Moroccan Scramble – Sidsel & Lasse
Acne Meta Shearling

Moroccan Scramble

Denne ret er en freestylet version af den morgenmadsservering Five Leaves i Brooklyn serverer. Deres udgave smager vildt godt! Da komponenterne i retten egentlig er ret simple besluttede vi os for at give os i kast med vores egen version. Smagsmæssigt ligger den relativt tæt op ad den originale, men fx har vi ikke kunnet bruge nøjagtig den krydderiblanding som Five Leaves gør, så der er små variationer. Uanset hvad er det en forholdsvis nem, billig og velsmagende ret til enten morgenmad, frokost eller aftensmad. Og så mætter den vildt godt, når man tænker på at retten er vegetarisk.

Opskrift til to personer:

To store skiver ristet surdejsbrød (denne aften brugte vi bare nogle grove ciabattaboller, som vi skar over), en avocado, fire æg, lidt mælk, en dåse kikærter, en spsk. Ras el Hanout/andet marrokansk krydderi, en spsk tomatpuré, olie til at stege i, en rød chili (ikke for stærk!), en rød peberfrugt, tre forårsløg, et bundt koriander (valgfrit), salt og peber efter behag

Kikærterne hældes på en pande og steges i lidt olivenolie, Ras el Hanout og tomatpure. Imens piskes æggene sammen med lidt mælk. Når kikærterne har været på panden i 5-7 minutter tages de af og hældes i en skål. Hæld så æggeblandingen over i panden, lad endelig overskydende olie og krydderier blive tilbage, og lav det så til røræg. Brødet ristes på begge sider og smøres med et tykt lag avocado. Chili, peberfrugt, forårsløg og koriander skæres ud i tynde stykker og blandes sammen inden anretning. Placer brødet nederst, herefter en portion røræg, herefter kikærter og til sidst grønt-blandingen. Afslut med en god gang friskkværnet salt og peber. Bon appetit! :)

4 kommentarer

 • Emilie

  Ras el Hanout – virker umiddelbart som et dyrt krydderi, når jeg lige slår det op? Har I nogen fif til hvor man kan købe det billigt? :) eller skal man op i de 40-50 kr. for en bøtte? – Det lyder som et ret lækkert krydderi nemlig. – og en lækker opskrift ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja det kan godt være lidt svært at opstøve! Jeg vil råde dig til at gå forbi en arabisk købmand og spørge, og ellers selv kigge på de krydderiblandinger de har til salg, og så krydstjekke med listen af krydderier som Ras el Hanout består af. Man kan sikkert finde noget der minder meget om, og så evt selv tilsætte de krydderier, der mangler :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har også prøvet at eksperimentere med den herhjemme, men jeg synes netop, at det er den specielle pølse, de har i på Five Leaves, der gør en stor forskel. Den har jeg ikke kunne finde, så har brugt chorizo i stedet for.
  Da jeg lavede det sidst, blev det sådan lidt kvalm, men måske jeg snart skal prøve igen. Bliver i hvert fald helt sulten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det mystiske er at jeg muligvis tror de glemte pølsen i vores servering. Eller er den most ud sammen med kikærterne? Men nej, vores ramte heller ikke 100%, men det var stadig rigtig lækkert faktisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Acne Meta Shearling