18 hvide sneakers

På besøg hos ANKAH

I sidste uge fik vi lov til at besøge Anna Kathrine, der også går under kunstnernavnet ANKAH. Anna Kathrine er en virkelig dygtig soulsangerinde og så elsker hun Aarhus lige så højt som vi gør! :) Til daglig går hun på MGK og arbejder deltid i VW Café, mens hun sparer op til en tur til Nepal. I indlægget her kan I lære hende lidt bedre at kende og se billeder fra hendes fine lejlighed på Trøjborg. God læselyst :)

Hvordan går det med din EP? Vi er i fuld gang med at øve en hel masse! Det er allerede d. 11 april vi går i studiet og det er meningen at vi gerne vil udgive i forbindelse med Spot. Vi lånte et lokale hos Søren og Henriette (Søren Sko og hans kone Henriette ejer bureauet BrandInMusic og hjælper, i samarbejde med Lofina, Ankah med EP’en) og øvede en hel weekend. Det rykker rigtig meget, når man så intenst bare gør det og det kan virkelig skabe en vild stemning og kontakt med de andre musikere.

Du har jo vundet den her award (Ankah vandt “Best Newcomer” ved årets Scandinavian Soul Music Awards). Kom det bag på dig? Ja helt vildt! Jeg var op imod nogle rigtig dygtige kunstnere, så det kom virkelig som en stor overraskelse. Faktisk var jeg taget til Norge med min familie og lige da jeg var kommet af færgen ringede Andy fra showet og sagde “Hello Kathrine, can you keep a secret?” Og så fortalte han, at jeg havde vundet og jeg kunne ikke rigtig tro mine egne ører. Det var selvfølgelig rigtig ærgerligt ikke at være der til selv at modtage prisen, men jo ret fantastisk at vinde alligevel.

Hvordan er det at gå på MGK (musikalsk grundkursus)? Det er udfordrende på en rigtig god måde. Jeg skal fx lære en ny sang hver uge. Min lærer kan rigtig godt lide jazz og det er rigtig fedt at få lov at synge nogle anderledes ting end jeg plejer. Og så skal man også lige lære noget nyt på klaver, eller en ny sang på portugisisk!

Hvad karakteriserer soul? Det er meget bredt. Genren startede i USA i 50-60’erne, med kunstnere som eks. Ray Charles, Aretha Franklin og pladeselskabet Motown. Den genre jeg selv skriver musik i er nok mere en blanding af hiphop, rnb og soul. Nogle kalder det Neo-soul og det var D’angelo der startede det op i 90’erne. Så fulgte Erykah Badu, Jill Scott og mange flere. Jeg har også hørt rigtig meget Destiny’s Child som barn og er egentlig også ret vild med sådan noget poppet 90’er RnB.

Hvor drikker du kaffe? Meget på WV café, hvor jeg også arbejder. Det er et rigtig hyggeligt sted. I går sad jeg ude foran La Cabra i tre timer og nød forårssolen. Det var rigtig lækkert. Og så kan jeg også godt lide at komme oppe på LYNfabrikken, hvis jeg skal arbejde. Englen, Bill’s coffee.. Jeg kan godt lide at være i latinerkvarteret generelt.

Hvor drikker du øl?  Le Coq er et hyggeligt og godt sted at få sig en billig Ceres top! Generelt bare cafeer som Englen, Drudenfuss, Café Paradis. Der hvor jeg drikker min kaffe drikker jeg også tit min øl!

Hvor spiser du ude? Det gør jeg faktisk ikke så meget. Nok mest af økonomiske årsager. Jeg kan godt lide steder, hvor de laver økologisk og vegetarisk mad. Jeg har tænkt på at skulle prøve Mikuna i Frederiks Alle. Café Glad er også rigtig lækkert. Og hvis jeg skal nævne et godt sted at købe sin frokost, så må det være bager nr. 24. i graven – en kernebolle med økologiske hø-ost er altid en sikker vinder!

Hvor hører du musik? På Atlas har de faktisk tit nogle seje Worldmusic-ting.. Afrikansk musik. Og jazz. V58 også. Der spillede jeg koncert i januar. De har faktisk rigtig gode omgivelser. Der kan være mange mennesker, men det er samtidig intimt. Men jeg savner måske flere spillesteder i Aarhus.                                                                  

Jeg spillede til noget der hedder Sofar Sessions og det var helt vildt og intenst. Vi spillede for maks 50 mennesker i en lejlighed nede på Strandvejen. Der var en virkelig skarp opmærksomhed. Det var nok der jeg har været mest nervøs, fordi folk vitterligt sad lige for mine fødder og kiggede op. Men det er vigtigt at kunne mærke at folk gerne vil det og kommer for at høre én. Man ville nærmest kunne høre en knappenål falde til gulvet mellem numrene, og det gjorde mig nervøs, men jeg er sikker på, at jeg havde syntes det var vildt fedt, hvis jeg selv havde siddet som publikum.

Hvad er dit forhold til Aarhus? Aarhus er jo min by! Jeg er rigtig glad for Aarhus. Hele mit liv har jeg boet på Trøjborg. Det er en rigtig rar by og det er fedt at bo tæt på skoven og stranden. Og så har jeg ikke mere end 5 minutter på cykel ned til Latinerkvarteret, hvor de serverer lækker kaffe og alt muligt andet godt. Og Aarhus har jo et kæmpe kunstmuseum i forhold til sin størrelse, med nogle ret vilde udstillinger. Det er bare en overskuelig by. Tingene er ret samlet i forhold til fx København. Bare i løbet af den tid jeg sad foran La Cabra i går, mødte jeg fem jeg kender.. der er noget hyggeligt over, at byen alligevel er så lille, at sådan noget er muligt.

Drømmer du om at bo andre steder? Jeg kunne godt tænke mig at bo i Berlin. Der er bare en rigtig god stemning og rare mennesker. Jeg kan godt lide at gå på opdagelse i en by og det kan til tider være lidt svært i Aarhus!

Hvor finder du tøj? Jeg køber meget i genbrug. Der er en her på Tordenskjoldsgade, den er bare helt normal. Jeg tror det er en lokal forening, der har det. Der arbejder en masse gamle mennesker og det er hyggeligt. Jeg kan også godt lide at gå på opdagelse i markeder, når jeg er ude at rejse. Jeg fandt et par nye Levis-jeans og nogle rigtig fede sko på et kæmpe marked, der hedder Puces de Saint-Ouen i Paris sidste måned.

Hvad går du op i udover musik? Jeg kan godt lide at bade. Det gør jeg meget! Jeg kan generelt godt lide at være ude i naturen. Og så er jeg helt vild med at rejse.

 Jeg ved ikke om jeg vil kalde det en interesse, men jeg forsøger at være bevidst om, hvad jeg bruger penge på i min hverdag. Jeg synes vi lever i en kultur, der kan handle lidt for meget om at bruge og smide væk hele tiden. Grunden til at jeg køber økologisk og spiser meget vegetarisk er også mest af politiske årsager. 

Lige nu sparer jeg op til en rejse til Nepal, så jeg undgår fx at bruge penge på tøj og den slags. Det handler nok om ikke at skabe behovet, ved at lade være med at opsøge det. 

Men vi kan vidst ikke komme udenom at jeg er en pige. Og som de fleste piger er jeg selvfølgelig også glad for tøj.. Lige nu er min prioritering bare lidt anderledes. 

Mere Ankah:

Soundcloud

Twitter

Facebook

Instagram

   

4 kommentarer

 • ida

  hvilke kamera bruger du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Til disse billeder har vi brugt et Sony Nex 5N med 1.8f 50mm objektiv :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg håber meget, at I har tænkt jer at gøre det her til en fast tradition på bloggen, altså lave interviews/reportager af forskellige kendte/ukendte aarhusianere. Det er vildt hyggeligt, synes jeg (men nu er jeg også selv inkarneret aarhusianer, og ved ikke om folk fra eks. andre byer, vil finde det ligeså interessant), men jeg elskede det her indlæg. Super hyggeligt og personligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hvor dejligt at du har det sådan, Anne :) Det er bestemt noget, som vi vil forsøge at gøre noget mere, når tiden er til det. Faktisk skal jeg allerede på besøg hos en anden spændende aarhusianer i morgen, så inden længe kommer der en lille feature mere i denne stil.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

18 hvide sneakers