friske forårsruller – Sidsel & Lasse
Julegaver: lidt men godt!

friske forårsruller

Vi har faktisk lavet et indlæg på bloggen med friske forårsruller, men det er ved at være gammelt, og friske forårsruller er simpelthen geniale – så her kommer de lige igen! ;)

Denne gang stegte vi kyllingstykker og tigerrejer i hvidløg og spiste dem sammen med mango, agurk, gulerod, kinakål, peberfrugt, rødløg, avocado og tre slags dip. Vi fik spist hele faddet med grøntsager, så vi var godt mætte og følte os rigtig sunde og alt muligt :D Og så smager det også bare virkelig godt! De tre dippe var sweet chili, peanutbutter/hvidløg/creme fraiche-dip og soya/hvidløg/peanutbutter/honning-dip (de to sidste fik også lidt chili i).

Det er nemt, sundt og lækkert! Rispapiret fandt jeg i Søstrene grene til 9.80 kr. for en pakke med 9 stykker i.

Hvis man nu er lidt træt af rejecocktail, men stadig gerne vil ha’ rejer til forret nytårsaften kunne denne ret måske være et godt alternativ? ;)

11 kommentarer

 • […] Denne ret kræver lidt tid og en del madvarer, men den er indkøbsturen og besværet værd! Vi elsker kombinationen af helt sprøde, friske grønsager sammen med rejer eller kylling og så en sød/stærk/syrlig form for dyppelse. Og så gør det heller ikke noget at retten er den dybstegte forårsrulle lidt lettere og sunde lillebror. Se opskrift her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nane

  Afprøvede det for første gang igår og hold da op hvor er det bare lækkert!
  Er normalt ikke vild med forårsruller men fordi de var friske synes jeg de smagte rigtig godt. ¨
  Dejligt med lidt nye opskrifter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Dejligt med feedback! Og godt du kunne lide dem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det er alt for længe siden, jeg har fået friske forårsruller!
  Det er jo SÅ godt!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Kan I ikke komme med opskrifterne på dippen? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det kan du tro :) Creme-fraiche-dippen er selvopfundet og er egentlig bare et par dl. creme fraiche rørt op med en spsk. peanutbutter, et knust fed hvidløg og lidt soya. Den anden er en hoisin-sauce, opskriften finder du her http://chinese.food.com/recipe/homemade-hoisin-sauce-312992 (vores er uden risvineddike, da vi ikke lige havde det på lager!).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser sindsygt lækkert og ikke mindst overskueligt og nemt ud! Det skal jeg uden tvivl afprøve en dag inden længe (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er mega lækkert!
  Et lille tip herfra: nu kender jeg ikke Århus særlig godt, men hvis I går forbi en lille asiatisk butik, så køb rispapir derfra. De koster ikke mere end 18-25 kr for minimum 80 stykker (hvilket svarer til 400 gram). Så er I hvert fald forsynet med rispapir et stykke tid. Et andet lille godt tip er finsnittet hvidkål. Nemt, billigt, ekstremt lækkert med sin sødme og sprødhed og uanset hvor meget du bruger, så er der ALTID hvidkål tilbage. Krydderost er også virkeligt godt til at smøre i selve forårsrullen sammen med alt fyldet.
  Terayakisovs, som også er billigst i en asiatisk forretning, er totalt lækkert til at marinere kylling i – gerne suppleret med hvidløg, chili og ingefær. Et par timer i køleren, og kødet er smagfuldt og ekstremt mørt – uanset hvor længe man steger det (overdrivelse fremmer forståelsen).

  SÅ! Det var vel det jeg havde at sige. Jeg håber I kan bruge det. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Kæmpe tak for din kommentar, Yasmin! Det kan bestemt bruges :)
   Ja vi plejer faktisk at smutte forbi den asiatiske oppe ved banegården, men havde ikke lige tid i sidste uge. Men helt klart value for money hvis man har!
   Resten må vi da helt sikkert få prøvet af :) Er selv ret stor fan af hvidkål, det er billigt og kan bruges til så mange retter!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegaver: lidt men godt!