Besøg på MoMu – Sidsel & Lasse
Forårstrends til ham

Besøg på MoMu


I dag gik turen for mit vedkommende til Moesgaard Museum med to venner fra oplevelsesøkonomi. Vi har haft turen til gode i et stykke tid og glædede os meget til at se det, vi havde i vente. Og vi blev ikke skuffede! Nok nærmere blæst bagover af indtryk og viden. Det var super fedt. For det første er museet en arkitektonisk genistreg. Konstant er man omkranset af smuk skov og hav inde i bygningen og så er der fra midterste niveau adgang ud til taget, hvor man får den fulde udsigt ud over Aarhus bugt. Inde på museet nåede vi i dag de kinesiske terrakotta-krigere samt bronze- og jernalder i kælderen. Vi brugte næsten fem (!) timer derinde, og nåede altså kun halvdelen af den fulde udstilling. Dette var dog inklusiv en udemærket frokost inde på caféen, som bestod af ribbenstegssandwich og fiskedeller (til 70-80 kr. pr. portion var det fin kvalitet og gode portioner).

Efter besøget var vi enige om at det unikke ved det nye museum især går på hvordan alle komponenterne spiller så godt sammen. At lyd, lys, tekstur osv. hele tiden er tænkt ind i den endelige oplevelse, så det hele tiden er meget sanseligt og nærværende. Derudover var vi glade for at se, at de er lykkedes så godt med at inkorporere det digitale i udstillingerne. Lige fra brugen af augmented reality på evolutionstrappen til projektion rundt på vægge og figurer. Sejt og sikkert også sjovt for de børn, der bliver slæbt derud. Vi var også heldige at have guide på en del af tiden, da én fra studiet arbejder derude, så vi fik en del bonusviden. Fx at Gravballemanden har fået et nose job! Og at der er installeret mikrofoner og lyd i terrakotta-udstillingen, der skal få rumklangen til at minde om den på et kæmpe, gammelt kinesisk palads. Utroligt så mange tanker og så meget arbejde der er gået forud, og resultatet er heldigvis derefter. Derfor får MoMu en stor anbefaling herfra, og hvadend man er indfødt eller bare på besøg i 8000, så fortjener museet et besøg – og sæt gerne en halv eller en hel dag af til det :)

2 kommentarer

 • sidsel

  Tak for din søde kommentar, Agnete! Det må være spændende at have sin daglige gang ude på Moesgaard :)
  Jeg var ovenud begejstret og meget mentalt træt efterfølgende, haha. Må straks få slæbt Lasse med derud og få set resten af udstillingen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  Yes, Sidsel!
  Som arkæologistuderende på Moesgård er det så godt at høre, at I har været tilfredse med museet! Jeg har glædet mig meget til at høre en anmeldelse fra Jeres side. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårstrends til ham