hjemmelavet leverpostej - noget af et projekt! - Sidsel & Lasse
torsdag før arbejde

hjemmelavet leverpostej – noget af et projekt!

På næste lørdag står den på julefrokost her i lejligheden, og jeg havde meldt mig til at lave leverpostej. Vidste dog ikke helt hvad det var jeg gik ind til! For det første er det ikke helt til at opstøve svinelever og spæk alle steder her i byen, og for det andet kunne det ikke lade sig gøre at få det hakket ved slagteren, og har ikke selv blender, så det blev al sammen hakket ved håndkraft (hvilket tog en time!), og derfor er leverpostejen også blevet lidt grovhakket i det. Men ellers smager den rigtig godt! Opskriften lyder således:

1 kg svinelever, 1/2 kg spæk, 4 æg, 100 gr smør, 200 gr mel, 1 liter mælk, 7 tsk salt, 4 tsk peber, 2 tsk allehånde

Spæk, lever og løg køres igennem en kødhakker (gerne to gange). Smør smeltes i en gryde, hvorefter melet tilsættes og det røres til en bolle, som så røres ud i mælken (basically en opbagt sovs..). Sovsen blandes i  kødmassen, hvorefter de fire æg blandes i og til sidst krydderierne. Der blev til seks foliebakker af min portion. Man bager dem i vandbad i ovn ved 200 grader i en time. De kan i øvrigt sagtens fryses, så skal de bare ha ti minutter mere i ovnen.

7 kommentarer

 • Hvor er det vildt at du laver det selv! Jeg har ikke en gang reflekteret over at man kan prøve det, og da går jeg alligevel ret meget op i madlavning. Jeg er totalt imponeret :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha mange tak da! Hvis man havde en kødhakker tilgængelig ville det faktisk være noget af det nemmeste (og billigste) at lave, så det skal næsten prøves ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det er noget af en proces kan huske da min mor og mormor lavede hjemmede lavet leverpostej det tog hele dagen, men så var der også til flere måneder :-)

  /Rikke Modekolibrien.dk
  http://blog.modekolibrien.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, hjemmelavet leverpostej -elsker hjemmelavet leverpostej :)
  Måske man burde kaste sig over projektet selvom det er en smule nemmere at gå i Fakta og købe det :b

  Pernille
  http://www.sortegrisen.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er SÅ godt! Men er altså næsten heller ikke sikker på om jeg ville anbefale nogen at lave det, for det er altså en langsommelig process, og den “hjemmelavede” fra brugsen, føtex etc. smager lige sådan jo :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er utroligt at noget så grimt, kan smage så godt!?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

torsdag før arbejde