tærte med feta, spinat og løg – Sidsel & Lasse
The Wolf of Wall Street

tærte med feta, spinat og løg

Tærter er altså bare geniale som restemad. Lasse har arbejdet til sent på IMV mange dage og derfor har jeg skulle finde på aftensmad selv. Da køleskabet var ved at være småtomt, men alligevel ikke nok til at jeg gad handle, måtte jeg bikse noget sammen af hvad vi havde. Vi har stort set altid grønsager på frost (deriblandt spinat) og i køleren var der bl.a. en rest feta, en pose løg og nogle æg. Det blev til denne tærte, som var overraskende lækker! Derfor tænkte jeg også lige, at jeg ville dele opskriften :)

Ingredienser: En portion tærtedej (købt/hjemmelavet/fuldkorn/hvad man nu foretrækker), 2 løg i skiver, 300 gram optøet spinat, 100 gram feta, 4 æg, 1 dl. yoghurt/creme fraiche/skyr etc., 1 dl. mælk, salt og peber (og evt. lidt revet parmesan)

Tærtedejen rulles eller trykkes ud i en springform (min er 26 cm.) og lidt huller stikkes i den med en gaffel. Bag bunden i 10 minutter ved 180 grader. Imens skæres løg og feta. Æggene piskes sammen med mælk, yoghurt, salt og peber. Jeg rev også 50 gram parmesan og puttede i, da jeg synes det giver en god smag til æggestanden. Når bunden er taget ud af ovnen fordeles først løgringe på den, så spinat og til sidst feta. Æggeblandingen hældes over og tærten sættes tilbage i ovnen og bages færdig i 35-40 minutter ved 180 grader. Velbekomme! :)

 

4 kommentarer

 • Jette sørensen

  Kan man bruge frisk spinat og evt. hvordan ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Sagtens :) Den skal bare have en hurtig tur på panden, så bladene falder sammen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  ELSKER tærte og specielt det med at man kan lave det af stort set alle rester ;) Jeres ser super lækker ud – tror måske jeg vil kaste mig ud i den i aften :) MUMS

  Charlotte
  http://www.fitmom.dk
  En personlig blog om at være mor, komme i form efter fødslen og træning
  Smut forbi bloggen – hvor du pt kan vinde bogen “Fit på 100 dage”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser god ud.. Feta og spinat går godt sammen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Wolf of Wall Street