mere info om oplevelsesøkonomi - Sidsel & Lasse
Kurt Kom Forbi

mere info om oplevelsesøkonomi

I har vist længe haft lovning på et indlæg mere om min kandidat i Oplevelsesøkonomi, og nu føler jeg mig faktisk også bedre rustet til at give jer svar, da vi nu snart er færdige med første år, og jeg ligesom har dannet mig nogle indtryk. Først og fremmest vil jeg sige at det har været en omvæltning at gå fra et stort bachelorhold på BSS til et lille hold på en humanistisk linie (OØ hører under Arts-fakultetet på AU). Formen på undervisningen og de opgaver vi får stillet er meget anderledes, men heldigvis på en god måde. I januar blev jeg færdig med fagene Kulturelle Strategier, Kulturantropologi og Entreprenørskab, hvoraf jeg især vil fremhæve de to førstnævnte som virkelig givtige og spændende. Af en eller anden grund blev jeg aldrig helt dus med skabelonen for entreprenørskabsundervisningen, men andre har helt sikkert syntes det var fedt :) I februar startede vores designsemester så, og det er har bare været kanon indtil videre. Vores lærere er engagerede og dygtige, vores undervisning foregår både i OØ-huset, på Godsbanen, i London og Kbh, så vi rigtig kan komme ud i felten og prøve metoder og teorier af. Dertil har vi et gennemgående projekt med temaet “Do-it-together”, hvor vi i grupper skal skabe en designløsning, der fremmer/understøtter en ny form for socialitet og samtidig skaber værdi for en ekstern partner. Så der har vi virkelig frie tøjler. I min gruppe har vi fx haft møder med Århus Stadsarkiv og Vestergade Foreningen, så det bliver spændende at se hvad det udmunder i.

Siden sidste indlæg er der også sket det nye at vi er rykket fra Trøjborg og bunkeren og op i vores helt eget hus på Finlandsgade. Vi er virkelig priviligeret – til omkring 40 mand har vi en bygning fordelt på tre etager, hvor vi nederst har fredagsbar, køkken og opholdsrum, i stuen er der grupperum og øverst har vi forelæsningslokale. Og som I måske kan se på billederne har vi lov til at udsmykke og gøre ved næsten som det passer os. Det føles næsten mere som at gå på fritidshjem end som at gå på universitetet! Men det passer mig glimrende at der er det her løsslupne og kreative miljø :) Så samtidig med at vi selvfølgelig har travlt med læsning og projekter, så er der også tid til hygge og en masse øl- og kaffedrikkeri!

Så alt i alt kan jeg mærke, at jeg er kommet på den rigtige hylde. Nogen gange kan jeg stadig godt tage mig selv i at sukke over, hvor langhåret og rundkredspædagogisk, det til tider er at studere her, men det er sjældent! Og alternativerne på BSS havde bare slet ikke været mig kan jeg høre, når jeg snakker med de andre MMC’ere, der også har valgt at læse videre. Så ja, jeg kan godt anbefale en kandidat i OØ, og der er faktisk super mange uddannelser der giver adgang til den (ikke kun en universitetsbachelor). Dog skal man lægge kræfter i sin ansøgning, da ens optagelse afhænger af den såvel som karaktergennemsnittet. Det var vist det i denne omgang, men skriv endelig hvis I har tvivl/spørgsmål til OØ, så forsøger jeg at komme med svar ;)

19 kommentarer

 • Katrine

  Hey Sidsel,
  jeg kan se at indlægget har et par år på bagen, men jeg forsøger mig alligevel at høre om dine oplevelser på OØ.
  Jeg drømmer selv om at komme ind på studiet til sommer og tænkte derfor om du havde gode råd til, hvad jeg bør sende med og vægte?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Katrine
   Du får lige en copy-paster fra et tidligere svar, håber det er ok ;)

   Jeg må ærligt indrømme at jeg tog lidt let på ansøgningen, da jeg ikke var klar over at så mange ville søge ind. Men i hvert fald, så vedhæftede jeg CV med alt relevant arbejde (hvis du har erfaring med et eller andet specielt – fra frivilligt arbejde, praktik eller hvad det nu kan være – så tag det med), en anbefaling fra min underviser, som jeg også brugte i forbindelse med legatsøgning, og så den motiverede ansøgning, hvor jeg især lagde vægt på relevante fag. I virkeligheden er det bare en gennemgang af hvad jeg lærte på MMC, som kunne være relevant på OØ. Og så har de jo adgang til ens karaktergennemsnit, som også vejer ind.
   Ellers kan jeg bare sige at det er en fed kandidat, meget anderledes end Handelshøjskolen, hvor jeg gik inden.
   Held og lykke med ansøgningen! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Sidsel
  Meget spændende indlæg! Jeg har selv lige besluttet at søge ind på OØ, og vil i den forbindelse hører om du har nogle gode råd til ansøgningen. Mit gennemsnit er desværre ikke så højt, så ansøgningen skal helst udstråle at jeg bare må optages!
  Eftersom dette indlæg er fra 2013, vil jeg hører dig hvilken hylde du nu er endt på (job) og hvordan vejen til job på den anden side af OØ så/ser ud?
  Hilsen Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Spændende at læse om. Kom ind for nogle år siden, men valgte en anden kandidat til sidst. Men lyder som et godt studiemiljø i har!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Hej Sidsel,
  Hvor ser det superfedt ud. Nu skriver du, at også folk med en ikke-akademisk bachelor, er kommet igennem nåleøjet til OØ. Ved du, om der er nogle kaospiloter, der læser det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det er der ikke, nej. Sådan som jeg ser det kan OØ godt sammenlignes lidt med kaospiloterne, som en slags uni-pendant. Jeg tror ikke så mange ville vælge begge dele :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det bare hyggeligt med jeres helt eget hus :) Hihi! Så dejligt at du har fundet den rigtige kandidat smukke :*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ali M.

  Interessant læsning og fedt studiemiljø må man sige. Der må virkelig komme en del kreative inputs/outputs, løsningsmodeller/forslag og lignende fra det hus.

  Må jeg spørge hvilken jobretning du og Lasse eftersøger, når I engang er færdige? Har I sigtekornet rettet mod bestemte erhverv/brancher – eventuelt modebranchen eftersom I lægger meget af jeres energi der? Har endvidere overvejet at arbejde i udlandet? Og til sidst, hvad vil det ultimative drømmejob være?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Helt sikkert! Det er så spændende at se hvad de andre grupper nørkler med også, folk er virkelig dygtige :)

   Det kunne meget vel være mode- eller mediebranchen. Eller simpelthen starte noget op selv på et senere tidspunkt. Jeg håber bare jeg havner på en hylde, hvor der er plads til at tænke store tanker og hvor der ikke er to arbejdsdage, der er ens. Og udlandet lokker da lidt, ja. Det er så spændende og udfordrende at rykke teltpælene op for en stund, og der findes jo så mange fede byer rundt omkring i verden :)
   Hmm, ultimativt lige nu ville nok være at leve af bloggen, så ens hobbyer smeltede sammen med ens levevej. Ellers måske at være creative director for Saachi & Saachi!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lou

  ..men hvad kan du med en kandidat i OE? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Alt ;) Ej, jeg har selv bekendte, der nu er færdige med uddannelsen. En arbejder for Roskilde Festival, en anden har startet egen virksomhed og arbejder samtidig som PR-ansvarlig for Diesel i Danmark, den sidste er ansat hos en kommune. Så det er meget forskelligt! Nogle vælger at blive selvstændige, andre ansættes i PR-, marketing- og medieverdenen, og nogle helt tredje bliver undervisere eller får arbejde indenfor turist- og byrumsbranchen. Og så er der selvfølgelig de helt klassiske oplevelsessektorer så som spillesteder, forlystelsesparker, turistattraktioner etc., hvortil en OØ’er også nogen gange tilknyttes :) Men der skal arbejdes for sagen – man finder nok ikke et jobopslag, hvor der står “oplevelsesøkonom søges” ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TineLee

  Åhh, hvor er du heldig at læse oplevelsesøkonomi – mit drømmestudie, som jeg lige har sendt min ansøgning afsted til. Sammen med 200 andre ;-/ Håber SÅ meget at komme ind, så jeg ikke hænger på corporate communication…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Uh, vil krydse fingre for dig så! What? Er der så mange ansøgere i år? :O

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • TineLee

   Haha, nej de 200 var bare fiktivt hevet ud af luften – jeg aner ikke, hvor mange der har søgt ;-0

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha okay, men det er måske ikke så langt fra når det kommer til stykket. Der var da godt og vel 120 ansøgere sidste år, og tror kun der er kommet mere interesse for kandidaten i år :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone F

   What? – er der så mange der har søgt i år? Det er jo dobbelt op af sidste år! Øv, har også søgt ind, men chancerne ser mindre og mindre ud :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja chancerne ser unægteligt mindre ud :/
   I må bare stole på, at lærerne udvælger dem, de ser bedst rustet til kandidaten, og at det skinner igennem i jeres ansøgning, at det skal være jer! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kurt Kom Forbi