Den ultimative guide til en weekend i Århus – Sidsel & Lasse
Berlin pics #3

Den ultimative guide til en weekend i Århus

CLICK HERE FOR ENGLISH VERSION (Google Translate)

Vi får en hel del henvendelser fra folk, som skal tilbringe en weekend/et par dage i Århus, og som godt kunne tænke sig tips til, hvad de skal give sig til her i smilets by. Frygt ej! Vi har taget os sammen og har fået samlet anbefalinger gennem tiderne til én stor weekend-guide. Der er meget info, we know, men vi har forsøgt at gøre den så udførlig og udtømmende som muligt. Selvfølgelig har der ikke været plads til alle de steder, vi gerne vil nævne, men her er altså vores favoritter :) Vi har brugt en del tid på denne guide, så vi håber I vil finde den brugbar!

SE OGSÅ:

Her skal du tage dine gæster med hen, når de besøger Aarhus

Guide: Vintage- og genbrugsbutikker i Aarhus

15 gode måltider i Aarhus til under 100 kroner

Den søde tands guide til Aarhus

God og billig frokost i Aarhus

Morgenmad og brunch i Aarhus

Bedste pizza i Aarhus

De bedste kaffe-spots i Aarhus

 

SPISESTEDER

KöD – Det er ikke svært at gætte, hvad de specialiserer sig i hos KöD på Åboulevarden, og de gør det godt. Priserne er ikke decideret studievenlige, men trænger du til en god bøf og hyggelige rammer, er KöD et rigtig godt bud.

Oli Nico – Gastro-grill med fokus på det franske. Laver god og billig Moules Frites, og så har de dagens tre retters til 125 kr.! Væbn jer med tålmodighed, for stedet er populært.

Den Rustikke – Dagens tre retters + en række klassikere til billige penge. Godt sted til date nights eller bare en hyggelig aften med venner og vin.

Sct. Oluf – Stedet har fået pustet lidt nyt liv i sig og retterne er lidt mere komplekse og med fokus på detalje end førhen, men stadig rørende billigt – 155 kr. for tre retter og billig vin og øl dertil. Stedet omdannes til hyggelig bodega senere på aftenen, så ingen grund til at gå tidligt!

Sota Sushi – Århus’ bedste og mest gennemførte sushisted! Lidt dyrere end andre steder, men lavet friskt og med lækre smagskombinationer.

Vesterlauget – Madbodega i hyggelige Vestergade. Prøv deres gode kaffe, kyllingesalat eller måske en småkage. Om aftenen er der dagens ret på tapetet, som ofte består af gode, franske klassikere til under en hund.

Seafood – Restaurant i den dyrere ende, men alle pengene værd. Frisk fisk og skaldyr en masse og udsigt til Marselisborg Lystbådhavn – meget smuk og hyggelig oplevelse!

Grappa – Århus’ bedste pizza (foruden Il Mercatino). Generelt god italiensk mad (prøv også deres ravioli med spinat og ricotta!). Vi undgår normalt spisesteder ved Åen, men dette er en undtagelse.

Karma Sushi – Hvis du kan li’ Sota Sushi, så vil du bestemt også kunne li’ Karma Sushi! Stedet er nogle mindre og ligger omkring 100 meter fra Sota – også i Vestergade. Prisniveauet er det samme, og kvaliteten er virkelig i top.

Klassisk 65 – Fransk når det er bedst (og lidt pricey)! Overdådig morgenmadsbuffet om søndagen. Pariser-stemning i Jægergårdsgade.

Klassisk fisk – Afgren af Klassisk 65, der har fokus på det, der gemmer sig under havets overflade. Prøv deres rejegilde om mandagen. Det’ en fest!

CANblau – Catalansk tapas i en nytænkt udgave. Lidt pricey, men altid gode råvarer og spændende smagskombinationer. Tag gerne 4-6 mand derhen, så I rigtigt kan nå rundt om menukortet.

Madklubben – Det københavnske koncept besluttet for et par år siden at udvide til Smilets by, og det har vi været glade for. Besøg enten Madklubben Grill ved åen eller Madklubben i Tolboden, hvor de store, imponerende lokaler sammen med den gode mad og de lækre cocktails danner rammerne om et tip top restaurantkoncept til fornuftige priser.

Juliette – Nyere fransk tilføjelse til hyggelige Jægergårdsgade. Om det er morgen, middag- eller aftensmad, der trækker, har vi ikke en finger at sætte på de velsmagende retter og hyggelige stemning, hvor Edith Piaf gerne giver et nummer eller to. Æg en cocotte, tapas og burger er vores favoritter på stedet!

The Burger Joint – De fik lidt kritik i starten, men i dag er det et virkelig hæderligt burgersted, der ligger på Åboulevarden. Prøv deres BJ Special med 2×200 g. oksekød. Den er ond!

Skt Pauls Apotek – Apotek med den helt rigtige medicin på hylderne! Århus’ fyrtårn indenfor cocktails kombineret med gastronomi. Regningen kan godt løbe om, men det er oplevelsen værd! Prøv evt. hele omgangen til omkring 600 kr. pr. mand, så bliver I ikke snydt for noget

Le Coq – et fransk spisested i det hyggelige Graven. De serverer a la carte og har en 3-retters menu, der ugentligt udskiftes. Derudover kan man i det tilstødende lokale få en øl, et shot af den berygtede chartreuse og et spil bordfodbold. Slutteligt er der hver tirsdag “mad og fad” – et varmt måltid og en stor fadøl til bare 50 kroner.

The Burger Shack – Måske det bedste burgersted i Aarhus. Lækre, enkle burgere, gode fritter og rigtig delikat friturestegt kylling. Man kan også sidde ved Tir Na Nogs borde (over for The Burger Shack) og nyde sin mad. Dette er en rigtig god idé, da der ofte er mere end proppet i de små lokale, hvor burgerbiksen holder til.

Den Grønne Papaya – Muligvis det bedste vietnamesiske sted i Aarhus! Der er ca. 6-7 sidepladser og indretningen er måske lidt tvivlsom, men maden er virkelig lækker og billig, og ejerne er så søde! Vores favoritter er nakkefilet med nudler og grønt og så deres forårsruller med enten kylling, svin eller okse. Retterne koster mellem 50 og 75 kroner.

Kowloon – Kowloon serverer rørende billig asiatisk mad. Deres Pad Thai, Kylling i Panang karry eller And i Matsaman karry til sølle 60 kr. er altid vindere i vores bog. Og så er portionerne store!

Vaca – Maden er autentisk mexikansk fingerfood og priserne er virkelig rørende. Tre tacos eller en burrito kan købes for omkring 50 kr. Vi tilkøber som regel deres gode tortilla chips, guacamole og svineribs. Især sidstnævnte er virkelig gode!! Prisen ryger dog stadig ikke over de 80-90 kr. per mand. Der er ét langbord i den lille restaurant, så det er især idéelt at tage maden med ud om sommeren og spise den i det gode vejr.

Ren & Stærk – Dette lille sted specialiserer sig i low carb mad, der er propfyldt af sunde proteiner og grønsager. Vi kan anbefale Kalkun Korma og Grøn Gris til den nette sum af 75 kr. pr. portion. Man går mæt, glad, ren og stærk derfra!

Bernth & Co – I Borggade finder man en biks, der laver noget nær Aarhus’ hvis ikke DKs bedste sandwich! Surdejsbrødet bages på stedet, det samme gør deres cookies og kager, og fyldet tilbederedes af friske råvarer hver dag. Vi er vilde med både Bahn Mi-sandwichen og den italienske med provolone og meatballs. Til 65 kr. får man en virkelig god smagsoplevelse og hyggelig atmosfære.

Mr. Mums – Denne sandwichbiks prøvede vi efter at have fået den anbefalet flere gange, og vi var ikke skuffede. Deres deluxe-sandwich med trøffelsalami, gedefeta og tranebær er fantastisk god! Den koster 65 kr. og er STOR.

Aarhus Central Food Market – teknisk set er dette jo ikke én restaurant, men flere små restauranter samlet ét sted. Nemlig på Skt. Knuds Torv, hvor Aarhus Central Food Market byder mange forskellige gode madoplevelser til fornuftige penge.

Aarhus Street Food – Aarhus pendant til Papirøens Copenhagen Street Food. Masse af forskellige madboder, bar og café. Aarhus Street Food ligger i en stor hal, der tidligere blev brugt til busparkering og stemningen er altid i top. Især om sommeren, hvor man også kan sidde ude foran hallen, der ligger i Ny Banegårdsgade.

 

uge i billeder oktober (17)a

CAFÉER

Ffood – Lækre sandwiches, salater, jucies og kaffe. Det finder du hos Ffood, som ligger på Vesterbro Torv. Prøv deres sandwich med tun og chipotle. Den er vild!

La Cabra – Fantastisk café startet af nogle unge gutter med forstand på det sorte guld. Få dig en god kage og en endnu bedre cappucino, mens du beundrer den gennemførte indretning.

Great Coffee – Great coffee, indeed! Ligger i en baggård, så lidt svær at spotte. Huser en stor kaffeentusiast/ekspert. Bliv skolet i java og smag kaffe som den skal smage!

Jumbo – Super hyggelig og fint indrettet café på havnen i Aarhus. De bager selv fantastisk brød og kage og byder derudover på lækker morgenmad hver dag og hjemmelavet pizza hver torsdag. En ægte bloggerfavorit!

Moccacity – Hjemmebag så englene synger!! Også et kæmpe udvalg af te og små delikatesser.

Suppestegogis – Århus’ bedste is. Hands down. Vi går gerne efter choko, mandel, blodappelsin og passion. Også vanille, selvom Lasse synes vanille er kedeligt! Stedet har også udemærket øko-café-mad.

Væksthusene – I Botanisk Have ligger Væksthusene, hvor der findes en hyggelig lille café, hvor man kan få kaffe, kage, sandwiches, dagens varme ret, salater og is. Virkelig billigt, lækkert og anbefalelsesværdigt!

Café Grene – Det kan ofte være svært at finde god mad i butiksgader, som fx strøget i Aarhus. Men Søstrene Grenes café er en dejlig undtagelse. De serverer mad lavet fra bunden, og har dagsretter, der bestemmes ud fra sæsonen. Klassikeren pastasalat med grøntsagstærte kan købes for omkring 75 kr. og dagens ret koster som regel 70-80 kr.

BARER/SPILLESTEDER

Skt Pauls Apotek – Kom og smag cocktails, som du sjældent har smagt dem før. Alkohol kan være meget mere og andet end Stolichnaya fra Netto til 60 kr.!

Herr Bartels – To for en på drinks om torsdagen og meget populært blandt Århus’ piger! Nogle ret gedigne cocktails og gerne starten på en gedigen brandert.

Le Coq – Et ord: Chartreuse! Og hygge og fodboldbord.. Vær forberedt på, at rygning er tilladt, hvis man foretrækker sin bytur røgfri.

RisRas – Her har de alverdens øl til billige penge. Stedet har lidt berlinerstemning over sig med de gamle velourmøbler og frynselamper.

Sway – Billige øl, god musik, ikke så meget der.. Ofte er der et par DJs tilknyttet, som spiller op til fest.

Shen Mao – Hvis man kunne tænke sig et slag rundt-om-bordet bordtennis på sin bytur er det her man går hen. Ligeledes hvis man vil danse (og svede!) til oldschool hiphop. Stedet kan godt blive proppet hen på aftenen.

Train/Kupé – En institution inden for Århus’ natteliv. Stedet er både god for hyggelige koncerter og våde byture. Kupé er mere lounge-agtigt.

V58 – Spillested, der for nylig er genåbnet i Vestergade. Her afholdes forskellige fester og koncerter. Hold øje med deres arrangementer, man kan være heldig at ramme en rigtig god aften.

B-Huset – Godsbanens festlige lillebror. Her kan man danse på bordene og få øl til en 20’er. Koncerter og DJs der spiller alt lige fra Reggae til Techno og Disco. Altid garant for en god aften.

Headquarters – Lidt “gemt”, men ikke desto mindre et hyggeligt og low key sted.

uge-41-2016-16a

KULTUR

ARoS – En af Århus’ topseværdigheder og med god grund. Det store kunstmuseum rummer en imponerende permanent samling kunst foruden særudstillingerne, der på det seneste har talt Tal R, Pas de deux royal og Wes Lang. Museet i sig selv er også smukt udført.

Havneområdet – Der sker utrolig meget på havnen i Århus for tiden. Området omkring Isbjerget, det ny bibliotek Dokk1 , Strandbaren, modehovedsæderne omkring Balticagade og Filmbyen. Der er ingen tvivl om, at det i fremtiden bliver et vigtigt kulturelt epicenter for byen.

Museum Ovartaci – Et alternativt museum, der ofte bliver overset pga. dets placering i Risskov. Stedet udstiller kunst af psykisk syge og ligger i en længe af “den lukkede”, som har huset og behandlet psykisk syge patienter i årevis. Både bygningen og udstillingen er en spændende oplevelse.

Godsbanen – Fedt kulturelt miljø bag Scandinavian Center. Her sker utrolig meget – filmfestival, koncerter, maleværksteder, iværksætteri etc. Gå en tur inde i hovedbygningen såvel som bagom, hvor B-Huset og Institut for X gemmer sig. Husk også at gå en tur op på taget og se den fine udsigt.

Ceres-byen – Efter sigende kommer det gamle bryggeri til at rumme en masse spændende; start-ups, gallerier, lejligheder m.m. Vi glæder os til at se, hvad der kommer til at ske med den historiske bygning.

MoMu – Det nye Moesgaard Museum er ikke kun en arkitektonisk perle, det er også et virkelig spændende og gennemført museum, der stiler efter at påvirke alle gæsternes sanser.

DOKK1 – Et besøg værd udelukkende på grund af den flotte arkitektur, hyggelige café og gode stemning. Men også et virkelig sejt og moderne bibliotek med skøn beliggenhed lige ved vandet på Aarhus Havn.

NATUR

Tangkrogen – Dejligt hjørne af Århus med skov, strand og lystbådhavn. Her foregår både Sculptures by the Sea og Food Festival om sommeren, hvor stedet summer af liv.

Dyrehaven – Fredfyldt og hyggeligt skovområde, hvor man kan komme helt tæt på rådyrene.

Den Permanente – Den gamle, charmerende badeanstalt ved Risskov. I godt vejr kan stedet være noget af et fluepapir, men fra marts/april kan man nyde solen op ad langsiden uden at stedet er overproppet. Her ser man ofte århusianere sidde side om side som saltstøtter med næsen rettet mod solens stråler.

Bellevue – Lækker sandstrand tæt på Den Permanente. Meget familievenligt.

Botanisk Have – Vi er heldige at have dette stykke hyggelige natur næsten lige i baghaven. Det tager ca. tyve minutter at gå haven rundt, hvor man både ledes forbi beplantninger, drivhuse, Den Gamle By, den gamle mølle og lækre græsområder, hvor man kan smide sig med et tæppe i godt vejr. Man kan også besøge Væksthusene, hvor der er masse af flotte planter og en rigtig god og hyggelig café.

Brabrand + Årslev Engsø – Hvis man er en habil løber er søerne ideelle at bruge som løberute, og det kan såmænd også være hyggeligt at gå turen rundt. Man spotter gerne engfugle, heste m.v. på vejen. Meget idyllisk!

kaibosh store aarhus (1)a

SHOPPING

COS – H&Ms eksklusive lillesøster. Fokuserer på skandinavisk, minimalistisk tøj i god kvalitet.

Weekday – H&Ms lidt mere rockede/rå lillebror. Highstreet tøj i alverdens farver og snit, som regel ud fra tidens trends. Meget rimelige priser, især under udsalgsperioder!

S.T. Valentin – Fed herretøjsbutik, der, foruden deres eget mærke, fører Soulland, Rains, Et Al m.m. Drives af de to passionerede herrer Steffen og Nikolaj.

Legends – Det københavnske herretøjsbrand åbnede i september 2017 en lille butik i Klostergade 1, 8000 Aarhus C. Er du til funktionel, tidløs og skandinaviske klæder, er det et must at besøge den flotte butik, hvor der også sælges sko, accessories, bøger, magasiner og hudprodukter.

STØY – På mange måder den førende og mest fremadskuende tøjbutik i byen. Har altid et imponerende udvalg af både eksklusive (Acne, A. Wang, Carven, IRO..) og mere prisvenlige (T by Wang, Won Hundred, Nike..) brands.

FF2 – Her kan man finde alt hvad hjertet begærer i den helt dyre ende – Celine, Chloé, Stella McCartney, Isabel Marant og lignende.

Isabel Marant – Virkelig flot og hyggelig butik, hvor du finder de flotteste styles fra det franske high-end mærke (både Étiolie og hovedlinjen). Helt klart er besøg værd, om ikke andet så for at se indretningen i de pæne lokaler.

Stylepaste – Byens mest elegante butik, der har et godt udvalg af high-end mærker som Acne, Carven og Opening Ceremony.

Samsøe & Samsøe – S&S i Latinerkvarteret har et lækkert udvalg af deres eget brand såvel som en række skandinaviske brands så som Stine Goya, Acne, Wackerhaus, Won Hundred og Gestuz.

Magasin – Magasin fik for nylig en ordentlig overhaling og er totalt renoveret. Varehuset byder på virkelig velassorterede etager med mode, sko, chokolade, vin og boligvarer.

Utzon – Mest kendt for læder- og pelsvarer, men kan også meget andet. Blandt andet fører de 3.1 Phillip Lim, IRO, Joseph og Rick Owens.

Hørlyck – Skohimlen! The Last Conspiracy, Acne, Givenchy, Repetto og meget andet.

Shoechapter – Sneakerhimlen! Fører sko til både piger og drenge. Har tit fede limited editions hjemme.

Wood Wood – Flot lille butik med Wood Woods eget sortiment så vel som Nike, Donna Karan, Pigalle, Kenzo, Adidas osv.

& Other Stories – endnu en af H&Ms søsterbutikker, der leverer skandinavisk tøj og sko med lidt mere spræl i end hos COS – dog stadig til den pæne og minimalistiske side.

Kaibosh – I Graven har norske Kaibosh åbent en skøn, lille lyserød butik, der fører seje brillestel til billige penge. De tilbyder synstest hver torsdag og byder på rigtig god kaffe, mens man shopper.

Ilkjær – Er man på udkig efter eksklusive brillemærker som Celine, Thom Brown og Barton Perreira, så er Ilkjær stedet. Helle, der har butikken, er utrolig dygtig og ved en masse om de briller, hun fører.

comwellaarhus (4)a

OVERNATNING

Air BNB – Der er en del hyggelige Århus-lejligheder at finde på siden, og nogle af dem er til helt rimelige priser.

Hotel Guldsmeden – Vi har ikke selv overnattet på stedet, men har kun hørt godt om det! Hyggeligt og intimt lille hotel.

Hotel Oasia – Ligeledes et hotel, som folk har rost. God beliggenhed.

Comwell Aarhus – Lækkert, nybygget hotel midt i Aarhus. Værelserne er stilfuldt indrettet med HAY-møbler.

AARHUS-BEGIVENHEDER

Food Festival – Hvis man er et madøre, må man ikke gå glip af denne begivenhed, der finder sted i en weekend sidst på sommeren. Her stiller en masse forskellige fødevareproducenter, forskningscentre, miljøtiltag m.m. op i små telte og boder. Her kan købes, smages, bedømmes, snakkes om mad, til man segner!

NorthSide – Musikfestivallen, der virkelig har vundet fodfæste i DK og især Århus. Der er igen i år nogle virkelig fede bands på programmet. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse, hvis du er i Århus, når festivallen løber af stabelen.

Sculpture by the Sea – Tilbagevendende udendørs kunstudstilling, oprindeligt et australsk fænomen, men som har nydt stor succes i Århus. Skulpturerne kan diskuteres mens man går den hyggelige tur langs Ballehage Strand.

Vestergadefestival – Gadefestivallerne er blevet rigtig populære her i smilet by. Vi har listet de tre største herunder. Vestergade bliver kun hyggeligere af at blive spærret af for trafik og for en stund blive fyldt med mennesker, musik og boder.

Mejlgade for Mangfoldighed – Vel nok den “oprindelige” gadefest, der hylder mangfoldigheden ved for en stund at pynte Mejlgade op og byde Århusianerne til dans og fest og hygge!

Latinerfestival – Hyggelig gadefestival fordelt på de små gader i Latinerkvarteret. Kig efter overskægget malet på butiksruderne, hvis man vil have et praj om, hvor der kunne foregå noget i de pågældende festivaldage.

Stella Polaris – Dette er strengt taget ikke en Århus-begivenhed, men den finder sted en i Botanisk have i Århus en gang om året, og det er smadderhyggeligt!

Sommer Chillout Aarhus – De idérige fyre bag Culture Works startede for et par år tilbage denne begivenhed og den er allerede blevet populære især blandt byens unge borgere. Lækker musik kombineret med kolde øl og solskin. What’s not to like?

Kapsejlads – En virkelig sjov og unik tradition på AU, som hvert år finder sted ved universitetssøen. Her kæmpes kampen om det gyldne bækken blandt de forskellige fakulteters festforeninger. To ting er garanteret: medicin eller økonomi vinder altid, og alle har en fest sammen i det gode vejr med hjemmebragt mad og drikke og godt humør!

SPOT festival – Festival, der sætter fokus på upcoming navne. Her høres morgendagens stjerner i intime omgivelser. Ofte får man sig nogle meget specielle og unikke musikalske oplevelser til SPOT.

Finders Keepers – Et marked, som afholdes flere gange om året både i Aarhus og København. Her viser både upcoming og mere etablerede kunstnere, iværksættere og brands deres designs, varer og idéer frem og det er muligt at købe af det hele og samtidigt få en snak med hjernerne bag produkterne. Afholdes på Godsbanen i Aarhus.

31 kommentarer

 • Annette

  SKØN guide! Jeg skal forbi Aarhus pga. arbejde i starten af juni, og det er skønt at vide, hvor jeg skal gå ud og spise aftensmad samt hente kaffe inbetween arbejde!

  Jeres guide inspirerer også virkelig til at tage min kæreste i hånden på besøg i jeres by en weekend! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Annette! Det er da bare dejligt at høre :) Vi håber, du får en fantastisk tur i Smilets By!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinna

  Fin guide, men synes at i mangler noget asiatisk (ikke sushi) mad… Hvor er kowloon f.eks? Den i Banegårdsgade er charmerende og byder bla. På en god pho med friske krydderurter til den rørende pris 50kr… Parret med en kold singha… Mhhh!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja det kunne du måske godt ha’ ret i. Vi har bare nævnt kowloon, den grønne papaya og orientalsk køkken i en hel del andre guides efterhånden. Men vi er helt med.. Asien FTW ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Mange af ovenstående beskrivelser er fra Sidsel og Lasse’s skønne “ultimative Århus Guide. Se den her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Luise

  Lækre steder. Jeg vil gerne tilføje:

  – Miro (Bare fordi. Det.skal.prøves)
  – Casa Mia på Trøjborg (værd at cykle efter)
  – Dolce Vita is (også i Bruuns nu)
  – Cafe Piccolina i Skolegyde (skøn ejer, lækre pizzaer, ægte italiensk kaffe! Det er et nyt sted, som I bare skal prøve)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Også som infødt århusianer synes jeg, at det er en fremragende guide, I har fået lavet! :-)
  Jeg synes, at Arkitektskolens Julemarked er værd at nævne. Det er selvfølgelig (desværre) kun i december, men man kan uden tvivl gøre sig nogle ualmindeligt gode køb!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Mange tak! Det er jo godt at høre fra en native aarhusianer :) Godt tip! Det kan være vi lige skal tage til det næste gang. Hvornår er det nu det er?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det som jeg lige umiddelbart kan finde frem til er d. 13-14 december..
   Arkitektskolen har i hvert fald oprettet en begivenhed der :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Fedt, tak for info :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Lildholdt

  Virkelig en lækker og omfattende guide! Så går man altså ikke helt galt i byen ;)
  Som den brunchelsker jeg er, bliver jeg nødt til at slå et slag for Langhoff & Juul – et økologisk spiseri i Guldsmedegade, der serverer den lækreste brunch :) At det bliver serveret af Royal Copenhagen service, kan man jo ikke klage over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Dejligt at høre. Der er lidt at tage af, ja ;)
   Langhoff & Juul skal helt sikkert også tilføjes en dag. De har et rigtig godt concept kørende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fed og rigtig guide. Omend miro mangler

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Godt at høre! Ja Miro har vi kun hørt godt om, men desværre tillader SU-budgettet ikke et besøg i den nærmeste fremtid, men det skal helt sikkert prøves :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er selv fra Århus, og det er en super guide.

  Vil lige nævne, at butik Dee som ligger lige over for Hørlyck, er en lille lækkerbisken af en butik som sælger kræs bl.a. lækre MDK skindjakker og andre spændende lækre mærker, og man får en super service i den lille butik.

  Jægergårdsgade ville jeg også vælge at tage med i guiden, som er ændret fra Bodegagade til et mekka af økologiske butikker, og de har i uge 36 en økologisk uge. http://den-oekologiske-uge.dk/ – klik på Århus, da de arrangere øko-uge i flere byer.

  og så de mange lækre loppemarkeder på både Ingerslevs Boulevard på Frederiksbjerg, Flagstang marked i Mølleparken, og Bagage-rumsmarked ved Domkirkens P-plads, og selvfølgelig Finderskeepers som kommer til Århus i kommende weeekend. (Finderskeepers.dk for at se de mange nye designere og luksus 2ndhand, det foregår på Godsbanen)

  Blogger selv om 2ndhand og mad, som jeg har en stor passion for, og jeres guide til restauranterne er superfin, skal i hvert fald teste nogen af dem af i løbet af foråret og sommeren :)

  smil Lene :0))
  Århus.
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak for din søde besked og de gode tips! Øko-eventet skal vi helt sikkert tjekke ud :)
   Med alle de gode tips bliver vi vist nødt til snart at udbygge guiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak for denne guide!

  Jeg flytter til Århus med min kæreste og hund for at studere her til sommer så det er super fedt med en guide som denne så man kan finde de gode steder.

  Jeg glæder mig så meget til at flytte til byen.

  Jeg har en del familie der oppe, men har aldrig rigtig været rundt selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Selv tak, Louise. Det er så dejligt at høre! Vi havde netop også tænkt at den ville være god for tilflyttere :)
   Vi håber I bliver lige så glade for Århus som os :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det lyder ikke til, I kommer såå meget på Trøjborg, og nej, det er nu heller ikke fordi det er verdens navle – men kan nu anbefale pizzaerne på Casa Mia i hvert fald :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Men ellers en virkelig, virkelig god guide! Jeg synes den giver rigtig god inspiration, selv når man bor i Aarhus. Jeg vil i hvert fald begive mig mod Jægergårdsgade snarest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Godt at der måske også er lidt, der bruges, selvom man er kendt i byen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Guiden er lidt biased ud fra de steder vi frekventerer mest, ja! Casa Mia har vi hørt godt om :) Og Trøjborg er altså en hyggelig del af byen, det har du ret i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trøjborg bliver snart lidt mere spændende ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det lyder spændende, Søren! Du skulle vel aldrig ha en finger med i spillet? ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for den fantastiske guide. Skal snart en tur til Århus og nu glæder jeg mig endnu mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Selv tak! Så håber vi at du kan bruge nogle af vores tips :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op, sikke en gennemført guide! Også god til nyudklækkede århusianere som jeg selv, mange tak for den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Super god guide. Synes I kommer rundt om rigtig mange gode steder. Og mange steder der også er mine favoritter. Nu er jeg selv inkarneret aarhusianer, og ved ikke om det er tilladt at tilføje at par tips til guiden? Anyways, her kommer de:

  Ganefryd i Graven (helsekost med et væld af lækkert gluten/sukker fri bageværk, der er også ofte varm suppe og så er deres små dadel kager fantastiske. Derudover har de et væld af diverse øko produkter både hvad angår madvarer og krops produkter. Der ligger også en rigtig god helsekost butik oppe i Jægergårdsgade, og ellers er der både en i M.P. Bruuns Gade og i Frederiks Allé. Så er man pæleo tilhænger, er et besøg i en af disse helsekostbutikker bestemt et besøg værd.

  Street Coffee (lille kaffebar i både Vestergade og Brammersgade ved M.P. Bruuns Gade) hvor der serveres lækker blød kaffe. Altid god betjening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Anne

   Det er det helt bestemt, og helt sikkert nogle gode tilføjelser! Sjovt du nævner Ganefryd, for jeg er selv begyndt at bruge stedet rigtig meget i min frokostpause om lørdagen i Weekday. Så kan man lige nå 25 minutter i solen ude på deres mini-terrasse med en speltpizza :) Og street coffee laver super kaffe! Hmm, måske guiden skal udbygges undervejs ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Berlin pics #3