Hvordan er det at være blogger? – Sidsel & Lasse
Skønhedsrutiner: makeup

Hvordan er det at være blogger?

For noget tid siden spurgte vi jer, hvad I gerne ville have mere af på bloggen. Én af jer foreslog, at vi kunne fortælle lidt om selve det, at være blogger og hvordan vores relation til hele bloggerverdenen er.

Men jeg starter lige et andet sted – fra begyndelsen. Hvordan fandt vi ud af, at vi gerne ville have en blog? Det var i sommeren 2009 (det er stadig muligt at gå tilbage og læse vores allerførste indlæg!) og vi var lige kommet hjem fra to måneder i Sydamerika. Der var ikke ret mange danske blogs på det tidspunkt, men vi læste begge med på en stor del af dem, der nu var. En dag fik jeg så lyst til selv at prøve kræfter med blogging, bare for at se hvordan det ville føles at være afsenderen bag skærmen. Og så oprettede jeg “Lassessager.blogspot.com” – yes! Den sad jeg så og fedtede med et par uger inden Sidsel opdagede, hvad jeg havde gang i. Hun fik selv lyst til at være med, og fik lov at skrive sit første indlæg på bloggen (læg mærke til overskriften… haha). Efter det gik der ikke længe, før vi ændrede bloggen til det, den hedder i dag. Og så fortsatte vi faktisk bare med at blogge. I starten var det lidt hemmeligt, og vi prøvede at skjule det for venner og bekendte. Det var jo sådan lidt “se os, vi tror, vi er interessante” (det er det vel stadig på en måde), men når der ikke engang var nogen, som læste med, virkede det jo helt tåbeligt! Fra de første, der fandt ud af det, fik man da også et par lidt spydige kommentarer med på vejen. Men efterhånden som der kom flere og flere læsere til, kunne folk godt se, at vi måske havde fat i noget. Det var rart, at man kunne lykkes med det, når nu man udleverede sig selv på nettet på den måde. Det værste ville jo være, hvis vi bare krængede sjælen ud på bloggen og der ikke kom en eneste kommentar. Sådan gik det heldigvis ikke! :)

Til sommer har vi så haft bloggen i seks (!!) år, og efter så lang tid som kærester og blogger-kollegaer, er den blevet en integreret del af vores hverdag. Vi har også helt naturligt fordelt nogle af opgaverne på bloggen mellem os. Vi skiftes selvfølgelig meget til at tage billeder, især hvis det er outfit-billeder, hvor vi er nødt til at skiftes til at posere og fotografere ;) Oftest er det så mig, der redigerer billederne i Photoshop og lægger dem klar i de forskellige indlæg, vi er ved at skrive. Sidsel er tit den, der skriver de lidt længere og personlige indlæg og sørger for, at der er læst korrektur på de indlæg, der er sat til at udkomme. Måske tror I, at vi bare helt spontant skriver et indlæg og så udgiver det med det samme? Det er faktisk ret sjældent det sker. Jeg kan næsten ikke huske hvornår. Måske sidste år. I hvert fald har vi ikke tid til at sidde og skrive indlæg og udgive dem hver dag længere, så størstedelen af tiden har vi planlagt et indlæg på forhånd og så sat det til at udkomme på et bestemt tidspunkt. Vi bruger en del timer på bloggen hver uge, så det er vigtigt, at vi måske kan bruge tre-fire timer i træk på at forberede flere indlæg, frem for at skrive og udgive ét indlæg om dagen.

Og hvordan passer vi så ind i hele bloggerverdenen? Det har nogle af jer spurgt lidt ind til. Siden vi startede med at blogge, er der kommet en del flere forskellige typer blogs til, og de kan adskille sig ret meget fra hinanden. Nogle er blevet kendte af at blogge, og nogle kendte er begyndt at blogge. Vi føler os ikke specielt kendte, så på den måde identificerer vi os ikke rigtig med de største bloggere. Når man fortæller folk, at man er blogger, kommer man jo på en måde automatisk i samme kasse som en masse forskellige personer, som spænder fra mommy- og madbloggere til kendis- og Paradise Hotel-bloggere. Og ja, der følger da helt klart nogle fordomme med, når man betegner sig selv som blogger. Det er egentlig ikke fordi, vi vil tage afstand fra en bestemt type blogs, men der er da helt klart en bestemt type blog, som vi identificerer os selv med. Vi betegner oftest vores blog som en mode- og livsstilsblog, så det er sådan, vi opfatter den. Tilsat et godt drys Aarhus, forholdssnak, selvironi og jydementalitet.

Men faktisk føler vi os på en måde lidt “afkoblet” fra blogverdenen – både i forhold til de andre bloggere og vores læsere. For langt den største del af  tiden er bloggen jo en verden, der eksisterer inde i vores computere, og ikke rigtig er en del af vores virkelige hverdag. Selvfølgelig mødes vi med andre bloggere fra tid til anden, og vi snakker da også med nogle af vores læsere, hvis de siger hej til os i virkeligheden. Men ellers er det to ret adskilte verdener. Vi føler ikke, at vi lever nogle specielt anderledes liv end så mange andre. Forskellen er bare, at vi dokumenterer vores liv for en masse mennesker, vi ikke ved hvem er. Den eneste relation vi har til jer, det er jo gennem kommentarfeltet, så vi bliver også virkelig glade, når I har lyst til at kommentere! :) Det er i hvert fald rigtig rart at mærke, at der sidder nogen på den anden side og følger med. Vores venner spørger tit, om det ikke er vildt mærkeligt, at der er så mange, der følger med i vores liv og ved alt muligt om os. Underligt nok er det faktisk ikke ret mærkeligt – netop fordi vi nærmest aldrig bliver konfronteret med det i virkeligheden. Hvis alle 30.000 mennesker, der læser bloggen hver måned, stod foran os, så ville det være til at tage og føle på. Men lige nu er det meget abstrakt at forstå, hvor mange mennesker det egentlig drejer sig om. Så nej, det er faktisk ikke så underligt, som man skulle tro ;)

Nå, det blev godt nok en lidt længere omgang, end jeg lige havde forudset! Håber I synes det var værd at læse, og at jeg har givet et lille indblik i, hvordan vi går og tænker om os selv som bloggere :)

7 kommentarer

 • Jeg begyndte selv at blogge for nogle måneder siden og syntes specielt i starten at det var lidt pinligt! Det bliver bedre og bedre, men har stadig lidt svært ved at se mig selv som en “rigtig” blogger. Jeg havde overvejet det længe før jeg startede en blog. Jeg syntes/synes at jeg har meget at skrive om, men turde ikke rigtig starte en blog fordi jeg ikke så mig selv som en bloggertype og nok frygtede alle fordommene!
  Men alle har faktisk taget godt i mod min blog og så har jeg jo selv fundet ud af at der ikke er en bestemt bloggertype, da vi alle er så forskellige :) Det er sjovt, at læse at man ikke har været den eneste, som har været lidt pinlig over det ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina B.

  Super godt indlæg. Det var ret sjovt at læse om, hvordan I integrerer bloggen i jeres hverdag, samt hvordan I “fordeler” opgaverne :-)
  Generelt synes jeg I skriver rigtig godt begge to, så nyder altid jeres indlæg :-)
  Jeg går ud fra, I begge kommer med idéer til bloggen? Kan en af jer “nedlægge veto”, hvis den anden vil udgive et indlæg, som man ikke synes er en god idé?
  Tak for en dejlig blog. Jeg håber virkelig I fortsætter mange år endnu.
  Ha’ en dejlig dag begge to :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Rigtig mange tak, Karina! Det er vi bare glade for at høre :) Det er faktisk nogle sjove spørgsmål. Vi har jo lige haft spørgerunde, men har ikke lavet svarene endnu. Så jeg tænker lige at dine spørgsmål kommer med der :D

   God dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fedt indlæg! Tænk at I har blogget så længe! Jeg startede netop også en “blogspot-blog” for omkring 5 år siden. Da den så blev opdaget af vennerne på gymnasiet, blev der gjort så meget grin med den lille blog, at jeg valgte at slette den. Det skulle jeg aldrig have gjort – for jeg elsker at blogge! Selvtilliden er kommet tilbage – og jeg har endelig turde starte en blog igen.

  I er totalt seje, fordi at I holdt ved – til trods for spydige kommentarer :D

  KH http://christinaelisabeth.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Christina! :) Det er nemlig totalt tarveligt at gøre grin med andre, når de forsøger at starte noget nyt op, som de rent faktisk lægger kræfter i. Det kunne jeg aldrig selv finde på! Men sejt at du er startet igen! :)

   Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig hyggeligt indlæg! Det er sjovt at få en fornemmelse om hvordan det foregår bag bloggen. Havde ikke regnet med at bloggen som sådan føltes afkoblet fra jeres virkelige liv, men det giver god mening når du forklarer det :)
  Virkelig hyggelige gif/video i øvrigt!! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ja, det er måske lidt mærkeligt :D Men det er næsten som at leve to liv. Dejligt at du godt kunne li’ indlægget! Og ja, jeg er blevet totalt hooked på -gifs lige for tiden. Det kan sagtens være, der kommer flere i den kommende tid ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønhedsrutiner: makeup