guide til billedredigering – Sidsel & Lasse
dagens detaljer 041211

guide til billedredigering

Jeg har fået en del spørgsmål på hvordan jeg redigerer mine billeder og hvordan jeg “sætter flere ind af mig selv i billedet”. De programmer jeg bruger i guiden er Paint (ved godt det er lidt amatøragtigt at bruge, men det virker!), Picasa/Picnik og pixlr-o-matic, som alle er gratis programmer. Jeg linker til programmerne nederst i indlægget. Hvis man er Mac-bruger tror jeg i øvrigt at Paintbrush har nogenlunde de samme funktioner som Paint.

Til at starte med vil jeg lige sige, at hvis man vil lave et billede med flere versioner af sig selv i samme billede, er det ret vigtigt at kameraet står på præcis det samme motiv når man tager de forskellige billeder og at lyset ikke er alt for forskelligt fra billede til billede. Ud over det er det også nemmere at lave hvis man har en nogenlunde neutral baggrund på billederne.

1: Har taget disse to billeder, hvor baggrunden er fuldstændig den samme, men hvor jeg står i hver sin side af billedet. 2: I Paint klipper jeg den højre del af billedet til højre ud og flytter den over på billedet til venstre så de overlapper hinanden. 3: Jeg finder præcis det sted, hvor billedet “passer ind” i forhold til baggrunden. 4: For at få lidt mere bredde på billedet kopierer jeg hele billede fra punkt 3, sætter det ind, spejlvender det og sætter det op ved siden af det første.

5: Skulle der alligevel være blevet nogle synlige kanter mellem de to billeder, kan man med fordel bruge Picasa til at retouchere det værste væk, så man ikke kan se “overgangen” mellem dem. 6: I Picknik kan man tilføje forskellige effekter, rammer og andet sjov. 7: Jeg bruger tit “1960’s” der giver en varm fornemmelse til billedet og et lidt vintage-agtigt skær til billedet, som vi alle så godt kan li’ ;) 8: Til sidst tilføjer jeg eventuelt ekstra effekter i det lille program pixlr-o-matic, der både kan lægge forskellige farvefiltre, effekter og rammer på billedet.

Det færdige og måske lidt overredigerede billede :)

Håber det var svar nok på jeres spørgsmål og at I kan bruge guiden til noget. Jeg ved godt at det ikke er redigering på et ret højt niveau og at man har maaange flere muligheder med Photoshop. Men skal det gøres gratis, så synes jeg nu denne måde fungerer meget fint :)

Download Picasa

Download pixlr-o-matic

11 kommentarer

 • Super guide! Pixlr-o-matic er sjovt at sidde at rodde med. ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lasse, din snyder! Jeg er lige begyndt at bruge photoshop, og var helt overbevist om at det var det alle Jer, der har smarte billeder med dobbelt op på sig selv på, brugte. Så nu har jeg siddet og måtte spille rollen som narcissistisk bloggerkæreste, og har måtte spørge photoshop guiden (min kæreste) om ikke man kunne det :D Godt at se at det også kan gøres nemmere :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Haha :) Photoshop har selvfølgelig også langt flere muligheder end de tre programmer jeg bruger har til sammen, men jeg klarer mig nu fint alligevel ;) Kunne dog godt tænke mig PS på et tidspunkt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er selvfølgelig rigtigt nok ;) jeg synes også det er et godt værktøj, men det er virkelig også dyrt, så jeg er glad for at jeg valgte den nemme vej og anskaffede mig en mand der har det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hov, tænkte lige.. Ved du om der er et program i stedet for, man kan bruge? Jeg bruger mac og kan simpelthen ikke finde et program, der “gør” det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god og brugbar guide – virkelig fedt!

  janeelkjaer.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ihh det er godt nok dejligt med sådan en guide… :)
  Og hvor er jeg dog lykkelig for at se at jeg ikke er den eneste der nørder Paint. hahah :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Det var godt at høre :) Haha, nej Paint er altså helt fint!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

dagens detaljer 041211