St. Pauls Apothek, Århus – Sidsel & Lasse
Nye Nike Vortex

St. Pauls Apothek, Århus

For noget tid siden var Sidsel og jeg ude at spise og bagefter tog vi i biografen for at se The Wolf of Wall Street :) Valget af restaurant faldt på St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade, hvor vi før har været forbi for at drikke drinks. Vi havde dog ikke prøvet at spise der før, så det var vi jo nødt til at prøve! Vores forventinger var lidt blandede, da vi havde hørt lidt forskelligt om maden på stedet. Heldigvis blev vores tvivl gjort til skamme.

Til forret fik vi begge røget laks med æble og peberrodscreme, brøndkarse og rugbrødsknas. Virkelig, virkelig lækkert! Og portionerne var også godt store. Det var især dejligt at få serveret et ganske pænt, stort stykke laks. Til hovedret fik Sidsel braiseret svinebryst med en slags sauerkraut og jeg fik torsk med blomkål. Igen virkelig lækkert og dejligt mættende. På St. Pauls Apothek får man, i stedet for vin, cocktails til maden, og man kan vælge at få én cocktail pr. ret, man får serveret. Vi valgte dog at nøjes med en cocktail til hovedretten, og valgte de cocktails, de selv anbefalede, passede til retterne. Jeg fik derfor en Banks Margerita til min ret, og Sidsel fik en La Boheme til sin. De var begge virkelig dejlige og friske, og passede godt til retterne. Også dejligt at prøve noget andet end vin til maden, synes vi. Til dessert fik jeg Pære Belle Helene ala St. Pauls Apothek og Sidsel fik en dessert med citron crème, knas, hvid chokolade og marengs. Jeg var ganske tilfreds med min dessert, mens Sidsel fandt sin lidt for syrlig. Derfor byttede vi lige desserter halvvejs, så vi kunne prøve hinandens.

Vi blev placeret ved et lille bord, hvor man sidder skråt over for hinanden og relativt tæt på de andre gæster. Hvis man er i humør til at sidde lidt mere for sig selv, er der dog også mulighed for at få en anden plads. Stemningen er meget intim, hyggelig og uformel, og St. Pauls Apothek er indrettet gammeldags på den helt rigtige måde. De fleste borde står dog ret tæt på hinanden. Betjeningen var lige som den skulle være – venlig, uformel og opmærksom uden at blive påtrængende.

Prisen for 2 x 3 retter, to cocktails samt brød og vand blev 740 kroner, hvilket vi synes var en ganske rimelig pris alt taget i betragtning. Det er ikke i den billige ende, men bestemt heller ikke i den dyre. Fredag og lørdag koster menuerne 50 kroner mere, end de gør resten af ugens dage. Så var vi kommet mellem mandag og torsdag, var vi sluppet med 640 kroner.

Vi siger tak for mad og kan kun anbefale St. Pauls Apothek til andre, der gerne vil ha’ god mad i hyggelige omgivelser :) Vil I vide lidt mere om stedet, kan I læse HER om sidste gang vi besøgte det. Der fokuserede vi mere på drinks og Hasse Bank Johansen, som er medejer af stedet.

FORRESTEN! Hvis I kunne tænke jer en virkelig lækker oplevelse på netop St. Pauls Apothek, kan i d. 6/2 for 595 kroner få en helt speciel oplevelse på St. Pauls Apothek hvor Hasse fra St. Pauls og Emil Seth Areng fra Rex Bar and Grill i Umeå byder på 5 cocktails og 4 retter lækker mad dertil. Læs mere om eventet og book bord her. Sidsel og jeg er så heldige at blive inviteret, så uanset hvad kommer I nok til at høre mere om det ;)

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Nike Vortex