Sri Lanka #2 – Sidsel & Lasse
mine sneaks de står med prikker

Sri Lanka #2

I de sidste par uger har min veninde og jeg gået, kørt og spist os igennem dejlige Sri Lanka. Vi har nået utrolig meget på kort tid, synes jeg. Vi nåede forbi knap ti forskellige byer og rigtig mange seværdigheder lige fra Lions Rock (klippe-citadel), tandens tempel og kolonifortet i Galle til smukke Yala og Horton Plains nationalpark og hvalsafari i Mirissa. De sidstnævnte bød på mange gode oplevelser i kontakt med dyrelivet og vi har både set elefanter, krokodiller, bøfler, vildsvin, leopard, blåhvaler, flotte fugle osv. Det hele var virkelig spændende, men især mødet med leoparden, der var så smuk.
Maden på Sri Lanka minder meget om indisk mad og vi nødt det især i den første uge. Herefter gik der lidt turist i os og vi fik nogle pommes frites og pizzaer hist og her! Selvom den lokale mad er smagfuld, så bliver den ikke ved med at være så varieret, og man kan også blive træt af at spise curry morgen, middag og aften. Men det blev til en god blanding, synes jeg. Til gengæld har vi proppet os med lokal frugt – banan, ananas, vandmelon, mango, papaja, rambutan, mangosteen og passionsfrugt. Det har været så lækkert. Og da vi kom til strandene gik vi også ombord i billig drikkelse. En liter øl til 8 kroner og en mojito til 12.. Så var de to studerende glade! Strandlivet var i det hele taget lige os og et godt afbræk efter første uges hælsblæsende ø-tour, hvor vækkeuret ringede omkring kl. 06 hver dag. I den sidste uge badede, læste og sejlede vi (samt så fortet i Galle), og det hele foregik i nedskruet tempo på de skønneste rene, brede sandstrande og i turkisblåt hav. Det var virkelig livet og et godt solskinsminde at kunne pakke frem når det bliver for gråt og trist herhjemme! :) Sidstedagen blev tilbragt i store, hektiske Colombo, som alligevel havde sin egen form for charme. Det var to trætte men glade piger der steg ombord på flyet tidligt d. 28.

Sri Lanka er helt klart en destination jeg kan anbefale, den er faktisk ret undervurderet kom vi frem til. Man kan sammenligne det lidt med Thailand inden landet blev overturistet charterdestination. Hvad enten man vil backpacke og opleve eller bare holde ren strandferie, så er øen ideel. Vi fløj dertil for lige omkring 4000 kr t/r pr mand. Det tog knap seks timer i fly til Dubai og tre timer videre til Colombo, så rejsetiden er overskuelig. Og så er prisniveauet på øen som sagt lavt. Vi brugte hver omkring 3000 kr. i alt på de to uger, og hvis man nu har luft i budgettet og kan lægge det dobbelte, så lever man virkelig godt! Og det kan også sagtens lade sig gøre at leve mere skrabet end vi gjorde. Mange af vores udgifter gik til indgang ved seværdigheder og løn til privatchauffører. Er man på ren strandferie kan det jo sagtens undværes. Så nu er rejsetippet givet videre og jeg kan se tilbage på to rigtig gode uger :)

20 kommentarer

 • Theresa

  Hej Sidsel,
  hvilke strande kan du anbefale? Vi leder efter hoteller på sydvest siden fra Mirissa-Colombo. Vi kan bare ikke helt finde ud af, hvor de bedste strande er. Vi ville helst “paradise strandende! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Theresa
   Hvor dejligt for jer, at I skal en tur til Sri Lanka :) Jeg synes helt klart Mirissa var den lækreste strand, vi besøgte. Og så hørte vi rigtig meget godt om Unawatuna, men vi var der ikke selv. Hikkaduwa besøgte vi også, men den var ikke nær så lækker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej Sidsel

  Jeg skal med fire veninder afsted til sommer. Jeg vil derfor lige høre, hvor igennem I lejede bil/chauffør? Og hvor meget det var nødvendigt at booke hjemmefra?

  Mange hilsner Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Sidsel, Fandt I guesthouses hjemmefra?

  Min kæreste og jeg planlægger at rejse d. 18 august og to uger frem og kan se flybilletterne ligger på ca. 4400 kr. Og vi har et skrabet budget på ca. 8000 kr. Er glad for at jeg faldt over sin side og ser det kan lade sig gøre billigere end samtlige rejsebureauer vi har opsøgt.

  Hilsen Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Har svaret dig på mail :) I korte træk: booket intet hjemmefra, og forhandl jer til en god pris med udlejer. I kommer ikke i højsæson, så det burde kunne gøres billigt. Ooog så vær obs på klima, østsiden af øen burde være varmest/tørrest nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Hej Sidsel
  Min kæreste og jeg har lige klikket billetter hjem til 2 1/2 uge på Sri Lanka samt klikket et par rygsække hjem fra Ebay – ingen af os har rejst rundt på egen hånd før, du ved uden hotelbookinger osv hjemmefra, så jeg tænkte på om du måske kunne give nogle fif/tricks til sådanne jomfru-backpackere som os?
  Ha en god dag :-)

  Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shabni

  Åhh, Sri Lanka, min dejlige hjemmeland <3 Tak for disse flotte billeder, giver mig mange minder :)

  Kan du have en fortsat rigtig god tur!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, så sidder jeg her en fredag aften i selskab med næsespray, Kleenex og Halls og drømmer mig væk til Sri Lanka. Hold nu op, hvor ser det skønt ud!! Så fine billede, og super at du også deler prisniveau osv. Det giver et lidt bedre billede af hvad man kan forvente, når man skal planlægge (for Sri Lanka er på min bucketliste nu) :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ine

  hej Sidsel.
  Hvor boede i? Og hvad kostede det udover billetterne og maden? Virker utroligt billigt, at man kan leve for så lidt i 2 uger :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Vi boede bare rundt omkring i såkaldte guesthouses. Det var ikke de bedste hoteller, men vi har hver gang haft vores eget soveværelse og badeværelse. Vi fandt ud af at tricket var ikke at gå efter de steder, der stod listet i Lonely Planet og The Rough Guide, så kunne vi tit gøre det billigere. Og overnatning er med i de 3000 :) Ofte fandt vi hoteller til 50 kr. pr. mand pr. nat :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er virkelig blevet inspireret. 7000 kr. for fly, overnatning og forplejning i to uger er jo virkelig billigt især sammenlignet charter ferier. Sri Lanka må og skal besøges snart. Tusind tak for rejsetippet!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja det er virkelig rørende. Og jeg vil tusind gange hellere på sådan en tur, end en uge på charter!! Det synes jeg virkelig også du skal gøre, ja :) Selv tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Boxill

  Lækre lækre billeder og spændende oplevelser

  Sri Lanka er faktisk blevet udnævnt af Lonely Planet eller National Geographic til at være rejsedestination numero uno i 2013 :-) Så det skal helt sikker udforskes inden, der går alt for meget turist halløj i den, og det smukke billede som du/I skildrer bliver spoleret.

  Hvordan boede I? Kan ikke huske om du har fortalt det ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Skægt, jeg vidste ikke at det var nummer et på deres liste. Min veninde sendte mig også et billede fra Metroxpress, hvor overskiften lød “Sri Lanka bliver hot i 2014”. Men jeg kan også kun give dem ret! :)

   Vi boede primært i guesthouses – lokale srilankanere, der havde valgt at indrette dele af deres hus som hotel, og så kunne man leje sig ind på et værelse med bad som regel. Det var billigt og hyggeligt, fordi man så også fik mødt de lokale :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nihad

  Hvilket kamera er brugt? Flotte billeder :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak :) Et canon eos 450d med fast 50 mm objektiv og zoom 50-250mm objektiv

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækre billeder! Må jeg spørge hvem i fløj med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak! :) Vi fløj med Emirates og fandt afgangen via momondo

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Igen nogle fantastiske billeder:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mine sneaks de står med prikker