fisk på fransk – Sidsel & Lasse
fred and the legends

fisk på fransk

Nærmere bestemt moules marinières og red snapper en papillote. Der ligger et fantastisk fiskemarked i Sydney, hvor min veninde og jeg gik amok i sidste uge. Vi købte både kingfish, snapper og muslinger, men valgte at tilberede de to sidste samme dag. Havde aldrig selv lavet dampede muslinger før, så det glædede jeg mig lidt til. Og så er fisk en papilotte bare altid lækkert. Desværre var vi løbet tør for bagepapir, så vi var nødt til at være nogle miljøsvin og bruge folie i stedet. Begge retter smagte fantastisk. Der er næsten ikke noget bedre en frisk fisk og skaldyr! Her får I opskrifterne:

Moules Mariniéres: 1 kg blåmuslinger, to hakkede løg, 4 fed hakket hvidløg, to tomater skåret i både, en stor dusk hakket bredbladet persille, 4 dl. tør hvidvin, 1 dl piskefløde, salt og peber.

Løg og hvidløg klares i lidt olie, hvorefter tomat og persille tilsættes. Lad det svitse fem minutter inden hvidvin hældes ved. Når der stiger damp op fra gryden hældes de rensede muslinger ved og dampes under låg i små 10 minutter. Fisk muslingerne op af gryden (husk at smide dem ud, som ikke har åbnet sig). Herefter reduceres muslingesuppen lidt og smages til med fløde og salt+peber, hvorefter den hældes over muslingerne i severingsskåle.

Fisk en papillote: En fisk (surprise, surprise..), hakket bredbladet persille, to fed hvidløg, usprøjtet citron skåret i skiver, smørklatter, salt+peber, evt. grønsager man vil ha til fisken

Fisken skæres op ved bugen og snask fjernes. Den lægges på et stort stykke folie/bagepapir og fyldes/drysses så med persille, hvidløg, smør, citron og salt+peber. Vi kom ligeledes asparges ved. Herefter lukkes papilloten (se hvordan man gør her). Lad evt. en lille åbning være tilbage, så der kan hældes lidt hvidvin og citronsaft ved, inden pakken lukkes helt. Fisken bages i 20-30 minutter, alt afhængig af størrelse og severes med kartofler, ris etc.

Bon appetit!

6 kommentarer

 • Hehe, det var også rigtig lækker mad. Og jeg elsker at blive udfordret lidt i køkkenet, især hvis resultatet så er godt! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er ikke noget bedre end blåmuslinger! Beundrer jeres evner i køkken, I er i hvert fald ikke bange for at kaste jer ud i noget, der godt kan virke lidt uoverskueligt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dana

  Elsker seafood! Hvor er fiskemarkedet præcist? Hvordan er priserne…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ligger sådan cirkus for enden af Harris St eller skråt op fra darling harbour, der er skilte der viser vej. Tja, frisk fisk er jo ikke billigt, men det synes jeg til gengæld blåmuslingerne var!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dana

   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hold fast, hvor ser det sindssygt lækkert ud! mmh, ej hvor er jeg allerede sulten!

  Knus, Marie fra http://www.nemesisbabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

fred and the legends