frisk pasta med oksekød og svampe i flødesauce – Sidsel & Lasse
leopard shirt

frisk pasta med oksekød og svampe i flødesauce

Mens Sidsel var i London flottede jeg mig lidt med madlavningen, når man tænker på at jeg bare skulle lave mad til mig selv. Igen igen var det Sofie, der kom med inspiration til retten. Kunne bare se at der var parmesan, fløde og rucola i køleren, og så kom jeg lige i tanke om den ret, som jeg aldrig havde prøvet før. Det smagte virkelig godt, og var sindssygt nemt at lave. Måske lidt en manderet, men what the hell.. det var da i det mindste med økologisk fuldkornspasta! :P

Jeg brugte (til én person):

 • 100 g Oksekød (jeg nappede en engelsk bøf til 10 kroner i Netto)
 • 250 g frisk pasta
 • 1-1½ dl madlavningsfløde (jeg brugte faktisk ½ dl 8% fløde og 1 dl letmælk. Det kan man sagtens!)
 • 6-8 champignoner
 • 1 løg
 • Rucola (nok egentlig mest fordi det ser pænt ud.. men det giver vel også et eller andet til retten)
 • 1 fed hvidløg
 • Revet parmesan
 • Salt og peber

Steg kødet hurtigt med godt med salt og peber. Læg det til side og steg hakket løg + skiveskåret champignon med hvidløg, salt og peber. Tilsæt fløde og lad det simre lidt. I mellemtiden har du fået vandet op at koge. Kog pastaen i 3-4 minutter. Smæk det hele i en tallerken, læg rucola på toppen sammen med en god omgang revet parmesan. Yum!

16 kommentarer

 • Lene

  Iiih Lasse… Jeg synes det er så fedt, at du poster mad indlæg! Du har en skøn og enkel tilgang til madlavning, som gør at jeg med det samme bliver inspireret og jeg er også vild med at lave mad. Jeg vil i hvert fald lave det her i løbet af ugen :) Nam siger jeg bare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Hej Lene :) Det er bare dejligt at høre! Synes også jeg er blevet lidt bedre til at lave mad her det sidste års tid, og jeg er også vild med det! Meld endelig tilbage om det blev godt ;) (det kan det næsten kun blive!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie h

  Man bruger rucola grundet dens smag, ikke fordi det ser flot ud! Det er en salat med kraftig smag. Så ved du det :-)
  Og come on thomas

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Hehe, ja okay. Det vidste jeg (måske) også godt :P Det kan godt være jeg ikke er den store rucola-fan, men det passer faktisk meget godt til retten. Overvejer også at peppe det op med noget revet citronskal næste gang, det tror jeg kunne blive godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm det ser lækkert ud!
  // http://www.copenhagencandy.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • thomas

  Du må få pænt kedelig mad til hverdag, hvis du “flotter” dig med ovenstående ret..?

  Men det ser lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha, giv dog manden lidt credit.. mange drenge ville ikke ha fantasi til noget der overgik pasta med ketchup eller æg og rugbrød-stadiet. Og tror nu det han mener er at det ikke nødvendigvis er hver dag man får retter med mange lækre råvarer som frisk pasta, fløde, god ost og bøf.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Jeg giver Sidsel ret.. Giv ham dog lidt mere credit. Hans madindlæg inspirerer i hvert fald mig og jeg har lavet mad altid og går meget op i det, og han kommer med friske indslag (Det gør de begge!).Tag du en tur til et af kollegierne ved DTU, så skal du se pasta med ketchup 24/7, syv dage om ugen, hver dag i året, og beskidte køkkener big time.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Hehe, synes nu jeg får ret god mad til hverdag også. Det kan du i hvert fald se hvis du kigger nogle af de andre indlæg med mad :) Men ja, ved ikke hvad du plejer at lave når det kun er dig, der skal spise. Jeg plejer tit at ende med et par rugbrødsmadder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • thomas

   Ok ok, det var ikke for at nedgøre dig! (skriver også det ser lækkert ud)

   Synes bare det var lidt sjovt med “flotter sig” og så brugen af en bøf til en 10’er fra Netto. That’s all!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Bare rolig, følte mig heller ikke nedgjort! ;) Men jeg synes nu stadig at engelsk bøf, flødesauce, frisk pasta og parmesan er at flotte sig lidt, hvis alternativet var en klemme med leverståhej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha, mine veninder mobber mig også altid med, at jeg spiser mandemad. Men det er godt! Fik faktisk det samme i går, dog uden kød og med spinat (rørt ud i saucen) i stedet for rucola. Uhm!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Mandemad er god mad :D Uh, det lyder også godt. Igen, tak for inspiration, Sofie! Din opskriftsamling er en lille guldgrube!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg kan ikke klare jeres madposts.. bliver så sindssygt sulten hver gang :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Sorry :D så må du jo prøve at lave noget af det! hehe..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

leopard shirt