Billeddagbog fra Tel Aviv #2 – Sidsel & Lasse
Søndags-shopping

Billeddagbog fra Tel Aviv #2
Her har I anden omgang billeder fra turen. Vi har planlagt en enkelt billeddagbog mere og så en guide til sidst :) Som sagt har vi haft en fremragende tur, der har budt på en masse forskelligt. Vi havde base i Jaffa og herfra har vi udforsket byen – især dens spisesteder! Vi havde i forvejen fået fortalt, at Israel er et mekka for foodies, og det løfte levede landet bestemt op til må man sige. Vi fik noget af det bedste mellemøstlige mad, vi længe har spist, de sprødeste pizza’er, det saftigste barbecue-kød og skønne morgenkompletter. Men mere om det i vores guide, hvor vi især har fokus på de restaurant, vi har besøgt. Udover at udforske Tel Aviv har vi haft tre dagsudflugter; en til Haifa, en til Jerusalem og en til Vestbredden, hvor vi bl.a. besøgte Massada-klippen og det døde hav. Den første dagstur tog vi på må og få og vandrede rundt i Haifa til vores fødder ikke kunne mere. Vi endte på et egendommeligt spisested eget af muslimer in the middle of nowhere. Men stedet var som sendt fra himlen med AC, kold limonade og gode kebabs. Herudover fik vi set de flotte Bahá’i Gardens, hvor over 100 (!) gartnere hver dag arbejder på at holde den imponerende have helt i vatter. Haven er i øvrigt det helligste sted for Bahá’i-religionens troende. Selve Haifa er nem at komme til med tog. Turen tager ca. en time. Haven snor sig stejlt op af Carmel-bjerget, og man skal derfor have ret god kondi for at kunne tage turen hele vejen op. I de hede sommermåneder skal man nok satse på en taxa lige meget hvad!

På en af turens første dage tog vi på stranden og sluttede af med en is i Jaffa, hvor vi mødtes med Lasses bekendte Maya. Maya har læst i Jerusalem siden februar, og det var virkelig spændende at tale med én, der havde været i landet så længe. Maya var efterfølgende så sød at tilbyde en guidet tur i Jerusalem, og det var vi ikke sene til at takke ja til! Både Lasse og jeg har det lidt svært med de der præ-bookede turisttours, hvor man bliver hyrdet rundt som en flok får. Derfor var det helt fantastisk at vi fik muligheden for at se Jerusalem i vores eget tempo og med Maya som guide, der vidste en masse både om de religiøse og de arkitektoniske aspekter ved den gamle bydel. Men selve turen og det resterende af vores ferie må I vente med at høre om til det sidste indlæg :)

13 kommentarer

 • Vivi

  Hvor mange dage synes I man som minimum skal have i alt for at opleve Tel Aviv og nærliggende steder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Vivi :) Vi havde vist lidt over en uge der, sådan cirka. Det var egentlig meget fint i forhold til de ting, vi gerne ville nå at opleve. Men hvis du f.eks. også gerne vil til Jordan, skal du sætte længere tid af. Jeg tror sagtens, man kan bruge halvanden til to uger på sådan en tur :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Hvor boede i henne i byen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Vi boede i Jaffa, som er den gamle bydel. Vi boede på Old Jaffa Hostel – mega meget anbefalelsesværdigt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvor på vestbredden tog I hen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Vi kørte en del rundt, men havde Jerusalem, Masada og det døde hav som deciderede stop.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sally

   Det er jo ikke Vestbredden???

   jo, Østjerusalem (dvs. også den gamle by) er faktisk palæstinensisk under international liv, men er blevet fuldstændig indlemmet i Israel efter krigen og besættelsens begyndelse i 1967.

   Masada ligger slet ikke på Vestbredden.

   Og jo, halvdelen af kystlinjen til Det Døde Hav ligger faktisk på Vestbredden, men ups: palæstinensere har ingen adgang og mange af strandene bliver kørt af israelske bosættelser. De fleste mennesker der besøger det døde hav på Vestbredden tror at de er i Israel: man kan køre direkte fra Jerusalem ad en lækker motorvej uden nogensinde at støde på en palæstinensere og du ser ikke andet end israelske flag, israelere og turister SELVOM DET LIGGER PÅ VESTBREDDEN, DER BURDE VÆRE UNDER PALÆSTINENSISK KONTROL.

   Så hvis man skal besøge Vestbredden, må man altså tage til Ramallah, Betlehem, Hebron, Nablus, Jenin, Jericho eller en af de mange andre palæstinensiske byer eller landsbyer. Men ja, så må man også finde sig i checkpoints, tilfældig soldatervold, tåregas og en 8 meter høj betonmur, der begrænser ens bevægelsesfrihed. Og det er selvfølgelig ikke så hyggeligt når man er på solskinsferie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liva

  Hvor ser det lækkert ud! hvor er dine hvide denimshorts fra, som du havde på på et billede fra instagram? :grin:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det var det bestemt også! Det er et par vintage levi’s (som jeg desværre lige har ødelagt i vask, piv!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liva

   Øv!! men tak for svar ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæft, det ser skønt ud – den pizza.. og solskinnet! Åh.

  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesofie

  Hejsa! Lækre billeder – glæder mig til at høre jeres guide til restauranter

  Sidsel – må man spørge hvor din bikini er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags-shopping