Rejsedrømme - Sidsel & Lasse
Hvad vil I gerne have mere af?

Rejsedrømme

I får lige en sidste runde Mexico-billeder, mens vi drømmer os tilbage og samtidig kigger fremad mod nye rejseoplevelser :) Både Lasse og jeg synes det er enormt dejligt at kunne gå og glæde sig til den næste rejse. Det er næsten halvdelen af oplevelsen! Derfor er vi jo også nødt til at komme i gang med planlægning af den næste tur. Denne gang nok med lidt mindre armbevægelser ;) Det er sjovt det her med ferie og rejseri. Det deler vandene lidt. Der hersker ofte en diskurs om at det er en ekstravagance og noget luksus-præget. For mig er det tæt på at være en nødvendighed! Og med den rette prioritering kan det for den almene dansker sagtens lade sig gøre at komme afsted, hvilket jeg fx synes Mikkel Beha Erichsens udtalelser er et glimrende eksempel på. Vi har også selv skrevet et indlæg HER med en masse tips til, hvordan man kan rejse billigt. Nedenfor har vi listet de destinationer vi har i tankerne netop nu. Men vi kan også altid bruge lidt inspiration. Hvor drømmer I om at rejse hen? :)

Amsterdam

Øverst på listen over rejsedestinationer står bl.a. denne dejlige by. Jeg har været der en gang før, Lasse har aldrig. Vi håber på at kunne tage dertil sammen på en forlænget weekend inden for det næste års tid. Gåtur langs Amsterdams kanaler ville virkelig ikke være dårligt!

Island

En anden destination vi begge drømmer om er Island. Naturoplevelserne skulle være uden sammenligning og nu er det efterhånden blevet forholdsvis billigt at flyve til det lille land. Selvom det virker naturstridigt på mig frivilligt at betale penge for at blive transporteret til et koldere sted end i forvejen kolde Danmark, så lokker billederne af den blå lagune, store geysere og vulkanlandskab virkelig meget!

Oslo

Lasse gav for nyligt udtryk for at han godt gad udforske Oslo. Og jeg må indrømme at det er så længe siden at jeg sidst har været der, at jeg også godt gad en tur dertil inden længe. Hvis byen er bare halvt så dejlig som Stockholm, så er jeg sikker på at det kunne blive en god tur.

Portugal

Portugal kunne godt gå hen og blive vores valg når vi skal kigge lidt længere frem. Sådan sensommer/efterår-ish. Hverken Lasse eller jeg har været der, men vi har hørt at Algarve-kysten skulle være så smuk. Og så skulle landet ovenikøbet være relativt billigt at feriere i.

Vietnam

Hvis vi skal bevæge os lidt uden for Europa, så er der naturligvis virkelig mange lande og oplevelser der trækker. Et af disse lande er Vietnam. Når der dukker billeder af Hanoi-bugten op i min Facebook-feed er jeg helt solgt! Og tænk at kunne få lov til at spise vietnamesisk mad dag ud og dag ind. Lækkert!

Maldiverne

Jeg ved ikke hvad det er med Maldiverne. Eller jo, det ved jeg jo egentlig godt. Det er indbegrebet af ø-paradis og den klassiske idé om blå-horisont-turkis-vand-så-langt-øjet-rækker-og-tæerne-i-kridhvidt-sand. Og så en sense of urgency, fordi det hele snart kan være væk. Destinationen er endda ved at være nogenlunde overskuelig prismæssigt (jeg fandt flybilletter til 5000 t/r forleden!). Jeg ved også at denne destination står allerøverst på Lasses liste, så naturligvis må vi finde tid og råd til det en dag :)

Belize

Belize har lææænge været på min to-do. Faktisk hele Mellemamerika. Jeg har endda købt Lonely Planets “Central Amerika on a shoestring” som et incitament til snart at komme afsted! Og efter at have oplevet Mexico er jeg kun blevet endnu mere klar på sådan en tur. Fantastisk mad, smukke strande, spændende natur og kultur og gode muligheder for at dykke. Så ja. Er der nogen jeg kan låne 50k af??

Israel

Det er lidt en kontroversiel destination i øjeblikket, og Mø har bl.a. fået på puklen for at spille koncert der. Ikke destomindre er det en destination som især jeg godt kunne tænke mig at opleve. Landet skulle være smukt og Tel Aviv en rigtig spændende by. Min far boede i Israel en årgang og mine forældre har rejst lidt dernede og stort set kun fortalt gode ting om landet.

Myanmar

Jeg læste fornylig i Politiken at Myanmar er på vej til at blive “det næste nye”. Landet har længe været et land som turisterne undgik, men det er der inden for de seneste år blevet lavet om på. Jeg forestiller mig at man kan få en rigtig smuk og uspoleret del af Asien at se der.

14 kommentarer

 • Åh, det er ikke sådan et indlæg man lige skal falde over når der er lang tid til at de næste rejsedrømme kan blive indfriet! Jeg er faktisk med på alle jeres drømme – Vietnam har jeg besøgt, men det var så godt, at jeg gerne vil tilbage snart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg har været en måned i Vietnam for et lille år siden, og jeg ville ønske, at jeg havde sat mere tid af til det. Skøn natur, skønne mennesker, skøn mad! Alt kan fås for en slik, og det er nemt at komme rundt, og der er meget at se.
  Jeg kan i samme åndedrag anbefale Laos, som har en mere rolig vibe og en mindst lige så fantastisk natur og befolkning. Sydøstasien er et godt sted at rejse rundt uden en plan ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg elsker også at glæde mig til rejser! Min kæreste fylder rundt til september, så i den anledning har vi købt en rejse til New York, hvor flybilletterne er min gave til ham. Vi rejser først til november (og er afsted på min fødselsdag faktisk!) men vi snakker næsten ikke om andet.
  Men Amsterdam får mine varmeste anbefalinger, der har jeg selv været flere gange og skal derned igen til sommer.
  Hvis jeg skal tippe om en anden by som i burde besøge, så er det Liverpool. Lad jer ikke afskrække af Liverpool-fans og fodbold, i skal bare rejse når de ikke spiller på hjemmebane. Det er en fantastisk by! Så hyggelig, fede steder at spise og drikke øl og en masse historie! Jeg skal selv besøge byen igen til maj sammen med min kæreste, hvor der samtidig er musikfestival i byen. Det er vores yndlingsby!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnes

  Har været på Island seks gange og hver gang har jeg set noget nyt! Om sommeren og foråret er det fantastisk at vandre (specielt når lige støder på en varm kilde indkredset af smukke bjerge), og hvalsafari er SÅ fedt. Om efteråret/vinteren er det luksuriøst at forkæle sig selv med de utallige udendørs svømmehaller/bassiner og selvfølgelig den blå lagune, imens sneen falder om hovedet på en, dog lidt træls med så få lyse timer i døgnet, men fantastisk hvis man kan komme til at se nordlys!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har selv været i Island og det er virkelig flot. Der er koldt, ja, men det er faktisk ikke meget slemt ift. Danmark. Den blå lagune er det rene paradis (hvis du først har haft hele kroppen under, skal du ikke rejse dig igen, så dør du af kulde, haha!) og gejserne er virkelig fascinerende! Man skal bare huske et par gode vandresko ;)

  http://satinawandel.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Åh ja, den blå lagune er vist et must-visit!! Vandresko – tjek!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kan klart anbefalde at rejse til Myanmar. Jeg var der i 2012 hvor landet tre måneder forinden var blevet åbnet op for turister. Det var en kæmpe oplevelse at se et land som ikke var påvirket af vesten, som de omkring liggende lande. Herudover har Myanmar en rigtig smuk natur og en meget gæstfri befolkning :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Lyder fantastisk! Det er også lige præcis sådan jeg forestiller mig det. Jeg kan rigtig godt lide at rejse i lande, hvor buddhismen er fremherskende. Bilder mig selv ind, at folk der bare er mere gæstfri og venlige :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hov tror, at min første kommentar blev slettet.
  Men jeg kender det alt for godt – jeg vil også altid vide, hvordan turen går hen næste gang. Her går den til Sardinien og måske en efterårstur til New York. Selvom (endnu) en roadtrip til USA, Portugal og Myanmar også er på listen. Og Tokyo.
  Jeg var et halvt år på højskole i Vietnam og kan ikke anbefale det nok. Så fantastisk et land, og det irriterer mig så meget, at jeg primært koncentrerede mig om buckets med Long Islands i stedet for at nyde maden. Oh well, hver ting til sin tid. Men Vietnam er også virkelig overskueligt at spare op til, så do it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey Lasse, jeg har brug for din guidance.
  Jeg leder efter et smalt og flot jakkesæt til galla, og jeg tænker enten at tage til Århus eller København for at finde et. Nu ved du lidt om begge byer, så kender du nogle anbefalelsesværdige forretninger, der sælger gode jakkesæt? Prisen betyder ikke noget for nu. :smile:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Martin Jensen

   Mond, Tiger eller Herrernes Magasin i København

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg tror faktisk det var et mere kvalificeret svar, end jeg selv kunne komme med, tror jeg :D Jeg køber virkelig sjældent jakkesæt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lousie

  Har det helt på samme måde! Jeg skal altid vide, hvor turen går hen næste gang :-)

  Her går turen til Sardinien og så regner vi med en efterårstur til New York. Portugal og Myanmar er også ret langt oppe på min liste + endnu en roadtrip i USA.

  Jeg har været på højskoleophold i Vietnam i et halvt år, og jeg kan ikke anbefale det nok. Jeg ærgrer mig tit over, at jeg ikke satte nok pris på maden, da jeg var der. Dengang var det primært buckets med long island, jeg skrev hjem om.

  Men do it! Vietnam er fantastisk! Og så det er ikke så uoverskueligt at spare op til. Tror faktisk at 10 dage på Sardinien koster det samme (eller mere), som hvis vi havde taget en måned i Vietnam.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Uh Sardinien har vi også kigget på! Lyder virkelig lækkert :)

   Fedt at høre. Ja det er tit forskellig prioritering alt efter hvor man lige er henne i livet. Man kan nok sige det samme om mit ophold i Australien!
   Nemlig, det er i det hele taget en stor fordel ved Asien. Man kan komme langt for få penge. Åh, fristende altså.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad vil I gerne have mere af?