Opskrifter på vores yndlingsdips – Sidsel & Lasse
fredagsmusik: chill

Opskrifter på vores yndlingsdips

Her i huset er der ofte en række retter, der går igen i vores madlavning. På samme måde er disse fire dips kommet for at blive! De egner sig alle godt til mexikanske retter eller retter fra det caribiske køkken. Men fx kan mangosalsaen også sagtens serveres som tilbehør til en god thai/indisk curry. Det er bare med at smage sig frem :) Her får I opskrifterne på vores yndlingsdips:

Green onion dip

2 forårsløg skåret i stykker, 2 spsk god mayonaise, 1 dl creme fraiche, et lille skvæt balsamicoeddike, 1/2 tsk. sukker, salt og peber

Fremgangsmåde: Kom alle ingredienser i en minihakker (eller brug stavblender) og blend til du opnår en ensartet, lysegrøn dip.

Guacamole

2 modne avocadoer, et fed hvidløg, 3 spsk. picco de gallo, salt

Avocadoer moses og et fed hvidløg presses ned i. Kom picco de gallo (alternativt hak en tomat, et lille løg og en smule koriander) i mosen og bland det hele sammen. Smag til med salt. Servér med det samme.

Picco de gallo

5-6 store modne tomater (3-400 gram), et løg, en mellemstærk chili, et lille bundt koriander, saften fra en lime, en spsk vand, salt

Hak tomater, løg, chili og koriander forholdsvist fint. Hæld lime og vand i blandingen og mos den godt rundt. Smag til med salt. Picco de gallo har godt af at stå og trække lidt inden den serveres.

Mangosalsa

1 moden mango, et fed hvidløg, et skvæt balsamico, 1 tsk. honning, salt

Mangoen skæres ud og kommes i en minihakker (eller brug stavblender) sammen med hvidløg, balsamico og honning. Blend den indtil der kun er meget små mangostykker tilbage. Den behøver ikke blive helt lind. Smag til med salt.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

fredagsmusik: chill