Sri Lanka #1 – Sidsel & Lasse
fredagsmusik: hvad lytter jeg til pt.

Sri Lanka #1

Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal begynde med det her indlæg! På de sidste to uger har jeg suget så mange oplevelser og indtryk til mig, at det er svært at bearbejde inden for så kort tid. En ting kan jeg dog starte med at fortælle: Sri Lanka var det helt rigtige valg til denne tur. Selvom både min veninde og jeg kunne have brugt både en tredje og fjerde uge på øen nåede vi stadig rigtig godt omkring. Fra det hektiske hovedstadsområde over Kandy og det kulturelle centrum til det kølige højland og til sidst den tropiske sydkyst. Vi har set landskabet skifte fra palmer og jungle til mosbeklædte fyrtræer og store åbne græsenge. Nogle gange kunne man have troet at man befandt sig i Sydamerika, andre Thailand og andre gange igen Danmark eller England. På den måde har Sri Lanka overrasket med sin diversitet. Og på trods af forskelle har det ene sted bare været mere frodigt, smaragdgrønt og smukt end det næste. Endnu en ting der kom bag på os var afstandene og tiden man skulle sætte af til bare små ture. Vejene er af god kvalitet, men så bugtede og omringet af byer, at selv 40-50 km kan betyde to timers kørsel. Det gav os selvsagt problemer i forhold til at nå det vi ville på to uger, og derfor benyttede vi os også af prrivatchauffør et par gange for at spare tid. Det kan lyde ret dekadent, men er faktisk en oplagt måde at rejse på når prisniveauet er som det er. Sri Lanka er nemlig et rørende billigt land at rejse i. Et måltid mad koster ikke meget mere end 10 kr. og en chauffør med bil kan lejes for 250 kr for en hel dag. Når man er på SU betyder det en hel del for hvad man kan tillade sig på sin tur. Vi følte ikke vi manglede noget, og selvom vi ikke levede som konger, så var det stadig høj standard i forhold til prisen. Man lægger også gerne sine penge i et land hvor folk er så imødekommende og hjælpesomme. Srilankanerne er et meget venligt, fredeligt folk har vi indtryk af, og man kan godt få hjælp uden at det skal udmunde i egen vinding. Bagsiden af medaljen er så, at man udmærket kan mærke at de ser dollartegn i panden på en, så man kan ikke nødvendigvis forvente oprigtig interesse fra deres side uden at de tænker på, hvordan det kan være indgang til at sælge én noget. Lidt træls når man jo også bare gerne vil møde dem i øjenhøjde og lære mere om kulturen, men man havde nok selv opført sig lige sådan, hvis man var i deres sted. Det skal dog ikke ødelægge indtrykket af Sri Lanka som et land, der er virkelig nemt og rart at rejse i. Man føler sig sikker og velkommen :) Hvad de to ugers ferie mere præcist er gået med tager vi lige i næste indlæg! :)

16 kommentarer

 • Kathrine

  Hej :)
  Jeg synes ikke, at det næste indlæg om Sri Lanka kan læses? Mon det er en fejl? Jeg vil bare så gerne inspireres :) mvh Kathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Sidsel. Jeg overvejer bestemt, at tage forbi Sri Lanka på min tur hjem fra udveksling i Australien senere på året. Jeg har nok 12-14 dage i landet (december). Hvilken rute vil du anbefale? Og ved du om det er muligt, at se blåhvaler i december?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Tine
   Det synes jeg helt bestemt du skal gøre! Så vil jeg næsten anbefale dig den tur vi tog (vi havde også 14 dage inkl. rejsedage): Kandy (besøg templet og gå tur om søen) – Sigiriya (Lions Rock) – Dambulla (tempel og caves) – Nuwara Eliya (kør i tog i det flotte bjerglandskab, gå tur i Horton Plains, besøg en teplantage) – Ella (chill en dag eller to og nyd landskabet) – Tissa (stå af og tag på safari i Yala National Park) – Mirissa (sørg for at sætte en håndfuld dage af til standferie her!) – Galle (se det gamle fort) – tage evt. et par dages strand mere i fx Unawatuna eller Hikkaduwa – Columbo (gå en tur ud til havet og se solnedgangen inden du flyver hjem)
   Vi var på hvalsafari i Mirissa i januar og så et par enkelte blåhvaler på afstand, jeg mener at det også kan lade sig gøre i december :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Perfekt, det var bestemt brugbart! Det vil jeg lige skrive mig bag øret. Tusind tak! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det er jeg glad for! Selv tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • rebecca

  SÅ fine billeder! Glæder mig til at se mere :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Boxill

  Yay, du er hjemme igen!

  Tak for de fine indlæg, med super lækre billeder og god oplysninger :) Jeg vil helt sikkert skrive Sri Lanka på min bucket-list.

  Glæder mig allerede til flere indlæg :)

  KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det er jeg nemlig!
   Glad for at du kunne lide det. Det synes jeg klart du skal gøre! :)

   Næste kommer om et par dage :)

   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Imponerende billeder:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg så dig i bussen, da du kom hjem. Du har i hvert fald nået at få en flot kulør! :) Glæder til at læse mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Nej hvor sjovt. Jeg må ha’ set meget træt og brugt ud!! Men lidt farve er det blevet til ja ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flotte billeder, flot beskrivelse! Jeg glæder mig til at se mere :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Mange tak, Stine. Jeg har virkelig glædet mig til at dele min oplevelse med jer! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

fredagsmusik: hvad lytter jeg til pt.