170215

Guide: New York

Som I jo nok næsten ikke har kunnet undgå at opdage, var vi ude at rejse for ikke så længe siden. Vi var både i New York og Tulum, men eftersom vi ikke tænker at en ret stor del af jer kommer til at besøge Tulum, laver vi ikke nogen guide til den lille by :) New York tror vi til gengæld en hel del af jer godt kunne finde på at besøge, og selvom vi kun var der i seks dage, synes vi alligevel vi prøvede en masse gode steder, som vi gerne vil anbefale. So here it comes – vores guide til New York!

(klik på navnene på stederne for at komme til deres hjemmesider, hvor man kan se åbningstider, adresser osv.)

Spisesteder

Shake Shack

Shake Shack er egentlig en kæde, som ligger flere steder i New York. Det er ret ligetil, hvad de serverer. Burgere, fritter og shakes. Og de er gode! Deres restauranter er også ganske hyggeligt indrettet på trods af, at det er en kæde. Og så er der gratis WiFi!

Five Guys

Historien er faktisk lidt den samme med Five Guys. En burgerkæde, som ligger flere steder i USA. Det er ikke specielt fotogen mad, men det er snasket og godt på den helt rigtige måde. Menukortet er relativt begrænset, men til gengæld er der mulighed for at sammensætte sin egen burger som man ønsker, og der er altså masser af lækkert tilbehør at vælge imellem. Og så koster det ikke ekstra, lige meget om du så skal ha’ alt tilbehøret på én gang eller ej.

Bareburger

Bareburger er OGSÅ en kæde, men her er vi ovre i den økologiske ende. Der er mange forskellige burgers at vælge mellem, og de er rigtig lækre! Menuen varierer lidt fra sted til sted, men tit er der mange spændende valgmuligheder som eksempelvis bisonbøf i burgeren. Et rigtig anbefalelsesværdigt sted.

Five Leaves

Sindssygt hyggeligt sted i Brooklyn. Vi spiste morgenmad der, hvor vi fik deres moroccan scramble (den SKAL prøves) og deres pandekager. Stedet er ikke specielt stort, og ser ikke ud af meget udefra. Hvis man er i Brooklyn, skal man næsten et smut forbi, måske bare for en kaffe.

Gemma

Italiensk restaurant på The Bowery, som ligger i forbindelse med The Bowery Hotel. Det er lidt dyrere end nogle af de andre steder, vi besøgte, men det er også rigtig lækkert. Indretningen er virkelig autentisk og intim, og maden er bare veltillavet. Og så kommer den virkelig hurtigt! Prøv deres steak og evt. æbletærten til dessert.

The Butchers Daughter

En lille café, som serverer morgenmad, brunch, frokost og aftensmad. Vi spiste morgenmad der, og det var virkelig lækkert. De specialiserer sig i lidt mere helseagtig og sund mad, og især deres juices og smoothies kan give et godt boost. Man kan dog sagtens også bestille eksempelvis æg og french toast. Hvilket vi gjorde ;)

Eggshop

Ligger ca. 50 meter fra The Butchers Daughter. Som navnet antyder, specialiserer de sig i æg. Både til morgenmad, frokost og aftensmad. Vi spiste morgenmad der, og fik serveret nogle virkelig lækre retter (prøv deres “Pepper Boy”). Stedet er småt, tætpakket og hyggeligt. Og så serverer de også en god flat white.

Asiadog

Asiadog er helt klart et besøg værd! De startede vist nok med at have små stande forskellige steder, men efter stor popularitet åbnede de et par små steder, hvor der måske er plads til 8-10 spisende gæster. Konceptet er ret simpelt. Man kan vælge mellem en række asiatisk inspirerede hotdogs, fritter, salater og et par andre retter. Det er dog klart deres hotdogs, der trækker. Prøv et par forskellige. De er mega gode! Og ret billige.

Bill’s Bakery

Bill’s Bakery ligger et par forskellige steder på Manhattan, og er egentlig ret simpelt. Du kan få kaffe og kage. And it’s so good! Der er sindssygt mange forskellige kager at vælge mellem. Vi prøvede en cheesecake og en muffin med banan og nutella-frosting. Scrumptious!

Dough

Dough ligger både i Brooklyn og ved Flatiron, og serverer kaffe og doughnuts. Nice and simple. Det er rigtig gode og store doughtnuts, og der er mange forskellige varianter (lemon/poppy seed er god!). Der er frit kig til køkkenet, hvor man kan se medarbejderne lave doughnuts til den helt store guldmedalje. Det er meget skægt. Et godt sted at få sig en eftermiddagskaffe og en bid kage. Regn dog ikke med at kunne sidde ned. I Brooklyn-butikken var der kun to stole.

Le Pain Quotidien

Endnu en kæde, som endda findes flere steder i verden. Og med god grund. Le Pain Qoutidien er hjemligt og har et stort udvalg af franskinspireret morgenmad, frokost og aftensmad. Der er mange økologiske og veganske valgmuligheder på menukortet, og så er der sørme også WiFi. Måltiderne her har aldrig skuffet :)

Buvette

Buvette er helt vildt hyggeligt, og tit ret travlt. Der kommer mange smarte mennesker, og det med god grund. Stedet er franskinspireret og priserne er lidt højere end de andre steder, vi spiste. Og så er portionerne faktisk også mindre. Alligevel fortrød vi på ingen måde, at vi besøgte stedet. Det er en særlig oplevelse, og personalet er noget af det venligste, vi oplevede i New York.

Whole Foods

Vil man bare gerne have noget lækker mad med hjem på hotelværelset, kan vi varmt anbefale Whole Foods. Der er en hel masse forskellige, lækre færdigretter, salater, buffeter og meget andet at vælge mellem. Man kan også få friskpresset juice. Også et godt valg, hvis man er vegetar eller veganer.

Shopping

Century 21

Century 21 er bare et must visit-sted! Vi var der hele tre gange på de seks dage, vi var i New York. Vi kom også på et ret vildt tidspunkt, hvor de havde udsalg. Deres koncept er nemlig at de opkøber restpartier og varer fra alle mulige steder, som de så sælger til nedsat pris. Og når de så holder udsalg, er det -75%, og så -50% oven i det. Så kan man altså spare ret store beløb. Vi var især i “European Designers”-afdelingerne, hvor man kan finde Lanvin, Damir Doma, Kris van Assche, Givenchy, Acne, Margiela, ALT! Man skal have god tålmodighed for at finde skattene, men de er der. Vi regnede ud at Sidsel havde sparet omkring 12.000 kroner derinde, og hun havde altså købt for omkring 1800 kroner. Der er også masser af amerikanske mærker som Levi’s, Calvin Klein og Ralph Lauren til virkelig gode priser. Der ligger to butikker på Manhattan og én i Brooklyn, men efter sigende er den bedste den i Lower Manhattan, som også er den første butik, der åbnede. Det var også den, vi besøgte.

GAP

GAP er vel USA’s svar på noget i retning af H&M med et amerikansk twist. Brandet tog udgangspunkt i kvalitetsdenim til fornuftige priser, hvilket de stadig holder fast i. Siden begyndelsen har de dog udvidet, og tilbyder nu en masse fine og enkle styles til mænd, kvinder og børn. Priserne er fine og det er kvaliteterne også. Bestemt et kig værd.

Uniqlo

Uniqlo er the shit! Så er det sagt. De har kæmpe store butikker rundt om i hele verden (men endnu ikke i DK), hvor de specialiserer sig i basisvarer. Cashmere-strik, denim, uldfrakker, blazere, t-shirts, undertøj, you name it. Det er nærmest umuligt ikke at finde noget derinde, du ikke har brug for. Der er så mange flotte ting til basisgarderoben. Og så har de også et kundetoilet (offentligt tilgængelige toiletter er en kæmpe mangelvare i NYC).

Opening Ceremony

I SoHo finder man Opening Ceremonys flagship store, som er opdelt i flere etager, hvor man finder en lang række highend mærker og Opening Ceremony’s egen tøjlinje. Der er virkelig gjort noget ud af indretningen, og butikken er en oplevelse i sig selv. Priserne er ikke lave, men varerne er helt i top.

SoHo

SoHo er det kvarter i New York, hvor du finder alle de seje butikker. Alexander Wang, Margiela, Rag&Bone, Céline, Isabel Marant, Acne Studios, jeg kunne blive ved. Det er også her du finder et godt udvalg af highstreetbutikker som Uniqlo, H&M, Topman, Topshop, Zara og så videre. Her findes også de mere eksklusive magasiner som f.eks. Bloomingdales. Kort sagt er SoHo ikke rigtig til at komme uden om hvis du skal shoppe.

Andre New York Guides

I vores jagt på gode New York-tips, faldt vi over et par andre guides til NYC:

 

Hvis I har flere tips, må I meget gerne skrive dem i kommentarfeltet her, så andre læsere eventuelt kan få glæde af dem! Også meget gerne til hoteller eller lejligheder. Det er altid rart at have et godt sted at bo, når man er ude at rejse :)

   

17 kommentarer

 • Frederikke

  Lækker guide! er Isabel Marant billigere i New York end herhjemme? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak! :) Der kan muligvis være en lille gevinst at hente, nu hvor dollar-kursen er faldet til ro igen, men tror ikke det er alverden :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Holmgaard

  Tak for guide! Tager selv til NY på mandag, så dejlig med så mange gode råd :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Selv tak! Hvor er du heldig, kunne sagtens tage afsted igen nu :) Vi håber du får en god tur!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op, hvor ser det ualmindeligt lækkert ud. Savner New York
  Tak for den brugbare guide!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det hele var bare lækkert. Vi kunne sagtens have blevet ved!! Selv tak, dejligt den kan bruges :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Er Acne Studios billigere i New York end her hjemme? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Nej nok nærmere en lille smule dyrere sådan som dollarkursen står lige nu, desværre :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Nah, det er vist rimelig meget de samme priser. Måske endda lidt dyrere. Men Acne er jo også svensk, så det ville være mærkeligt, hvis det var billigere i USA, tænker jeg :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Ville ellers sætte meget stor pris på en guide til Tulum? Plusser og minusser ved stedet – spise/shoppe/seværdigheder? Pleeease?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hehe, vi ser lige om der er tid til det. Måske vi godt kan overtales! ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikita

  Shake Shack ligger også flere steder i verden. Jeg har bl.a. besøgt en i London :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Virkelig god guide! Jeg skal til New York til sommer, og jeg har da lige fået et par ting eller ti på must-do-listen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Lucky you ;) Vi vil også gerne opleve NYC om sommeren. Det må vi ha’ til gode :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det her indlæg sparkede al min rejselyst i gang! Jeg ELSKER New York og drømmer om at bo der en dag. Tak for et indlæg der liiige fik mig transporteret et par tusind kilometer vestpå bare for et par minutter ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Årh, det var godt at høre! Vi er altså også virkelig klar på at besøge New York igen – gerne snart!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

170215