 6-8 kartofler. Mos dem og bland dem med passende mængder smør, mælk og parmesan. Smag til med salt.

Læg nu kødsaucen i bunden af et ovnfast fad, og dæk den med kartoffelmosen. Riv lidt parmesan over og bag det hele i ovnen ved ca. 180 grader i 15-20 minutter eller indtil overfladen er gylden.

Velbekomme!

   

5 kommentarer

 • Uhm! Har ikke fået denne her ret i et par år, men den skal da helt klart på bordet igen snarest muligt! Vil også prøve med parmesan ovenpå, det plejer jeg ikke at bruge, men parmesan kan nu egentlig tit gøre livet sådan lidt bedre:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym: Kyllingefond kan købes som pulver og skal bare blandes med vand :) Du kan også selv lave det, men det er lidt mere tidskrævende. Hakket lam kan du få hos slagteren eller på frost i f.eks Brugsen :)Louise: Ja, det er altså lækkert med parmesan! Så bliver den lige ekstra sprød på toppen :) Det bliver med garanti Runes nye yndlingsret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh jeg elsker også shepherd's pie :)/Gunilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhhh jeg elsker også Shepherds pie! Godt tip med parmasan ost, det vil jeg prøve næste gang. Min kæreste synes også, det var en stor fejl, at han aldrig havde smagt det, før jeg lavede det til ham:)/Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hvor køber man 2-3dl kyllingefond?Og hvor køber man hakket lammekød? For det ser meget lækkert ud :D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Så er det mandag igen!