På besøg hos Tiger - Sidsel & Lasse
Kom i festivalstemning

På besøg hos Tiger

I forrige weekend besøgte Lasse og jeg vores søde venner Natalie og Christian i København. Vi havde den hyggeligste weekend med drinks, shopping, badminton osv. Turen var dog også præget af lidt blog-business – vi skulle nemlig på besøg hos Tiger of Swedens danske hovedkontor i udkanten af Hellerup. Jeg har tidligere fortalt om Natalie og Tiger her, og denne gang benyttede vi så lejligheden til at tage et smut ud til deres store villa for at kigge på den flotte AW14-kollektion samt en masse af de nye jeans, der var kommet. Natalie er ansvarlig for Tiger Jeans på pige-siden og så er det faktisk også en af Lasses og mine bekendte, der står for Tiger Jeans til herrer. I det hele taget er Tiger lidt af et jyde-foretagende, der er vist kun en enkelt eller to københavnere på DK-kontoret, hehe. Derfor var det selvfølgelig også ekstra-hyggeligt ;) Under besøget gav Natalie os et mini-kursus i jeans. Vi har ellers arbejdet sammen i Weekday, og jeg troede at jeg også havde nogenlunde forstand på jeans, men jeg lærte faktisk en del nyt – bl.a. også hvorfor Tiger-jeans har så mange tilhængere. Hvis ikke I nørder jeans lige så meget som mig kan det være I skal scrolle forbi det næste, men jeg synes altså, at det er ret interessant. Først og fremmest arbejder Tiger med tre jeans-modeller til piger: ”Kelly” (21 cm. bagpå), ”Slide” (18 cm. bagpå), ”Slender” (14 cm. bagpå) – der er altså både en højtaljet, en normaltaljet og en lavtaljet. Fælles for alle tre er, at de er højere bagpå end foran, så på den måde undgår man at bukserne gaber (og afslører lidt for meget…). Derudover er Tiger-jeans kendetegnet ved at være lavet af venstrehåndsvævet, super-stretch denim, hvilket (oversat til dansk!) betyder, at de holder faconen og ikke slides tynde på samme måde som discount-jeans. Mht. vaske, så er det jo en hel videnskab for sig! Vidste I fx at de vandrette slid-striber på jeans kaldes ”whiskers” eller ”moustache” og at man også kan få jeans med ”honeycomb”-slid? ALLE Tiger-jeans slides i hånden og med enzymer og stearin som hjælpemidler. På den måde opnår man et unikt og autentisk resultat. Derudover forsøger de altid at have komfort for øje, så selv deres udgave af et par raw jeans (den der helt stive, indigo-farvede model, som ikke er blevet behandlet) laves af letvævet, blødt stof som vejer 250-280 gram. Til sammenligning vejer et par raw jeans fra Lee 900 gram! Prisen på jeans med slid ligger på 1200 kr. og 1000 kr. for et par klassiske sorte. Når først man ved lidt om det arbejde og den ekspertise, der ligger bag produktionen af et par kvalitetsjeans, så synes jeg ikke en tusind-lap er for meget for et par bukser, som man kan beholde i årevis.

Hvis jeg også lige skal knytte et par ord til det øvrige tøj vi så, så var både Lasse og jeg ret så begejstrede. Der var især virkelig mange lækre overdele og lædervarer. Faux-pelsen I ser på et af billederne kommer i butikkerne til efteråret, og den er allerede bestilt for mit vedkommende! Derudover kommer der bl.a. en vildt sej bomber i både sort og navy, den skal jeg muligvis også eje… Lasse brændte ret varm på Tiger-læderjakkerne, men det kan vel ikke overraske nogen? Har snart mistet tal på hvor mange læderjakker han ejer ;) Hans favoritter kommer i øvrigt i et indlæg for sig.

   

14 kommentarer

 • […] i marts i år var Lasse og jeg på besøg hos Tiger of Sweden, og nogle af jer kan måske huske, at jeg faldt pladask for deres faux fur “Minimal”. I […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HT

  Hej Sidsel, super fed skjorte! Hvor er den fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • marie

  Hej :-)
  Hvad hedder modellen på Natalias Nike sko?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hej Sidsel! Lige et indlæg for en jeans-nørd for mig. Jeg er simpelthen træt af at købe jeans, som giver sig for meget, så nu bliver der kun købt jeans af god kvalitet ;-)
  Bruger du både str. 28 i diesel ‘skinzee’ og i tiger of sweden ‘slender’?
  Hvilken model er de mørkeblå jeans? (dem på billedet, hvor man både kan se dem forfra og bagfra i spejlet)

  Hav en god aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Johanne. Det er godt at høre! :) Jeg er også kommet frem til efter en del år med pap-jeans, at det er livet sgu for kort til! De blå på billedet er vist nok Slide – så dvs. den midt i mellem. Jeg bruger faktisk 26 eller 27 i Diesel, Tiger, CM osv. Jeg har bare 28/32 på her fordi det er kollektionsprøve-størrelsen hos Tiger :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Og god aften til dig også! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • dorthe

  Hej Sidsel. Kan du passe størrelse 32 i længden på bukser? jeg er 180 og bruger altid 34 i længden. Er du ikke også den højde? men det er måske noget andet med Tiger of swedens bukser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Dorthe
   Jeg har faktisk også altid brugt str. 34, men egentlig mest fordi at jeg slet ikke kunne fordrage når mine bukser stumpede (tøj, der stumper = den høje piges forbandelse!), men nu er jeg faktisk blevet rigtig glad for bukser, der ser “cropped” ud, og at der ikke er noget stof der rynker for neden. Derfor er jeg skiftet over til at købe længde 32 både i Weekday, Tiger og Diesel :) Jeg hørte på et tidspunkt noget med, at pigejeans generelt var blevet lidt længere med årene, men ved ikke om det holder stik. I hvert fald kan mine knap 180 cm sagtens passe en længde 32 nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Så lærte man da også lige noget nyt om jeans idag :-)
  Jeg er simpelhent nød til at spørge hvor Natalies tøj er fra? Er vild med t-shirten og jakken/cardigan :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det er alt sammen Tiger! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   Ved du hvilken kollektion det er fra? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Fra AW14 og fra “Tiger Jeans”linien, så vi må desværre vente nogle måneder inden det kommer i butikkerne!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom i festivalstemning