Woolrich favoritter

Billeder fra julen

Aarhus Universitetspark viser sig frem fra en af sine aller flotteste sider – helt dækket i sne. Sjovt at tænke tilbage på hvordan jeg selv væltede lettere vissen rundt blandt tusindvis af glade studerende til Kapsejlads i sommer.

Julekugle-selfie d. 23 december.

Udsigt over en del af Aarhus Nord fra mine forældres soveværelse. Alle tre billeder er i øvrigt taget med og redigeret på min Samsung Galaxy Alpha (og to af dem ligger allerede på Instagram. Husk at I kan følge Sidsel og mig på @sidselhh og @lasseribergard) 

Jeg har holdt every single af mine juleaftener hos mine forældre i 8200 uden undtagelse. Det er virkelig bare sådan, jul er for mig. Sidsel har både holdt jul i England, Danmark, Miami, Australien og Caribien, den globetrotter! Vi holder (endnu) ikke jul sammen, men holder sammen med vores familier. Holder I med jeres kærester (hvis I har sådan nogle) eller med familien? :)

   

24 kommentarer

 • Jeg elsker det første billede, der er så smukt! :D
  Jeg har holdt jul med min familie i år :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Tak Sofie! Det storhittede virkelig også på min Insta :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig flotte billeder!
  Min kæreste og jeg har kun holdt jul sammen én gang i løbet af de 9 år vi har været sammen – og det var i Malaysia, da vi rejste rundt i Sydøstasien i tre måneder. Jeg ville nok have svært ved at give slip på “min” jul. Der er bare så mange traditioner og minder bundet til de ting vi gør, spiser og laver juleaften. Men på et tidspunkt kommer det nok ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Tak skal du ha’ :) Ja, sådan har jeg det nok også. Altså med traditionerne og alt det der. Men jeg kunne også sagtens forestille mig at holde jul i udlandet, hvis jeg nu alligevel var ude at rejse. Også selvom det bare var med Sidsel :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Sjovt, som det sådan kan være forskelligt! I min familie holder man jul med sin kæreste efter et års tid – eller før, hvis man har lyst. Da jeg havde været sammen med min nuværende kæreste i et halvt år, holdte vi jul hver for sig, og jeg synes, det føltes så forkert indeni. Så hver jul siden har det altså været sammen! Troede det ville være slemt at være væk fra min familie, men det påvirkede mig faktisk næsten ikke på dagen, det hele var super hyggeligt alligevel – og så tog vi jo hjem til min familie en anden dag i julen og holdte fake juleaften ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Okay, det var sjovt! Man skal selvfølgelig bare gøre det, der føles rigtigt i maven. Men hvor holdt i så jul? Bare jer to sammen, eller hvordan? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Haha, nej bare rolig! I år holdte vi det ved mine forældre og sidste år var det ved hans og sådan skiftes vi :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Haha, okay! Det var godt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Godtschalk

  Jeg har for første gang holdt jul med min kæreste i år med min familie, men det er enlig mere fordi at vi blev inviteret på 3 ugers ferie i Syd Afrika, så her har vi været siden d. 11 og tager hjem igen d. 2. Hvis ikke det var fordi at vi havde fået denne invitation så havde vi ikke holdt jul sammen :-) Vi går ikke særlig meget op i jul, men vi syntes alligevel at juleaften er dedikeret til vores familier

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Årh, heldige jer! Det var da ikke dårligt. Det er egentlig heller ikke fordi jeg “går op” i jul på den måde, men der er alligevel nogle traditioner, man har lyst til at holde fast i, synes jeg :) Ikke fordi de aldrig må ændres. Men ja.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Min kæreste og jeg har “kun” været sammen i 2,5 år. Alligevel har vi holdt jul sammen de sidste tre år. Min mor og svigerfar har begge jobs, hvor de nogle år skal arbejde juleaften, så det passer lige med at vi det ene år kan holde jul med min familie d. 24. og hos min kærestes familie d. 25. Året efter arbejder min mor juleaften, så der bytter vi rundt på dagene.
  Det første år var jeg så trist over ikke at skulle holde jul før d. 25., så jeg blev inviteret hjem til min kærestes familie – det har holdt ved lige siden, når en af forældrene skal arbejde juleaften :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Det var da også en rigtig god tradition, faktisk :) Kan sagtens se hvordan det passer godt med jeres konstellation og forældre, der skal arbejde. Sidsel og jeg havde sikkert fundet på noget lignende hvis vi var i samme situation.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min kærest og jeg holder jul med hver vores familier :) tror først det ændrer sig, den dag vi får et barn. Vi har været sammen længe og kan rigtig godt lide hinandens familier, men julen er bare noget specielt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Der tror jeg Sidsel og jeg har det på præcis samme måde faktisk :) Tror også det ville være underligt at jeg lige pludselig skulle “være med” til Sidsels families jul eller omvendt. Det kommer nok helt naturligt, hvornår man synes det skal ændres :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har været sammen med min kæreste i fire år, og vi har boet sammen i et halvt. Jeg tror ærlig talt først vi kommer til at holde jul sammen, når vi engang får børn (som der stadig er nogle år til endnu). Vi har begge to ret små familier (ihvertfald den tættest på), og det kan hurtigt mærkes, hvis der mangler en. Jeg holder med min mor, far og søster, og han med hans mor og far, som faktisk er skilt. Engang når vi bliver ‘voksne’ bringer vi nok alle sammen ;) Indtil da ses vi jo i de efterfølgende juledage.

  Uniparken er flot! Savner helt Aarhus, for her i Nordjylland, hvor jeg holder jul, er der slet ikke kommet noget sne :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Det lyder rigtig fornuftigt. Jeg har også kun mor, far og søster, så det kan også hurtigt blive lidt tomt, hvis der mangler én. Min sidste bedsteforælder døde også i år, og vi plejer ellers at få dem på besøg til juleaften, så nu er det bare os. Men ja, det er nok børnene, der gør forskellen om hvordan man holder jul :)

   Synd for jer i Nordjylland! Håber I får lidt flot sne ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Tak for en dejlig lille billedserie. :)

  Jeg har holdt jul med min kæreste i de år vi har været sammen. Vi har dog også været “hurtigt ude” med en hel masse ting. Vi blev forlovet mindre end fire måneder inde i vores forhold. Det har vist sig ikke at være helt dumt. Vi er da i hvert fald stadigvæk sammen i dag.

  Hvad er jeres “argument” for ikke at holde jul sammen? I har jo været sammen mange år efterhånden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Jamen velbekomme :)

   Sejt! Vildt nok I blev forlovet så hurtigt. Det tror jeg muligvis ikke havde fungeret for mig og Sidsel, men hvem ved. Tror vi er ret “langsomt ude” med det hele. Eller sagt på en anden måde, så tager vi det i det tempo, vi lige selv føler for. Det har I selvfølgelig også gjort, jeres tempo har bare været noget højere ;)

   Tror bare vores argument er at der ikke rigtig er nogen “pointe” i at holde jul sammen, når vi nu ikke har en familie sammen endnu. Så vil vi hellere holde jul med vores søskende og forældre. Hvis vi havde et barn, var det nok anderledes :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Jeg vil sige, at jeg har heller aldrig kunne forstå folk, der er blevet forlovet inden for et år. Men jeg har lært af vores forhold, at man kender jo ikke til andres forhold, andet end den “facade” de har, når de er sammen med andre mennesker. Det, der er mellem to mennesker, vil man aldrig kunne forstå/sætte sig ind i, med mindre man er en af de to. Og med ham og jeg, føltes det bare helt rigtigt at sige ja. Det skulle da bare være os. (Og det er det jo som sagt endnu).

   Er I begge fra Aarhus, så I kan nå at se hinanden i løbet af julen så, eller bor jeres familier langt væk?

   Må man spørge, om I har talt om børn – og i så fald: Hvad I er kommet frem til?
   Jeg kan i hvert fald mærke, at vores omgivelser meget gerne vil have, at vi får børn. Men vi vil gerne have vores uddannelser først – nok også etableret os på arbejdsmarkedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Jamen det har du helt ret i. Man skal bare gøre det, man føler for. Og det kan jo være vidt forskelligt hvad det lige er, alt efter hvem man er. Sidsels familie bor i Galten, men de var faktisk i København for at fejre jul med Sidsels mosters familie i år. Men vi bor jo sammen i Århus, så vi så hinanden d. 23 og så igen d. 26. Så det var helt fint.

   Ja, vi har da talt om børn, men ikke sådan specielt alvorligt. Der er heldigvis ikke så meget pres på fra venner og familie (endnu) om at vi skal have børn, og jeg tror også at vi begge har det sådan, at vi gerne lige vil færdiggøre uddannelser og få stablet lidt karrierer på benene først :) Så det haster ikke. Måske ville folk presse mere på, hvis vi allerede var forlovet eller gift, for så ville det vel på en måde være det næste “naturlige” skridt, hvis du ved hvad jeg mener :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Sikke nogle fine billeder :) Jeg holdte for første gang jul ved min kærestes familie, og det var super hyggeligt, også selvom man måske har nogle lidt andre vaner/traditioner i sin egen familie. Min kæreste holdte jul ved min familie sidste år. Jeg har holdt jul lidt forskellige steder igennem årene bl.a. i Australien og New York, hvilket var nogle sjove oplevelser på hver deres måde. Det vigtigste for mig er at jeg holder jul med nogle mennesker der betyder noget for mig og det var også tilfældet både down under og i NY. Den fysiske placering er ikke helt så afgørende for mig lige i den her sammenhæng ligesom jeg ikke har et stort behov for at jeg SKAL holde jul med en af mine forældre (de er skilt), der er jo også mange andre mennesker man holder af eks. min søster jeg var i NY med, så selvom jeg ikke lige holder 24. december med mine forældre, så overlever jeg alligevel ;) Typisk ser jeg dem så bare en anden dag over julen. Tak for en altid god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Mange tak Anne :)

   Jeg tror både Sidsel og jeg har en helt bestemt idé om, hvad julen gerne skal indebære, så det bliver spændende når vi engang skal blive enige om, hvordan man holder jul sammen! Jeg synes helt sikkert også det vigtigste er at holde jul sammen med dem, man holder af, eller i hvert fald nogle af dem. Jeg kunne på en måde godt tænke mig at prøve at holde jul et helt andet sted i verden, selvom det nok ville føles lidt underligt.

   Uden at vide noget om det, tror jeg måske også at skilsmissebørn har et lidt anderledes forhold til julen end børn med gifte forældre? Det synes jeg i hvert fald jeg har hørt fra dem, jeg kender, som har skilte forældre. Ikke at julen bliver dårligere af det, bare anderledes :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlige billeder. Hvor er det dog smukt i Universitetsparken! Måske man skulle et smut derhen.. :-)

  Jeg holder stadig jul med de gamle herhjemme, men jeg bor så heller ikke sammen med min kæreste (endnu). Man begynder vel først at holde jul sammen, når man engang bor sammen. Eller hvad? Nu har I også været sammen en del længere tid, end min kæreste og jeg har, men det er da spændende, I ikke har holdt jul sammen endnu. Det kommer vel med tiden :-)

  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lasse

   Mange tak :) Det var nemlig helt vildt flot.. og koldt!

   Ja, tænker lidt at det kommer med tiden. På et tidspunkt kan man vel bare mærke, at det er tid? Enten fordi man måske får et barn eller bare fordi man synes den anden mangler, når man holder jul. Kender faktisk ikke så mange kærestepar på vores alder, der holder jul sammen. Men jeg ved ikke om det er anderledes fra hvordan de fleste gør det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Woolrich favoritter