Hvad skal jeg præstere? – Sidsel & Lasse
20% rabat hos Asos med UNIDAYS

Hvad skal jeg præstere?

Normalt er jeg ikke den store fan af Instagram-quotes. Synes tit det er en gang kliché-sludder i stil med “Work hard and be nice to people” – nej, virkelig? Og her gik jeg og troede at man skulle være doven på arbejde og ond mod andre….. NÅ, men det var faktisk bare for at sige, at jeg læste et ret godt quote på Nataschas Instagram den anden dag, som på en måde fik mig til at ånde lettet op. Det er ovenstående citat, som jeg kan godt kan få lyst til at gentage for mig selv en gang i mellem. Bare for at minde mig selv om, at det altså går helt fint med alting. Også selvom jeg er 26 år gammel, under uddannelse og ret langt fra noget, man kunne kalde en karriere.

Det sidste stykke tid synes jeg mit Facebook feed har budt på en del artikler om unge, succesfulde mennesker, som har virkelig godt gang i karrieren i en ung alder – eksempelvis Sophie og Cecilie (go girls!). Det er jo vildt sejt, og jeg har stor respekt for dem. Men alligevel kan man ikke undgå at sammenligne lidt med sig selv og tænke, at man slet ikke har nået en dyt. Det kan jeg i hvert fald ikke. Hvis en 17-årig allerede har omsat for 3 millioner, så er jeg jo totalt bagud med min karriere. Måske er det lidt den samme effekt, som når man ser en masse veltrænede og flotte mennesker i sit Instagram-feed og får det en lille smule dårligere med sig selv. Har læst et par artikler (bla. denne), der handler om hvordan de unge i dag (shit, hvor lyder jeg gammel nu) bliver stressede over at skulle performe og fremstå totalt overskudsagtige på de sociale medier og i det virkelige liv. Og med alle de artikler om unge, succesfulde mennsker og billeder af trænede og smukke mennesker, kan jeg sgu egentlig godt forstå det.

Jeg synes ikke nødvendigvis det er negativt, at der er så meget fokus på de unge karrieremennesker og de smukke og trænede overskudsmennesker. For det kan jo være ret inspirerende og fascinerende at følge med i. Men man skal virkelig huske at være reflekteret over det, man læser og ser, og sørge for at se det i det rette perspektiv. Bare fordi Cecilie har tjent 3 millioner som 17-årig, betyder det ikke at det, man selv har gang i karrieremæssigt ikke er godt nok. Bare fordi en eller anden på Instagram er stået op kl. 5.30 for at spise skyr med chiafrø og granatæblekerne for bagefter at løbe 10 kilometer, så betyder det ikke at det ikke i orden at jeg stod op 10 minutter før jeg skulle møde og spiste franskbrød med nutella til morgenmad. Og bare fordi man ikke kan være 5 minutter på Facebook eller Instagram uden at se billeder af flade maver, store muskler og folk, der lige har gennemført en Ironman, så betyder det jo ikke at jeg skal have det skidt med at ligge i sofaen og kværne skumbananer til dårligt tv tirsdag aften. Nu ved jeg ikke, hvor tjekkede og overskudsagtige, I synes Sidsel og jeg virker på bloggen og vores Instagram-profiler, men hvis I synes det virker til at vi har det for nice hele tiden, så har I ret! … ej, vi går også og bøvler med alle mulige kedelige ting og lejlighedsvis tvivl på egne evner lige som alle andre. Det er bare ikke lige altid det kommer til udtryk på bloggen.

Nå, det blev en halvlang smøre! Det korte af det lange var vel egentlig bare, at man for søren skal huske at se tingene i det rette lys, når man sammenligner liv og karriere med alle mulige succesfulde mennesker. Med fare for selv at lyde lidt klichéagtig, så kan det jo sagtens lade sig gøre at ha’ det godt og at være glad uden at man nødvendigvis har en spækket bankkonto og fart på karrieren – selvom flere penge måske kan give dig mere frihed og tid til at fokusere på alt det andet, du gerne vil bruge tid på. Men der er altså ingen, der forventer at du har tjent din første million inden du fylder 30. So calm down and enjoy your 20’s! Det skal nok gå alt sammen – og det siger jeg lige så meget til mig selv.

19 kommentarer

 • Amalie

  yes! VIGTIG POINTE!!! Redede lige min dag, faktisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En lang, men god smøre. Følger selv Natascha på Instagram og netop det quote slog også mig. Jeg prøver hele tiden at huske mig selv på, ikke at sammenligne mig med andre, trods det kan være svært. Men jeg har efterhånden lært at leve med hvad jeg har at byde på. Og det er virkelig en vigtig egenskab at have :-) God aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Sjovt at du også følger hende :) Og ja, det har du helt ret i. Der er jo ikke noget galt i at stræbe efter at gøre det godt, men så længe man bare gør det godt i sine egne øjne, er det jo lige meget hvor godt andre gør det. God aften til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pisse godt indlæg! Jeg hader at jeg ikke kan sige mig fri fra at sammenligne mig med andre.. prøver at fokusere på mig selv og min studietid, men når dem jeg startede med (i sin tid) snart står med deres specialer i hånden, de andre kører derudad med fede studiejobs (som allesammen er for ministre, what the fuck?) og de i øvrigt også redder verden i fritiden, så står jeg der tilbage og kan ikke engang finde hoved og hale i mit bacheloremne. Øv! Men så er det bare SÅ vigtigt at huske på vi ikke alle er ens. Vi har ikke samme udvikling og det er helt ok at nyde sin egen proces – lige der hvor man er i dag og så bare klappe af alle de andre røv seje og dygtige mennesker omkring én :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Arh, det er også en irriterende situation, når man føler sig bagud på den måde. Men ja, du har helt ret. Det nytter ikke at sammenligne sig selv med andre på den måde :) I hvert fald ikke hvis det kun afføder dårlig samvittighed og mindreværd. Men det er jo godt, at du er reflekteret omkring det :) Så kan det ikke gå helt galt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Dejlige og meget vedkommende ord – og noget de fleste nok kunne have gavn af at læse. Supert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Tusind tak Signe! :) Dejligt at høre. Ps. er fan af ordet “supert”!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Haha, ja det er et godt ord! Tror det skal til at bruges noget mere.. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dejligt, at du tager emnet op. Jeg kan også selv fange mig i at sammenligne mig med de store iværksættere i stedet for bare at tro på, at det, jeg laver er godt nok, også selvom jeg ikke tjener millioner eller har flere tusinde fans på Facebook.

  Så TAK for en vigtig reminder :)

  Kærlig hilsen
  Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Jamen velbekomme! Dejligt at du kunne bruge det til noget :) Jeg synes selv jeg er helt OK til ikke at sammenligne mig selv med alle mulige andre og få dårlig samvittighed, men forestiller mig at der må være mange derude, som kunne ha’ svært ved at føle sig tilstrækkelige og gode nok, når man hører så meget om succesfulde og rige, unge mennesker, der bare har fuld fart på karrieren.

   Tak for din kommentar og god aften :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Preach it, brother!! ;-) En god, vigtig og meget relevant debat at tage op!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Haha! Tak, det er jeg glad for du synes. Det er jo heller ikke fordi jeg synes der er noget galt i at få fortalt historier om de seje, unge iværksættere. Bare så længe man ikke tror, at det er normen og at man selv er utilstrækkelig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Så dejligt indlæg at læse – enkelt og lige til. Jeg kunne i hvert fald have godt af at læse en reminder som dette engang imellem, når jeg sidder alene med bland selv slik en fredag aften eller når jeg fordriver tiden på tumblr og taber kæben (og selvtilliden) over (alt for) tynde, lækre og knap så naturlige piger. Og jeg er helt sikkert ikke den eneste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Det er jeg rigtig glad for at høre, Simone :) Ja, tror de fleste godt lige kunne bruge sådan en reminder en gang i mellem. Om så det handler om krop, karriere eller noget helt tredje. Der er jo ikke noget forkert i at være tynd og smuk eller ung og rig. Bare så længe den brede befolkning ikke får den opfattelse at en bestemt type menneske er perfekt, og at man selv er utilstrækkelig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vigtig og velskrevet indlæg – tak for det! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Det betyder rigtig meget at få sådan en kommentar. Mange tak, Line :) God aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg – selvom jeg faktisk også tit oplever den modsatte diskurs: Nemlig at man da for fanden skal huske at være ung i sine 20’ere, snave med halvdelen af Kbh’s friske fyre og fyre den af. Jeg vil bare gerne studere, arbejde, være kedelig og starte min karriere – men det er faktisk heller ikke helt okay for andre. Konklusionen må nok være, at man skal gøre det, man helst selv vil – og være ligeglad med andre ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Lige præcis! Du har helt ret :) Pointen er selvfølgelig heller ikke, at man SKAL slappe af i sine 20’ere og på ingen måde må stræbe efter en tidlig karriere. Jeg kunne da også vildt godt tænke mig at jeg havde fuld fart på karriere og indtjening allerede nu. Det ville da være vildt sejt. Sådan er det så bare ikke lige, og pointen er bare, at man ikke skal stresse over det, ligesom du ikke skal stresse over at du faktisk hellere vil studere og arbejde end af snave og feste.

   Så ja, præcis som du siger skal man bare gøre sin ting i det tempo, man selv synes!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20% rabat hos Asos med UNIDAYS