Kæreste-lingo #2 – Sidsel & Lasse
Mit 2014

Kæreste-lingo #2

Billede fra vores medvirken i DR3 Bestemmer

I syntes vist det var ret sjovt, sidst vi åbnede op for lidt af vores kærestelingo (her), altså de underlige ting, Sidsel og jeg går og siger til hinanden nogle gange. Så nu har vi lagt hjernerne i blød og gravet et par vendinger mere frem. Det er faktisk overraskende svært, for meget af det glemmer man helt, fordi man siger det så tit og fordi det er så indforstået! Nå, here we go:

 • Ej, det kan vi da ikke gøre, vel?: Ej, hvor har jeg virkelig lyst til at vi gør det her, selvom det er lidt forkert, men jeg skal lige høre, om du også er med på den. Kan rigtig ofte være fastfood-relateret.
 • Basta-bum-please: Sådan siger vi til hinanden, når det bare er sådan, tingene bliver, men man stadig er nødt til at tigge lidt for det. Eksempelvis “skat, vi bestiller altså pizza i aften. Basta-bum-please.”
 • Det styrer du selv: Du står over for to valgmuligheder, og den ene af dem får dig seriøst i fedtefadet. Men du må selv gætte, hvilken af dem, det er.
 • Pup: Vores måde at sige l*** på. Det kom sig vistnok af at Sidsel engang for længe siden sagde “ej, der er kommet fuglepup på ruden!”. Det lød helt vildt sjovt lige i øjeblikket, og så hang det bare ved. Det er også blevet til et udsagnsord: “Jeg skal godt nok puppe, når vi kommer hjem”… Ja, sorry.
 • Havde du forestillet dig, at du skulle have noget af … : Der er lækre rester i køleren, og jeg kunne virkelig godt tænke mig at æde det hele, hvis altså du ikke absolut skal insistere på også at have andel i det.
 • Så er jeg klar til at gå: Når jeg lige har skiftet sko to gange, valgt det rigtige stykke overtøj, børstet håret og tjekket om pung, nøgler og mobil er i tasken er jeg klar til rent faktisk at gå ud ad døren. Gæt selv, hvem den sætning tilhører.
 • Skal du i bad?: Min mest brugte morgenreplik, no doubt. Når Sidsel og jeg vågner samtidigt og ikke kan tage os sammen til at stå op, spørger jeg, om Sidsel skal i bad. For hvis hun først kommer i bad efter mig, kan hun ikke nå det hele, inden hun skal ud ad døren. Ergo – hvis hun skal i bad, skal hun stå op først (og så kan jeg lige nappe 10 minutter mere under dynen).

 

Og så vil vi jo gerne høre jeres bud! Vi VED at der altid er en masse underlige ting, I kærestepar går og siger til hinanden ;)

22 kommentarer

 • Sandra

  Hahahah, jeg elsker det her! Specielt fordi man begynder at tænke over, hvad man selv har af ord og vendinder, man bruger med sin kæreste.

  “Jeg har pyller på” – når man har brug for rigtig meget kys, kram og kærlighed. Når der skal pyldres om én.

  “barse” – kommer af basse, men er bare lidt sjovere at sige, fordi det lyder fint.

  “ejjj, jeg har så ondt i hovedet i dag pga. alle de spændinger i nakken” – når jeg viiiirkelig gerne vil have lidt massage. ha ha.

  “hundi, hesti, skatti, mcdonni, mobili” – i skal bare bag på så mange ord som muligt, så er det hele bare lidt sjovere!

  “kommer din mor snart?” – siger jeg til min kæreste, når hans tøj og musikinstrumenter ligger ud over hele gulvet, sengen, kommoderne. Som i, RYD DINE FUCKING ting op, for nej, din mor kommer ikke og gør det for dig. :D

  “skal vi lave en bobby i aften?” – (okay, indrømmet, vi ryger lidt grønt her hjemme) betyder om vi skal lave en joint OG blande en masse slik, som vi kan spise bagefter.

  “Jooooew, hvis det er det, du har lyst til” – LAD VÆR MED AT GØRE DET!

  “Ej du skal simpelthen lige se det her, det er det sjoveste nogensinde” – siger vi gerne flere gange på en uge over et billede, en tekst eller en video, vi lige er faldet over. Halvdelen af gangene kan den anden absolut ikke se det sjove i det.

  Og så har jeg lige en med min veninde:
  “I feel good” – når man skal på toilettet og skide. Det startede i London, hvor vi boede på et meget lille hotelværelse, hvor væggene var lavet af pap. Så når vi skulle på toilettet, tændte man lige for mini-højtaleren, og den første sang var så James Brown med I feel good, og så kunne den anden ikke høre de lyde, der nu kan komme fra sådan et toiletbesøg. Her til er det blevet til at man synger “I feel good” på vejen til toilettet, og så ved den anden ligesom, hvad man skal.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, ej hvor er de gode! Elsker at du og din kæreste ryger grønt og æder slik sammen! OG så hader jeg virkelig, når man viser den anden noget, som vedkommende bare slet ikke synes er sjovt. Det sker hele tiden for mig, når jeg viser noget til Sidsel :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bonus fact – i tyskland siger små børn “ich muss pupsen” når de skal lave nummer 2 :)

  Min kæreste og jeg er godt nok lige gået fra hinanden, men efter 1.5 år fik vi også nogle stykker indlært

  “Byt” – når vi gik med hunden og hun gik den forkerte vej om os, så byttede vi side

  “Over” – igen når vi gik med hundi eller når vi var ude at løbe sammen og vi skulle krydse en vej.

  “Maden er snart klar” – vi spiser om 2min. sæt HDMI-stikket i computeren og hav filmen klar

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, okay fedt fact! Vi er allerede begyndt at sige den tyske sætning der. Hjælp!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Haha virkelig sjovt! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Sidsel og Lasse er altså et mega hyggeligt kærestepar at følge, især deres parforholds-ting (og jyde-i-Kbh-indlæg) er min favorit. Forleden lavede de et ret sjovt indlæg med kæreste-lingo, altså ord og sætninger, som for dem er fuldstændig indforstået, og nogle de selv har fundet på. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christian Kjeldsen

  Haha “Det styrer du selv” er så spot on! Det er virkelig make it or break it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Så meget! Og hvis det rigtige valg ikke er åbenlyst, så er man for dum :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Tot – betyder, fint nok, okay, det kan vi godt sige etc.

  Bum – efter en sætning. Der er ikke noget du kan gør, for jeg har besluttet mig.

  Smart bil-slag – vi leger ikke gul bil legen, men at man må slå når vi ser en smart bil

  åh vi har så mange.. Men kan ikke huske dem nu

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, slår I hinanden når I ser en smart bil?! Hvem bestemmer så om den er smart nok?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita

   Måske det er den bil der hedder smart? :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hjemme hos os kan man sætte “mo” bagpå alt. Vi har en mops, hvis man sætter mops bagpå andre ord bliver det lidt cute – det er så senere blevet forkortet til “mo”. Fx hedder min kæreste tit “skatmo”. Man kan også sige “er du lidt putmo?”, hvis man bare lige trænger til at ligge og putte lidt.

  “Jeg har tænkt på noget..” Så ved han, den er gal ;) handler tit om “skulle vi ikke tage i biografen?” eller noget i den stil.

  “Walk the shoe” er hemmelig kode for, om vi skal gå tur med hunden. Hvis man siger gå og tur i samme sætning bliver hunden nemlig crazy. Ved ikke hvorfor hunden blev til en sko??!

  Desuden har vi absurd mange kælenavne/ord, som ikke rigtig betyder noget, men man klart kender meningen af alligevel. Og så snakker vi også ofte dårligt oversat engelsk til hinanden. Eller med den stemme som Jimmy Fallon har i EW-videoerne. Eller bruger hunden til at spørge hinanden om ting “tror du ikke der er en der har lyst til at støvsuge?”. Okay, den hund fylder for meget i det her :D haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ej, fuck hvor er det sjovt! Vi går også og snakker Jimmy Fallon EW-sprog! Det er så sjovt!! EW, IT’S MY STEPDAD, GARRET! og ja hunden fylder way too much :D Fedt at I er nødt til at snakke hemmeligt omkring den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Uhh vi har været sammen i 10 (!) år, og har da også samlet lidt undervejs:

  – “Vil du lige prøve at høre noget” (Mig hver gang jeg skal fortælle om mit (vores) næste boligindkøb)

  – “Ordner du lige?” (Når den ene får oprydningsflip, og den anden sidder og slapper af – først var det mest mig. Nu er det faktisk os begge, der ofte “ordner”)

  – Lille foran alt – skal du have en “lille mad”, “lille Louise”, “lille fis” (vores hund)

  – Vil du trykke mig i nakken? (Mig der beder om at få massage, men har fundet ud af “at trykke i nakken” virker mere overskueligt for min kæreste)

  – Hvis jeg er strid, flyver min kæreste med armene og spyer ild som en drage, da sure damer i min kærestes vennekreds hedder “Dragerne”. Haha

  Og ellers kender jeg virkelig den første og den sidste :) Det er hyggeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, hvor er det godt! Det er virkelig mange af de samme ting, der vender tilbage. Massage, indkøb, oprydning. Det er åbenbart det, et forhold handler om :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Vi er, de sidste par måneder, begyndt at kalde hinanden for “din lille skid” når den anden driller, er klodset eller irriterende – Ja faktisk i det hele taget. Den kan varieres i det uendelige “din utilfredse lille skid”, “din lille skid. ” Ret klamt faktisk – Jeg fatter ikke hvor det kommer fra..

  Derudover kalder min kæreste mig altid for “din lille radiator” når vi ligger under dynen og jeg er alt for varm at ligge op ad, mens jeg er en istap når jeg er for kold.

  (Generelt kalder vi faktisk hinanden meget for “din skat”, “din skid” ja, din alt muligt)
  Når jeg siger “tjaaa” betyder det NEJ

  Når han siger svarer “ingen kommentar”, fx. hvis jeg spørger om han har købt min fødselsdagsgave, betyder det at jeg har ramt rigtigt, i dette eksempel: JA!

  Når han udbryder “skattØH!” betyder det at det jeg netop har fortalt er helt fantastisk (opleves ofte i forbindelse med afsløring at at jeg har handlet ind til fx burger!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Genialt :D Tror også vi har brugt radiator-metaforen et par gange under dynerne. Ellers bliver Sidsel også kaldt frossenpinden og kløpinden, fordi hun hele tiden er så kold og fordi jeg altid siger at hun ikke må klø sig i håret :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Haha, ret underholdende at læse jeres lingo. Og ja, så sandt at man helt kan glemme, at noget faktisk er lingo og indforstående for andre, fordi man bruger de ord/udtryk/vender så ofte.

  Min kæreste og jeg har været sammen i lid over 3 år, så vi har også fået samlet en del lingo udtryk sammen.

  Vi er begge ret begejstret for søde og sjove dyr (dem er der jo mange af haha), og derfor har vi begge et dyrenavn (eks. er mit Panda) som ofte bruges i stedet for mit rigtig navn (Anne). Vi har aldrig brugt kælenavne som eks. skat, men Panda er i virkeligheden blot et andet ord for samme kærlige betydning som skat har. Nogle gange har jeg kaldt min kæreste hans dyrenavn, når hans venner har været på besøg, og der er da også nogle af dem, der har spurgt mig: “Hvem er Hippo?” (Hippo (som en flodhest, ja) er min kæreste. Hvorfor jeg er Panda og min kæreste er Hippo er ret indforstået, men det tænker jeg ofte slet ikke over, når der er andre mennesker til stede. De fleste kigger derfor meget forundret og underligt på mig, når jeg kalder min kæreste Hippo og ikke hans rigtige navn.

  Derudover kender jeg virkelig godt de tre sidstnævnte lingoer ovenfor. Især da de begge er nogle jeg i særdeleshed benytter mig af. Ret sjovt det også gælder for andre kærestepar.

  Egne lingoer:

  “Der er noget, jeg har overvejet” (altid relateret til noget med noget tøj man gerne vi købe).

  “Hvem laver aftensmad i aften?” (Underforstået at modparten meget gerne må lave aftensmad, da man ikke selv orker)

  “Hvad havde du tænkt dig, at vi skulle spise på fredag?” (Pizza, altid!)

  Vi har mange flere, men mange af dem er faktisk relateret til mad haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, der er overraskende mange, der handler om mad og potentielle indkøb til garderobe/bolig. Det er sjovt som man altid starter dem med nye køb med “Du skal lige se noget” eller “Jeg har tænkt på noget” :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  hyggeligt indlæg fra jer to skønne mennesker :)

  mange tak for tippet på den parfume fra CK , bestilte den hjem fra det link, til min kæreste og har modtaget den i dag og hold nu op den er god :)
  Tak for det, håber i nyden jeres rejse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Mette :) Det var da virkelig så lidt! Er glad for at han blev glad for den! Jeg synes virkelig også det er en god parfume!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Det er ikke så meget noget, vi siger til hinanden.. Mere noget, han siger til mig..

  Hvis jeg sidder på toilettet, og laver det ene eller det andet, så kan min kæreste finde på at stille sig ved døren og sige pruttelyde.. Kun for at gøre mig forlegen.. Iiiiih!
  Ved ikke om, det bare er min kæreste, der har en skrue løs, eller om der er andre, der bliver udsat for den slags! :D

  Og så har vi det med, hvis det ligger nogle af vores egne ting og flyder i lejligheden, at sige til den anden, “Ej skat, hvorfor smider du også bare dine ting ud over det hele” Eller hvis vi smider mad på gulvet, taber noget osv. “Flot skat, du er rigtig dygtig”.. Spørg mig ikke hvorfor, det er bare blevet en vane.. Men virkelig underligt. :D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit 2014