lasagne med spinat og butternut – Sidsel & Lasse
På nye eventyr...

lasagne med spinat og butternut

Efteråret synger vist meget på sidste vers, men derfor kan man stadig være heldig at finde flotte hokkaido og butternut squash i supermarkederne. Herhjemme spiser vi ofte en vegetarret eller to om ugen, og et græskar er genialt til bygge en ret op omkring. Vi bruger dem tit i supper, som fritter eller som her – i en lasagne. Retten får en dejlig fyldig og sød smag, som går godt til den smeltede ost og spinaten.

Til en lasagne (3 personer)

1 butternut/hokkaido, 250 gram spinat (frossen), en dåse flåede tomater, 1 finthakket løg, 1 fed finthakket hvidløg, 1/2 tsk. salt, 1/2 tsk. timian, et skvæt balsamico, lasagneplader, bechamelsovs og 100 gram revet ost

Græskaret skrælles, flækkes og tømmes for indmad. Herefter skæres det i både og så i centimeter-tykke skiver. Skiverne vendes i olivenolie og salt, og bages så ved 180 grader i 30 minutter. Imens forberedes tomatsovs. Først svitses løg og hvidløg, hvorefter tomatpure og flåede tomater tilsættes. Smag til med salt, balsamico og timian. Bechamelsovsen laves som en klassisk opbagt sovs og smages til med salt, peber og muskatnød (man kan også springe over hvor gærdet er lavest og købe en mornaysovs). Når græskaret er bagt færdigt kan man begynde at lave lasagnen. Nederst fordeles et lag græskar og tomatsovs. Ovenpå lægges lasagneplader og et lag spinat, som bechamelsovsen hældes ud over. Drys en smule ost ovenpå sovsen. Gentag rækkefølgen og slut af med et godt lag ost. Lasagnen bages i 40 minutter ved 180 grader. Velbekomme!

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På nye eventyr...