Olympus Pen Lite E-PL5 – Sidsel & Lasse
Sidsel&Lasse 2008

Olympus Pen Lite E-PL5

Vi har efterhånden testet en lille håndfuld hybridkameraer her på bloggen. Blandt andet Canon EOS M, Sony NEX 5 og Sony NEX 5N. Nu er turen så kommet til Olympus Pen Lite E-PL5, som også er et hybridkamera. Vi har været ude at bruge kameraet til nogle forskellige opgaver – blandt andet taget outfit-billeder og testet kameraets kunne mod vores “rigtige” spejlreflekskamera.

Hvis nogen af jer skulle være i tvivl om, hvad et kompakt systemkamera eller hybridkamera er, kommer der en kort forklaring her. Et hybridkamera bruger objektivet fra et spejlreflekskamera og det kompakte kamerahus, som man kender det fra ‘normale’ digitalkameraer. På denne måde får man en suveræn billedkvalitet og et meget lettere og mere handy kamera, som ikke fylder eller vejer så meget som et spejlreflekskamera. Derfor er det lettere at tage med forskellige steder hen, hvilket vi som bloggere jo sætter stor pris på :) Olympus’ Pen Lite-kamera er det mindste og letteste af de hybridkameraer, vi har testet, hvilket må siges at være et stort plus.

Jeg vil ikke kede jer med kameraets specifikationer, så dem kan I læse mere om HER, hvis det skulle være interessant for jer. Noget af det, vi synes, er fedt ved kameraet, er den vipbare skærm, som giver god mulighed for at tage billeder i nogle ellers lidt kringlede vinkler. Derudover var vi også imponerede over billedkvaliteten og den fine baggrundssløring, man kan lave med kameraet. Menuer og knapper på kameraet fungerer logisk og er lettet at finde ud af. Der er også mulighed for at lægge forskellige filtre på billedet før man tager det (ikke en funktion, vi bruger ret tit. Er det ikke oftest noget, man lægger på, når man redigerer?). Muligheden er der i hvert fald ;)

Kig forbi i morgen, hvor der både vil være outfitbilleder, der er skudt med kameraet, samt en sammenligning af Olympus Pen Lite E-PL5 og vores traditionelle spejlreflekskamera, Canon EOS 450D. Ellers kan I også glæde jer til en nice konkurrence – I kan jo prøve at gætte, hvad præmien mon er ;)

Følg Olympus Danmark på Facebook.

Sponsoreret indlæg

1 kommentar

  • Kamille Parsgaard

    Jeg er vild med at det ligner et spejlrefleks og andet intet vejer. Uden at have haft det i hånden dog, så synes jeg ofte at man føler at man tager rigtige billeder når det ligner et rigtig kamera. Måske er jeg bare sentimental.
    Men rigtigt kamera, blandet med digi, er perfekt mix!

    -Kamille

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidsel&Lasse 2008