Tips til at rejse billigt – Sidsel & Lasse
050215

Tips til at rejse billigt

Indlægget indeholder reklamelinks

Reklamelinks er markeret med *

Vi møder af og til undren både herinde og i det virkelige liv når det kommer til vores rejseri. Mange forstår ikke hvordan vi har råd til det, og forbinder måske også umiddelbart rejser med meget store udgifter, men sådan behøver det ikke nødvendigvis være. Herunder har vi forsøgt at samle en række tips til at rejse billigt. Og hermed mener vi ikke de billige afbuds-charterrejser, men mere de skræddersyede rejser til knap så gængse destinationer. I det store hele handler det nok om “mange bække små”. Hvis man kan spare nogle hundrede kroner hist og her kan man faktisk godt skære en del af den totale rejsepris. Det kan egentlig godt være at mange af vores tips giver sig selv, men måske noget af det kan bruges? :)

Inden tipsene kan vi lige fortælle mere konkret om de seneste rejser, der har figureret på bloggen. Hvis vi tager Mexico og New York først, så har vi på den anden side af rejsen regnet ud, at vi har brugt ca. 12-13.000 kr. hver på turen (al transport, hotel/hostel, mad og spas inkluderet. Shopping i NYC ekskluderet). Rejsens varighed var i øvrigt 20 dage. Inden rejsen var vi begge enige om at det skulle være en af de store! Rejsen der markerede fejring af både endt speciale for mig og endt praktiksemester for Lasse. Derfor valgte vi primært destination ud fra hvad vi gik og drømte om, og blev enige om at vi bare skulle designe en tur der var så fed som mulig til de penge vi nu havde. Heldigvis havde vi luft i budgettet til at spare sammen i løbet af året (7-800 kr om måneden), og derfor kunne vi lægge 10.000 for flybilletter tilbage i efteråret sidste år uden at “mærke” det på vores daglige rådighedsbeløb. Vi fløj med Norwegian t/r til New York (2100 kr. pr. person eksklusiv baggage – vi tilkøbte én kuffert) og med JetBlue til Mexico og retur til New York (ca. 2600 kr. pr. mand inklusiv baggage). Efterfølgende besluttede vi os for at booke Hotel 91 i NY, da det var næsten lige så billigt som et vandrehjem, så hvorfor ikke? Og i Tulum forelskede vi os i det seje hostel Tubo Tulum og boede således i et betonrør i 12 dage! Vi sov overraskende dejligt (kombination af god madras, AC og stille beliggenhed). Derudover besluttede vi os for at give den lidt gas med mad og shopping i NY, så der røg en del kroner. Til gengæld brugte vi ikke særlig mange penge i Tulum, da vi spiste en del måltider på Tubo og resten var til billige penge. Dette var altså et eksempel på en ferie i “mellemklassen” prismæssigt, vil jeg sige :) Og så må vi også hellere lige få manet den skrøne til jorden, at der er farligt at rejse til Mexico. Vi følte os på intet tidspunkt truet eller i fare i Tulum eller nogle af de andre byer, vi besøgte. Der var faktisk ret meget politi i gaderne, men vi forstod aldrig helt hvorfor. Byen var totalt laid back og surfer-chiller-agtig. Så der kan I altså roligt rejse hen. De fleste lande har usikre områder, og det har Mexico selvfølgelig også. Men turistbyerne er ikke blandt disse områder.

Jeg var sidste år i vinteren 2014 på Sri Lanka med en veninde og der var budgettet lidt mere stramt. På denne rejse gik vi bevidst efter en billig destination med meget at byde på. Det var faktisk en kombination af tilfældig research på nettet og så de billigste flybilletter vi kunne finde på Momondo, der endte med at bestemme rejsens destination og udformning! Vi brugte hver i omegnen af 7-8000 alt i alt, hvilket jeg synes er meget billigt for 14 dage med fantastiske naturoplevelser og lækker strandferie. Jeg mener flybilletterne kostede omkring 4000 kr. (med Emirates via Dubai) og så gik resten til hostel, mad og transport på øen. Sri Lanka er virkelig et billigt land at rejse i, og når man ovenikøbet vælger backpacker-løsningen bliver det kun endnu billigere. Så hvis man kan holde det skrabet og bruge lidt tid på research kan man sagtens få en spændende ferie for få penge.

Sidst men ikke mindst er vi jo glade for at rejse på storbyferier rundt omkring i Europa. Og der er det som regel shopping vi bruger mange penge på! Hvis man er ligeglad med den slags kan en storbytur gøres rigtig billigt efterhånden. Vi flyver som regel med Norwegian eller Ryan Air og så har vi både brugt dealsites som Takeoffer til at finde hotel, booket værelse gennem AirBNB samt boet hos venner rundt omkring. Og vores rejseomkostninger (fly+bolig) i normalvis 4-5 dage overstiger sjældent 2000-2500 kr. pr. mand.

Her kommer så vores tips:

– Sænk dine standarder for komfort (eller vær heldig!). Det er desværre ikke muligt at holde billig ferie og samtidig bo på The Plaza. Hvis man virkelig vil gå all in og holde luksus-ferie som nemt klares med et klik og en overførsel, så kan disse tips ikke rigtig bruges. Man kan dog efterhånden være heldig med gode hoteller og flybilletter på diverse dealsites eller simpelthen blive bumped up pga. aflysninger, overfyldte fly eller hvad ved jeg. Men det sker desværre sjældent!

– Vælg, hvor I vil prioritere at bruge penge. Spise ude en masse eller lave mad selv? Bo på lækkert hotel eller nøjes med hostel? Flyve med Singapore Airlines eller Norwegian? Vi har i denne omgang fx valgt at bo på hotel i NY, men hostel i Mexico. Når vi bare skal sove der, så behøver det altså ikke være særlig fancy. Bare det er rent, roligt og rart.

– Krydstjek alt! Det her råd gælder nok kun de virkeligt fluekneppende/perfektionistiske. Men inden man kender prisen på sin rejse skal man huske at regne alt med – bagage, mad, transport til og fra lufthavn osv. Måske er lavpris-flybilletten ikke længere den billigste option, når alt er medregnet.

– Brug dit netværk. Har du en ven eller onkel i LA? Det kan være du kan housesitte eller komme på besøg. Du sparer et hotelophold og får helt sikkert en federe tur med en lokals perspektiv på stedet + hyggeligt samvær selvfølgelig.

– Køb små måltider i lokale boder og supermarkeder. Vi plejer at spise ét stort måltid om dagen på ferier, hvor man så kan splurge lidt mere.

– Igen et tip hvis man går helt ned i det små: Hold øje med valutakurserne. Lige nu er dollaren fx steget voldsomt bl.a. pga. oliepriserne (“yay” for os…), så hvis man stadig er i beslutningsfasen omkring destination kan det være man skal gå efter et land hvor man får mere for pengene på det givne tidspunkt.

– Vær strategisk omkring booking. Jeg har ladet mig fortælle, at man med fordel kan booke flybilletter 2-3 måneder inden afgang. Der vil de som regel være billigst. Vi bruger ofte Momondo og Skyscanner til at finde de billigste flybilletter.

– Undgå pakkerejser. Med mindre du har fundet en afbudsrejse, kan det som regel altid bedst betale sig at booke fly og hotel for sig. Hvis du vil finde de billigste afbudsrejser*, kan du sammenligne priser på Travelmarket.dk.

– Hotel/hostel plejer vi at finde enten via booking.com, et dealsite eller gennem AirBNB. AirBNB kan i øvrigt tit være en rigtig billig og god løsning. Prøv det, hvis ikke I har endnu!

– Læs om forskellige destinationer i medierne. Ofte kan man finde gode artikler om spændende destinationer, der måske ikke koster en halv arm at besøge. Det var bl.a. sådan min veninde og jeg nåede frem til Sri Lanka som vores næste destination.

– Overvej, om couchsurfing er noget for dig. Eller evt. House Swap. Det kræver lidt tid og energi at blive en del af, men jeg har hørt en del positive tilbagemeldinger. Og der må man sige, at man får meget oplevelse for få penge.

– Dette tip kommer nok ikke som nogen overraskelse – men book udenom skolernes ferier. Så bliver turen billigere og der vil ofte være færre turister på destinationen.

– Prøv at nøjes med håndbagage, hvis du kan. Det er billigere, og det giver en god frihed ikke at være lænket til en stor rullekuffert, som ofte påkalder taxa-transport fra sted til sted.

– I mange lande er det kutyme at forhandle sig frem til priser. Sørg for ikke at gå efter “det første, det bedste”, men forhør dig flere steder og forslå selv en pris (hav dog respekt omkring folks foretagende).

– Undersøg forskellige rejseforsikringer. Kort rejse og den eneste i år? Så er det ikke sikkert du behøver et års pluspakke. Mere omfattende? Vælg noget større. Vi tjekkede både Gouda, Europæiske og vores eget forsikringsselskab, og der var sidstnævnte klart billigst.

– Et lidt mere teknisk tip: prøv for en sikkerheds skyld at slette cookies fra din computer, inden du køber flybilletter, og måske også inden du bestiller hotel. Nogle sider registrerer, hvor mange gange du har kigget på en bestemt flyafgang uden at købe, og efter 3-4 kig på den afgang kan de finde på at hæve prisen netop for dig. Dette er for at få dig til at købe billetten af frygt for at den skulle stige mere. Men sletter du din cookie, wupti, så er prisen sjovt nok tilbage på det, den var til at begynde med. Se et eksempel på det her.

– Overvej, om du vil leje din egen bolig ud i perioden, hvor du er væk. Enten som fremleje eller gennem AirBNB. Det kan være en måde at få lidt penge ind på igen i rejseperioden, hvor man jo ellers ikke tjener noget.

Og så det vigtigste råd: Kom afsted! Du skal nok få plus på kontoen igen. Og den nye iPhone er også i butikkerne om tre måneder. Jeg kender ikke nogen der har fortrudt at de kastede penge efter en rejse :)

Husk også at se vores billeddagbog fra Mexico her, her og her og fra New York her :)

16 kommentarer

 • Amy H

  Gammelt indlæg – i know, men det fortjener alligevel en kommentar. Alle tipsene er super gode- men specielt den sidste synes jeg man skal bide mærke i. Jeg står selv som gymnasieelev (der lever af SU), og jeg skal på diverse ture indenfor det næste års tid. Det bliver til røv mange tusinde kroner, men det er ligenu at mulighederne byder sig, og jeg ved at jeg ALDRIG kommer til at fortryde. Pengene skal jeg nok få tjent hjem igen.. Og alle disse ting, var noget jeg faktisk ikke havde tænkt på, før jeg læste sidste punkt. Så TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Amy
   Selv tak!! Det er så dejligt når I tager jer tid til at kommentere på det vi laver. Og fedt at du “trodser” SU-livet og kommer afsted alligevel :) Jeg tror bestemt heller ikke at man fortryder det. Nærmere tværtimod!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • helt enig i det hele!! jeg er et år i sydney og læse lige nu, og det er DYRT, men det kan lade sig gøre, og jeg fortryder ikke en øre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Godt at høre :D Sådan skal det være! Tror også de færreste fortryder at rejse til Sydney. Og helt ærligt, det er jo nu, man kan rejse! Så må man låne nogle penge, som man så kan betale tilbage, når man engang får et voksenjob ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, lige præcis! Fremtids-Pernille vil mega gerne betale for Fortids-Pernille’s vilde ungdom :D Er sikker på Fremtids-Sidsel og -Lasse tænker det samme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg håber det er ok jeg spørger, men jeg er altså lidt nysgerrig omkring hvad der har været afgørende for at I tog 2*3 dage i NY i stedet for f.eks. 6 dage samlet :) Jeg tænker umiddelbart det må have gjort rejsen dyrere ift. hvis man havde fløjet til NY, derefter til Mexico og så hjem derfra, fordi man så sparer en enkelt returrejse NY-Mexico. Men det kan man måske slet ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hejsa :)

   For det første tror jeg faktisk ikke der var nogen fly, der fløj fra Cancun til København, stå allerede der var det ikke rigtig muligt. Vi kunne i hvert fald ikke finde nogen, da vi bestilte billetter, mener jeg. Så vi skulle tilbage til New York lige meget hvad. Og der kunne vi selvfølgelig bare have valgt at flyve fra Cancun til NYC og så vente nogle timer i NYC før vi fløj videre hjem. Der tænkte vi så bare at det var federe at have 2-3 dage at “tage af” frem for 2-3 timer, hvis nu et fly blev forsinket eller noget andet. Altså forstået på den måde, at hvis vores fly fra Cancun blev forsinket med 3 timer, så missede vi ikke et NYC-fly i den anden ende ;) Håber det gav mening.

   Der var jo kæmpe snestorm i NYC mens vi var i Mexico, som dog ikke endte med at påvirke vores rejse. Men det kunne den sagtens have kommet til, hvis det havde ligget lidt anderledes. Så vi ville egentlig bare være på den sikre side.

   Og så var det faktisk også ret fedt at vide, at vi havde 3 dages ferie tilbage efter Mexico :) Vi kan godt li’ at rejse lidt i “etaper” sådan at det hele ikke bare slutter på én gang :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jeg svarer også lige, da det er mig, der er rejsemor her i huset og har styr på fakta ;)
   Man kan sagtens flyve fra Kbh til Cancun, men vi havde fra start snakket om at vi gerne både ville noget storby og noget strand. Og så var det faktisk også en lidt billigere løsning at dele det op, så vi først fløj til NYC og siden til Mexico. Mht. at dele NYC-delen op, så kom det sig af, at en af mine venner kort tid forinden havde lavet en lignende løsning, men var kommet i klemme fordi han missede fly nr. to hjem til DK. De havde altså lagt de to flyture i forlængelse af hinanden, men blev forsinkede på første afgang pga. dårligt vejr, og ingen af to flyselskaber de fløj med ville så tage ansvar for, at de ikke nåede deres connecting. Og det ville vi ikke så gerne risikere, så hellere være på den sikre side :) Men derudover er det helt rigtigt hvad Lasse skriver – vi glædede os virkelig til at skulle tilbage til NYC og syntes det var fedt, at ferien ikke bare var helt slut efter Mexico :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for uddybning – det giver helt fint mening! – og jeg kan sagtens forstå jer – jeg kunne godt forestille mig, at man gerne vil gense NYC inden man vender snuden hjemad ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det er vi glade for at høre! :) Nemlig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Efter dette indlæg overvejer min kæreste og jeg, virkelig en tur tio Mexico og New York. Men ud fra hvad jeg lige kan se på på kort, ligger det hostel i Tulum så langt fra en strand eller hvad strand i det hel taget? Og hvilken lufthavn fløj I til i Mexico? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Julie :) Mexico og New York er også en smuk kombination, skulle jeg hilse at sige! Vores hostel i Tulum ligger ikke lige ned til stranden nej. Men man kan cykle til stranden på 10-15 minutter og gå til Tulum by på 5-10 minutter. Det er meget, meget dyrere at bo tæt på stranden og så kommer du også til at køre mere i taxa eller cykle længere når du skal spise ude eller skal alle andre steder hen end på stranden ;)

   Vi fløj til Cancun og tog en taxa derfra til Tulum. Du kan vistnok også tage busser fra Cancun lufthavn til Tulum. Prøv at søge lidt på det inden (og lad være med at tage den først og bedste taxa, når du går ud af lufthavnen… der står 1000 chauffører klar til at tage overpris ;) )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hahahah det vil jeg huske, hvis jeg kommer afsted ;) Tusind tak for svar :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jovist det ser fornuftigt ud, men jeres råderum er vist lidt udover “den almene studerende”. Jeg har en veninde, der tjener de 110.000 man må, når man er på SU og jeg tjener nok selv kun det halve og vores råderum er meget forskelligt – hun har råd til dyre tasker og vilde ferier. I arbejder jo også meget, hvilket sådan en som jeg ikke gør :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Nu antager du jo også bare at det er sådan ;) Faktisk er det kun inden for det seneste års tid at vores råderum har været noget i nærheden af det, din veninde tjener. Vi har længe ligget omkring de 60-65000 i årene forinden, men hvor vi stadig har prioriteret så det har kunnet lade sig gøre at komme afsted til Australien, San Diego og Sri Lanka fx.

   I mit hoved vil denne snak i sidste ende ofte kunne koges ned til de prioriteringer og valg man foretager sig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Mathilde

   Jeg er helt enig. Jeg har omkring de 60.000 og har altså stadigvæk formået at rejse en del heriblandt adskillelige storby ture i Europa og en længere rejse i sommers til Vietnam. Det handler uden tvivl om prioriteringer i sit budget. Og det er altså ikke fordi at jeg sparer specielt på mad osv. på rejserne for det er noget der betyder enormt meget for mig. Nu er god mad jo ikke nødvendigvis dyrt, og da slet ikke i Vietnam ;-)

   En anden rigtig vigtig ting: Opsparing. Hvis man lægger et beløb om måneden løber det faktisk hurtigt op til et større rejsebeløb, og det er altså skønt at have når man skal afsted.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

050215