På besøg hos Fjer – Sidsel & Lasse
Date night på Juliette

På besøg hos Fjer

I vores “På besøg hos”-serie, er vi i denne omgang stødt på Fjer, som er en aarhusiansk sangerinde, der i øjeblikket er bosat i New York. Så vi har ikke været på ægte besøg hos hende, men nu var det lige det, vores feature med interviews kom til at hedde ;) Til gengæld håber vi, at I føler, at I har været på besøg hos hende, når I har læst interviewet.

Fortæl om dig selv og din baggrund. Mit navn er Maja og jeg er sanger, sangskriver og producer under aliaset Fjer. Jeg er født og opvokset i Aarhus, og har spillet musik hele mit liv. I 2012 besluttede jeg mig for at tage en pause fra Konservatoriet og rejse til New York i et år. Det ændrede en masse ting for mig, og efter at have været tilbage i Aarhus et stykke tid, valgte jeg at flytte til New York igen. Her bor jeg så nu. (In a nutshell, haha.)

Hvad er dit forhold til Aarhus? Som sagt er Aarhus byen jeg voksede op i, og dermed også stedet der altid vil være mit hjem på den ene eller den anden måde. For mig er det en lille sikker lomme, som jeg kender ud og ind. Det er her min familie og alle mine barndomsvenner bor. På trods af at man nogle gange får brug for at komme ud og se “noget større”, vil jeg aldrig give slip på byen.

Hvad er de største forskelle mellem at bo i Aarhus og New York? Ud over de åbenlyse ting som størrelsen og hvor mange mennesker der bor her, så er der en bestemt frihed og plads i New York, som giver mig en følelse af at jeg kan gøre lige hvad jeg vil. Der er et enormt sprudlende koncert- og bar/café-miljø som passer rigtig godt til mit temperament. Jeg kan i princippet spille en koncert om ugen, hvis det er dét jeg har lyst til. Jeg kan prøve al min nye musik af for et publikum, som har ingen idé om hvem jeg er. Det giver inspiration til at udvikle mig og min musik. Til gengæld er det også noget af det skræmmende ved at være her. Jeg kan nogle gange godt savne den tryghedsfornemmelse, der er i Aarhus.

Har du nogle gode anbefalinger til New York?

Jeg har efterhånden fundet mine stamsteder og yndlings-spots. For en god musikoplevelse kan jeg godt lide at gå til open-mics og andre arrangementer, hvor man møder en masse af New Yorks upcoming artister. Bl.a. på Times Square, som er et non-profit initiativ for musik, teater og comedy i New York. Her kan man nemt få sig en lille ‘musikfamilie’, og der er plads til at prøve en masse forskellige ting af.

Jeg bor selv i Sunnyside, Queens som er et hyggeligt område, der er på vej frem. Her åbner hele tiden nye barer og restauranter. Nogle af mine yndlingssteder er:
Aubergine – jeg er helt afhængig af deres store, stærke iskaffe og lækre laksebagels.
Salt n’ Fat – fantastisk ‘New American Cuisine’, hvor de eksperimenterer med forskellige sjove sammensætning af mad med en helt unik smag. Når jeg skal se lidt grønt, så er der heldigvis ikke langt til Central Park med 7-train. Når man lige kommer væk fra de turistede dele og ind i parken, kan man godt komme til at glemme at man er i en kæmpe storby fyldt med skyskrabere. Det bliver jeg aldrig træt af.

Hvordan har dit liv og dine oplevelser påvirket din musik? Sidste år da jeg boede som personlig assistent hos en 90-årig kvinde i Brooklyn, blev jeg meget påvirket af hendes liv og historier samt husets atmosfære. Det blev til koncept-EP’en ‘Beautiful Home’ (hør den her), som er et portræt af huset fra gulvet til taget, og alle de historier og minder hun fortalte mig om, da jeg boede der. Jeg skriver altid musik om mine egne livserfaringer og de mennesker jeg møder på min vej. Det har altid været min inspiration og vil nok altid være det.

Mere Fjer

Nyeste single ‘Stairs’: Video//SoundCloud

Website

Facebook

YouTube

4 kommentarer

 • Ida

  Hørte hende i Struer for noget tid siden. Hun er virkelig dygtig og sindssygt fascinerende på scenen – det er virkelig et sted hun er hjemme! Og ja, fed serie i kører her! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Fedt! Vi har stadig til gode at høre hende live :) Og tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Jeg kan virkeligt godt lide jeres indlæg med fokus på upcoming aarhusianske musikere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Stinne! Så må vi jo se, om vi kan lave noget mere af den slags :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Date night på Juliette