Spiseguide til Paris – Sidsel & Lasse
070814

Spiseguide til Paris

Her får I vores spiseguide til Paris. Både med de steder vi besøgte, og de steder vi har til gode :) Vi synes selv vi kom godt omkring, og har både besøgt cafeer, bagerier, restauranter og gadekøkkener på vores tur. Hvis man lige laver lidt research på forhånd er Paris altså et overflødighedshorn af lækre spisesteder!

Café Coutume (47 Rue de Babylone): Rigtig fin kaffebar med styr på mokka! Vi prøvede deres weekendbrunch, som var rigtig lækker. De havde en vegetartallerken tilovers, da vi var der, så den fik vi også smagt. Begge gode og store portioner. En “Brunch les Ogres” til 30 euro kan godt mætte to mennesker. Mini-kagerne (croissant, pain au chocolat & raisin) var himmelske!

L’as du Fallafel (34 Rue des Rosiers): En klassisk turistfælde, men alligevel hele hypen værd, når man sætter tænderne i  de sprøde falafler friske fra ønskebrønden! Sammen med grillet aubergine, syltet kål og lækker dressing var det klart blandt de bedste pita falafel Lasse og jeg har smagt.

Maison George Larnicol (Rue de Rivoli): Der ligger rigtig mange gode macaron-magere i Paris. Vi faldt over denne, hvor prisen ikke var helt så stejl som hos fx Ladurée. Prøv deres macaron med passionsfrugt eller den klassiske med chokolade. De er mums! Man kan også købe chokolade og mini-patisserie bland-selv style. Det så også nice ud!

Le Pain Quotidien (25 Rue de Varenne): Skønt lille sted, som der findes tre af i Paris. De specialiserer sig i økologisk bagværk og serverer virkelig gode morgenmads- og frokostretter. Grød med banan, pekannødder og palmesukker eller deres yoghurt med mysli og frugt kan anbefales. Og så har de jordens sprødeste croissanter. Det giver nærmest stadig genlyd inden i hovedet!

Chartier (7 Rue du Faubourg Montmartre): Chartier var, hmmm, en oplevelse! Maden er langt fra fantastisk, egentlig ret jævn, men det er stadig virkelig sjovt at sidde i de fine gamle lokaler og se de vestklædte tjenere fare rundt som forvirrede pingviner! Og så er det meget billigt efter Paris-standarder. En forret, to hovedretter, en dessert og en halv flaske rhone stod os i omkring 40 euro!

Bread & Roses (7 rue de Fleurus): Her fandt vi de fine kager, som jeg havde gået og sukket efter. Vi valgte at sætte os i cafeen og spise dem, men det kan gøres en del billigere hvis man tager dem med sig. Rigtig god kvalitet og smukke at se på. Citronkagen var lækker!

Restaurant L’été en pente douce (23 Rue Muller): Et oplagt valg, hvis man vil spise før/efter et besøg ved Sacre Coeur. Sjovt lille sted, der lavede al maden fra bunden. Vi fik en himmelsk chevre chaud, samt and og lam til hovedret. Anden var saltbagt med svesker og æbler indeni, så det var nærmest ligesom juleaften! Deres quiche så også god ud.

Blend (1 Boulevard des Filles du Calvaire): Hej for en god burger! Hvorfor findes Blend ikke i Århus?? De lækreste, saftige burgers og sprøde fritter med hjemmelavet dip til. Deres “signature burger” med karameliserede løg, blue cheese, emmentaler, spinat og ketchup var sindsygt god. Også props for, at man bliver spurgt til hvordan man vil have bøffen stegt. Og for at have sweet potatoe fries på menuen selvfølgelig!!

Rose Bakery (46 Rue des Martyrs+Bon Marché): Igen en lidt dyr oplevelse, men stedet kan sit kage-kram. Lidt sjovt at de førende bagerier i Paris har engelsk islæt. Jeg klagede nu ikke, for det betød at jeg kunne få scones <3 Og deres raw-grød og muffins var heller ikke tosset. Alle kagerne så faktisk enormt lækre ud!

Le Petit Venise (Chateaux de Versailles): Det var egentlig lidt tilfældigt, at vi havnede her. Vi (læs: jeg) havde lidt krise, fordi vi ikke havde spist siden tidlig morgen, og klokken nærmede sig 15, og vi var stadig ikke færdige med Versailles! Lasse tog en rask beslutning og vi endte på dette fine, italienske sted. Maden var faktisk super god, hvilket man ellers ikke forventede, når man befandt sig midt i seværdighedshelvedet. Vi bestilte deres store antipasti og trillede nærmest derfra. Alt på ovenstående billede til 30 euro. Et godt bud på frokost i Versailles, hvis man ikke selv har medbragt mad.

El Nopal (3 Rue Eugène Varlin): Dette var en lille perle af et gadekøkken. Tre unge gutter, der står og kokkererer frisk, mexikansk mad i et køkken på to-tre kvadratmeter! Bestil deres hjemmelavede tacos med carnitas og guacamole til og kom i himlen! Burritoen var heller ikke dum. Perfekt til et hurtigt og billigt aftenmåltid, hvis man går tur ved kanalen.

Øvrige steder på listen:

Frenchie-to-go (9 rue du Nil), Verjus Wine Bar (47 rue de Montpensier), Restaurant Pink Flamingo (105 Rue Vieille du Temple), Le Richer (2 Rue Richer), Maison F (3 rue Rougemont), Le patisserie des reves (111 Rue de Longchamp, 93 Rue du Bac), Marcel (15 rue de Babylone), Breizh Café (109 rue Vieille du Temple), Aux Artistes (63 Rue Falguière), 142 Crêperie Contemporaine (59 rue St Charles), Le Bélisaire (2 rue Marmontel), Du Pain et des Idées (34 Rue Yves Toudic)

2 kommentarer

 • Emilie

  Mhhh nogle lækre steder! Hvis I har brug for flere tips til Paris, skulle I besøge klodendanser.dk:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Emilie
   Tak for tippet! Det kan sagtens være at vi får brug for det en dag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

070814