Guide: Tulum, Mexico – Sidsel & Lasse
vores dag i billeder

Guide: Tulum, Mexico

Vi troede egentlig ikke, at det ville være aktuelt, men flere af jer har nu spurgt efter Tulum-guide, så her kommer den! Det var nu også et glædeligt gensyn med billederne og mange af de gode steder, som vi besøgte :) Forhåbentlig kan den bruges til noget, måske som inspiration til den næste ferie?

Spisesteder

Mateos

Mateo’s – Rigtig hyggeligt spisested tæt på stranden. De serverer nogle onde fish tacos og store, læskende limonader. Helt klart vores go-to sted, når vi skulle spise frokost efter en badeture. Også god stemning om aftenen med kulørte lamper og Coronaer i en lind strøm.

Hartwood – Jeg kan stadig ikke tænke på dette sted uden at blive helt frustreret. Hartwood skulle være helt unikt og servere fantastisk mad (se bare The Selbys reportage her) – derfor er stedet desværre også blevet så populært, at de forventer en nyre eller to i bytte for et bord (alternativt kan du stå to timer i kø). Vi kom, vi så, vi måtte gå igen :( Kom kl. 16 hvis du vil ha’ bord! Og få muligvis den bedste madoplevelse på ferien.

Taco Fish

Taco Fish – Ligger lige i det store kryds ved Tulum by. Gør ikke meget væsen af sig, men serverer en solid taco med hjemmelavet salsa, avocado og krydret kød. Og så er det bare billigt!


Pan Comido

Pan Comido – Det hyggeligste lille bageri med sød senora bag disken og hjemmelavede lækkerier på menukortet. Vi fik french toast, æg og kaffe, og det var klart den bedste morgenmad på turen.

Babel Café – Ok, det her sted er faktisk ret undervurderet på kagefronten. Lasse var muligvis lidt flov, da jeg næsten på egen hånd bestilte og spiste både gulerodskage, pecan pie og lun brownie. Men altså. Når man har ramt en god kage-åre, så er det med at udnytte det! Kan klart anbefales, hvis man har sin eftermiddagsspiser på!

Motmot Café – Her kunne man også finde en ok kage eller to. Lasse fik sig en af de famøse cronuts. Må indrømme at jeg var knap så duperet som ham, men ja ja. De har billig og god juice og morgenmad også.

Sale e Pepe – Hyggeligt italiensk sted, som serverede en udemærket pizza. Kan godt anbefales hvis man bliver træt af carnitas, guacamole og tacos (men helt ærligt, hvem gør lige det?!).

One Tulum – Her sad vi den sidste aften og fik kolde Coronaer, sprøde pizzaer og et stort skud superbowl. Gode minder og derfor også en anbefaling værd!

Flor de Michoacan

Flor de MichoacanPaletas dækker på spansk over hjemmelavede ispinde, og dem kan man være heldig at finde mange steder i Mexico. Vores favorit på turen (som vi også har taget tusind billeder af) er Flor. De havde omtrent 30 forskellige at vælge imellem. Vores yndlingsvarianter var kiwi, mango/jordbær og lime. Haps!

Antojitos La Chiapaneca – Lille hole-in-wall taco-biks, der serverer byens billigste tacos. De kan deres kram og du finder nok ikke et mere autentisk/lokalt spisested i Tulum end der.

Pollo Bronco – Stedet ser måske lidt snusket ud fra gaden, men man opdager hurtigt at pollo sjældent har en stol ledig og det er der god grund til. Du kan blive mæt for 30 kr og mæske dig i grillkylling, som du selv anretter på tacos med tilbehør eller med ris til. Bestil en cebolla til og få lækre bagte løg oveni hatten. Mm!

Gitano – Jungle-disko-bar hvor man er hip med de hippe. Skægt fænomen og godt til en drink eller to. Generelt er steder som disse mindst dobbelt så dyre som stederne inde i byen. Priserne stiger proportionelt med strand-proksimitet, I guess. Men flot er det!

Overnatning


Tubo Tulum

Tubo Tulum – Tulum på budget? Så er Tubo stedet! Joel, der driver stedet, er så nuttet at man har lyst til at knibe ham i kinderne konstant. Der er rent, pænt og stille. Og så er det rart at have sit eget lille rum frem for dorms, omend det er i hobbit-størrelse!

Coqui Coqui – Hvis man virkelig har spender-buksen på, skulle dette lille botique-hotel være det lækreste. Lige ned til stranden og meget chic på den tilbagelænede, jeg-dyrker-lige-yoga-i-solopgangen(i Filippa K træningstøj)-måden. Hvis bare man var lavet af penge…

AirBNB – Vi fandt mange gode bud på AirBNB på lidt billigere alternativer, hvis man gerne vil bo på stranden.

Udflugter

Chichen Itza – Dette er vel nærmest en must-see, eftersom pyramiden figurerer på listen over verdens syv moderne vidundere. Den er også et imponerende syn, og det er en spændende og blodig fortælling om Inkaerne, der hører til. Man skal dog væbne sig med en god portion tålmodighed og “gå væk turist”-spray (wow jeg gad godt det fandtes). Det er en lang tur, der er mange amerikanere i bøllehatte og ditto mexicanere i ponchoer væbnede med underlige lyde, så de kan tiltrække sig din opmærksomhed.


Gran Cenote

Gran Cenote – Der ligger indsunkne jordfaldshuller overalt i Mexico, der byder på fantastisk snorkling, krystalklart vand og grotte-lignende formationer. Vi cyklede ud til Gran Cenote fra Tulum og det var en skøn tur!

Akumal – Man tager primært til Akumal for at snorkle med havskildpadder, og det er en fed oplevelse, især hvis man aldrig har prøvet den slags før. Vi så mindst ti forskellige og en masse spændende fisk også. Groper, barracuda etc. Og koralrev selvfølgelig. Bus (en colectivo) fra Tulum tager ca. et kvarter derud og det er med fuld skrald på Daddy Yankee og alskens skøn reggaeton. Igen en rigtig oplagt dagstur :)


Las Ruinas

Las Ruinas – Når man ser billeder fra Tulum, er de ofte taget fra disse ruiner. Tulum er nemlig heldig at have sit helt eget Inka-levn. Der er tit kø ved indgangen, så kom enten meget tidligt eller meget sent. Vi ramte et godt tidspunkt om eftermiddagen. Selve ruinerne er flotte, men især på grund af det vue man har fra toppen af klippepynten ud over det azurblå hav og de hvide strande. Åh man drømmer sig hurtigt tilbage.

Nationalparken – Vi nåede desværre ikke herud. En endagstur koster 5-600 kr, så man skal også lige synes, at sådan noget er værd at kaste mange penge efter. Turen lød dog spændende – masser af dyreliv, lækker snorkling og flot sejltur. Maybe next time.

 

18 kommentarer

 • Julie

  Jeg rejser selv derned lige om lidt, og vi har kigget på Tubo Tulum(nok mest pga prisen) hvordan er der at bo? Var der rent osv? Og kan man holde det ud i 14 dage (med så lidt plads)? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Julie :) Tubo har en rigtig god pris, sødt personale og renligheden havde vi ikke en finger at sætte på. Efter 14 dage tror jeg, I vil glæde jer til at få lidt mere plads, for det er virkelig nogle små værelser. Men man skal jo så heller ikke lave ret meget andet på sit værelse end at sove. Så hvis man kan leve med pladsen, er det et rigtig fint bud :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tusind tak for svar – jeg tror det falder på det! Det er altid svært hvad man skal vælge, alle har forskellige holdning. Men ja, regner med det meste af tiden, skal bruges i solen ☀️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Jeg tror I bliver rigtig glade for jeres valg! :) Vi boede der selv i 12 dage og det gik fint. Vi tilbragte jo alle vågne timer med at bade, sole og spise tacos, haha. Tubo har også et par fine strandcykler, man kan leje. Det vil vi klart anbefale, da det ellers kan blive en varm og lidt lang tur til stranden på gåben.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Lykke Andersen

  Hej Lasse og Sidsel,
  Var I andre steder end Tulum, og i så fald har I lavet en guide eller blogindlæg over jeres tur? Min kæreste og jeg overvejer at rejse dertil 14 dage til sommer i kombination med enten Cuba eller Jamaica.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Julie :) Vi boede i Tulum under hele turen i Mexico, men vi kombinerede det med New York, sådan at vi først havde 3 dage i NY, 12 dage i Mexico og så 3 dage mere i NY. Og så hjem til DK :) Hvis du bare søger på “Mexico” skulle vores tre billeddagbøger og vores guide til Tulum gerne komme frem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hej med jer :)
  Jeg skal til Mexico om en måneds tid, og synes jeres guide til Tulum er super god!
  Ville lige høre, om I bestilte TuboTulum på forhånd, eller da I kom derned?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Sine

   Mange tak for de søde ord :) Vi bestilte på forhånd – vist nok gennem booking.com. Men de havde et par rum ledige, mens vi boede der, så det er nok også muligt at booke når I er kommet derned (hvis man undgår højsæson).
   Rigtig god tur. Tulum er et magisk sted!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Sidsel og Lasse, i er så søde! Jeg videresender jævnligt indlæg til min kæreste af jeres sjove lingo og alt andet kæreste relateret!

  Vi har besluttet at 2016 skal være rejseåret, og jeg leder efter Tubo Tulum på airbnb, men jeg kan simpelthen ikke finde det! Har i et link eller et fuldt navn på ham Joel? Det ser så hyggeligt ud, at vi bare må prøve at bo i et betonrør ;-)

  Tusind tak for fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hej! Så lækkert at i har lavet en guide. Jeg rejser selv til Tulum, playa del carmen og cancun næste uge. Min rejsepartner og jeg har også planer om at tage til akumel og snorkle, og vil derfor høre om det var noget i bookede i forvejen?
  Derudover vil jeg hører hvordan i fik transporteret jer frem og tilbage? Turen ud til pyramiden er næsten to timer, var det med bus? Og er det generelt nemt at finde busser osv uden at have booket noget på forhånd? Mange tak på forhånd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Kamilla :) I kan godt glæde jer, det er virkelig et fantastisk sted at være! Akumal bookede vi ikke i forvejen, det tror jeg umiddelbart ikke I behøver. Mht. transport lejede vi cykler til de kortere afstande, og ellers taxa eller de lokale busser “colectivos”, som er ret billige at køre i. Turen til Chichen Itza bookede vi gennem et af de mange små bureauer, der ligger på hovedgaden i Tulum. Prøv evt. et par forskellige steder, så I får den bedste pris ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hejsa! Er helt vild med jeres blog! I er fucking cool!
  Jeg ville lige spørge om længden af jeres rejse? Og transport mellem New York og Tulum, hvordan gjorde i og hvad var prisen? Det lyder jo som en tur man rigtig gerne selv vil tage!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor er det lækkert i har været i Tulum og skønt at i giver jeres rejseråd videre!
  Jeg har selv et lille rejse-crush på stedet, og det er kun blevet større af at læse dette indlæg – håber det bliver min tur snarest :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jamen selvfølgelig! Vi elsker jo at give vores tips videre :) Vi kan i hvert fald riiiigtig meget anbefale det. Vi krydser fingre for at du kommer af sted ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Det ser så lækkert ud!!! Følte I at det var sikkert at rejse der?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det var virkelig også toppen! Ja, vi følte os så sikre :) Yucatan-halvøen er generelt en populær rejsedestination, så der er masser af politi og orden i gaderne. Som enhver feriedestination i Europa, vil jeg sige.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

vores dag i billeder