Der’ flødebolleræs uh uh – Sidsel & Lasse
hvid strik - tjek!

Der’ flødebolleræs uh uh

Inspireret af Mies fine flødeboller gik jeg selv i gang med mit eget flødebolleprojekt i onsdags. Lad det være sagt med det samme: hjemmelavede flødeboller hører til i samme kategori som hjemmelavet pasta og deslige, dvs. ikke for sarte og utålmodige sjæle. Der var flere gange hvor jeg lige var nødt til at tage en dyb indåndning og tælle til ti, for ikke at komme til at lakere hele gulvet i marengsmasse af irritation. Jeg havde så også et par begynderfejl i processen, men resultatet endte sgu da med at blive meget godt! Og de smager heldigvis fantastisk. Som I nok kan se er mine flødeboller ret rustikke at se på, det skyldes at æggemassen aldrig rigtigt blev blank, og så begyndte der sgu at løbe sukkersirup ud fra den på et tidspunkt, så chokoladen er bare hældt på med en ske og så er helligdagene blevet redet med en kniv og ekstra chokolade. Valgte på forhånd ikke at gejle den med lakrids, hindbær osv. Kan bedst lide flødeboller ala summerbirds klassiske – straight up skum, marcipan og mørk chokolade. Men altså, jeg er sikker på at I kan gøre det bedre, og det er altså også meget hyggeligt at stå og fedte med, hvis man kan lide sådan noget. Og så spreder de en masse glæde. Opskriften er fundet hos Gane&Gaffel :)

22 kommentarer

 • WOW hvor ser de bare gode ud! Men for pokker hvor må det kræve meget tålmodighed! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sejt! Hvor er de fine Sidsel:) Vores lignede bestemt heller ikke noget, der kunne vinde konditor-prisen udi pænhed – og køkkenet endnu mindre – der var alvorlig talt skum og smeltet chokolade udover det hele ;)

  Kh Emilie G&G

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak, Emilie! Haha, ja det er altså et krævende projekt. Hvordan Summerbird får deres så pæne og ensartede er mig en gåde!!
   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Er det med vilje at der er en flot fallos på det første billede? :D
  Sorry, kunne ikke lade være ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   For f…..! Lasse sagde det godt :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Haha.. det er ikke med vilje, men det er jo unægteligt en pik!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tenna

   Fuldstændig. Det er mega sjovt :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var det første jeg tænkte, da jeg så billedet, men jeg turde simpelthen ikke være den første, der sagde det! Tænk hvis det bare var mig..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha, hvor er det sjovt. Og jeg lagde overhovedet ikke mærke til det, før Lasse (og nu I andre…) pointerede det :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold op hvor er de fine, og lækre :).
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/2013/02/giveaway-et-armband/#.US0CxaW6d8E Har en give away igang her. du meget velkommen til at deltage :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Nu tippede jeg også dengang du lavede pasta, men det er altså virkelig ikke fordi jeg har vilde kulinariske evner – jeg kan bare lave pasta og flødeboller ;-)
  Men altså glukosen kan godt gøre massen lidt svær at arbejde med, så der er næsten ingen grund til at bruge den. Hvis du i stedet bruger 150 g sukker og 0,5 dl vand til din sirup og så pisker det sammen med 75 g æggehvider i et kvarters tid, skulle du gerne få guf med en god konsistens. Lidt vanilje i er også rigtig lækkert :-)
  Så er der ingen grund til at lade dem køle af i en time – de kan stå ude, mens du smelter (og tempererer? ;-)) chokoladen, som gerne skulle kunne pensles på med en blød pensel :-)

  Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha, jamen det er kun godt med lidt tips!
   Jamen jeg tænkte nok det var den, der var synderen! Okay, det må jeg helt sikkert prøve næste gang (hvis der bliver en næste gang!). Tak for dit besyv i hvert fald :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser vildt lækkert ud. Er utrolig sliksulten nu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Altid noget at de ser lækre ud :) Så kan det være lige meget med alle ens behind-the-scenes-fejl!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  Jeg er ny læser herinde, og dette er det første indlæg jeg læser hos jer, og må indrømme at jeg sidder med det største smil på, da din første oplevelser med flødeboller er ligesom min, forskellen er dog at jeg endte med at smide dem ned i vasken fordi jeg blev så hidsig. Godt gået!! – Jeg er allerede fan! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hvor er det dejligt at høre, velkommen til! :) Haha, og hvor er jeg glad for, at det ikke bare er mig der er en utålmodig og hidsig en. Bedre held næste gang ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, mums! Jeg har i flere år haft planer om at lave flødeboller, men tja, det har jeg ikke lige fået gjort endnu ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Nej og det er også forståeligt, for det er en omstændelig affære. Men resultatet er yummy :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm hvor ser det lækkert ud! Kommenterer ikke så tit, men jeg holder virkelig af at følge med herinde, her er rart og hyggeligt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ej det glæder mig virkelig at høre! Det er også hensigten, så dejligt hvis det lykkes :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

hvid strik - tjek!