Tilbage fra Paris – Sidsel & Lasse
Billeder fra vores modeuge

Tilbage fra ParisSå er vi hjemvendte efter en fantastisk tur til Paris! Bortset fra at vores ben er ved at falde af efter alt for mange kilometers gåtur, og at vi har brugt penge til vores dankort tiggede om nåde, så har det virkelig været en helt optimal storbyferie. Vi har fået set en hel masse af Paris, spist en hel del gode steder og selvfølgelig været inde i en tøjbutik eller to. Vi har naturligvis taget noter undervejs og er snart klar med vores udgave af en spise- og shoppeguide til Paris. Dog bliver disse med det forbehold, at Paris åbenbart er lukket og slukket det meste af august! Mange af de steder vi havde udset os havde simpelthen ferielukket det meste af eller hele måneden. Så nu er I advaret, hvis I påtænker at rejse i den periode! Vi tager dem dog med i guiderne alligevel.. De så vældig fine ud bag gitrene og de lukkede døre! Og heldigvis har vi stadig haft en masse rigtig gode oplevelser på de steder, der nu havde åbent. Og seværdighederne holder selvfølgelig åbent som altid :)

I denne omgang fik vi bl.a. besøgt Versailles-slottet, der var virkelig fascinerende og stort (det samme var køen desværre også..). Vi kom til at snakke om at det er ærgerligt, at mange oplevelser i Paris bliver skæmmet af, at der er alt for mange mennesker og alt for lange køer. Kunne man dog ikke udvikle et billeteringssystem ala Disneyland? Eller gøre køtiden mere udholdelig med noget underholdning/info undervejs? Just a thought.. Alt i alt kan man dog ikke klandre Paris som destination, der jo er så smuk, så smuk. Der er det ene vilde monument efter det andet, og kigget ud over tagene er så fint. Også fra et lillebitte værelse i Montparnasse. Kombinationen af Easyjet og Airbnb holder altså.. En lille uge i Paris til under 2000 pr mand :) Vi håber I også har haft en dejlig sensommer, og glæder os nu til at dele de sidste ugers billeder og fortællinger med jer.

9 kommentarer

 • Caroline

  Et tip angående Versailles slottet er, at tage haven først! Den er nemlig gratis og kræver ikke billet, så da jeg var der sidste år med min veninde og så den mega-lange kø da vi ankom om formiddagen, så vi snittet til at gøre det i omvendt rækkefølge end alle andre og dermed gå en tur i haven og derefter besøge slottet. Det betød nemlig at vi først på eftermiddagen kunne glide lige igennem og ind på slottet og undgå nogen form for kø :-) Blot et lille tip til alle andre der skal derned!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det tror jeg faktisk er en rigtig god idé! Vi var ikke klar over, da vi ankom, at vi kunne gå om i haven med det samme. Havde vi vidst det, tror jeg helt klart også vi havde gjort det omvendt!
   Tak for tippet i hvert fald :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvilket kamera bruger i til jeres lækre billeder? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Hej Signe :) Tak for kompliment! Disse billeder er taget med mit Sony NEX 5N. Nogen gange bruger vi også et Canon EOS 450D.

   Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser ud til, at det har været mega skønt! Stor misundelse herfra :)
  Vi ses på torsdag i Skøn!
  Nicoline // nicolines.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh Paris! Min kærestes og mit yndlingssted i hele verden, vi skal have en lille hyggelig lejlighed der engang, når vi bliver rige ;) Hvilken lejlighed lejede I ved airBNB? Mht. køer til Versailles slottet (og andre steder), så har vi fundet ud af, at hvis man er ung og europæer og har sit pas med, så kommer man foran i mange køer eller kommer i en speciel kø (mest ved museer, og fx ikke eiffeltårnet). Nogle gange skulle man have studiekort med for at det virkede.. Den ene gang vi har været ved Versailles slottet, da tog køen ikke lang tid, men det var nok fordi, vi var der forholdsvis tideligt :) Men ja vi har aldrig set de regler på skrift, så oplysning mangler der i hvert fald, men det er de ikke så gode til i Frankrig generelt jo! Jeg husker tydeligt engang, hvor vi kiggede på kæmpe køer ved Louvre og overvejede at gå, hvorefter vi er blevet guidet over i en anden kø som maks tog ti minutter, netop fordi vi var unge europæer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hehe, det ville bestemt heller ikke være dårligt! :) Vi lejede denne: https://www.airbnb.dk/rooms/2884439
   Ja vi havde godt hørt tricket, men det virkede desværre ikke for os :( Vi kom dog gratis ind, hvilket var rigtig fedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Det lyder som en rigtig god plan! Sådan én vil vi også ha’, når vi bliver rige :D Vi lejede bare et lille bitte værelse i Mont Parnasse. Vi var der jo kun for at sove, så vi syntes ikke der var nogen grund til at leje noget særlig fancy. Vi havde faktisk godt hørt det med europæisk pas og under 25, men vi kom dog ikke foran i nogen køer. Ved Versailles stod i over en time i kø på trods af vores pas, men ved Louvre stod vi kun 15 minutter i kø (dog den samme kø som alle andre, så det ud til). Så det kan være, at det måske ændrer sig lidt fra dag til dag, hvad de lige vælger at gøre? :) Men tak fordi du lige tipper i hvert fald!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder fra vores modeuge