Aros Food Hall - Sidsel & Lasse
Samsøe & Samsøe store opening, Aarhus

Aros Food Hall


I lørdags åbnede Aros’ spritnye frokostrestaurant, Aros Food Hall. Den ligger stadig i den gamle restaurants lokaler på 8. sal, men stedet er blevet gennemrenoveret og har fået tilført en masse fine elementer, blandt andet takket være Aros’ in-house arkitekt. Vi var så heldige at være blevet inviteret til en forsmag på det hele, og jeg gik bestemt ikke skuffet derfra. Som med mange af Aros’ tiltag er der en stærk rød tråd gennem hele konceptet, lige fra de blottede kødmontre og bistader, til møblerne, beplantningen og maden på tallerknen, ikke mindst. Det er nordisk, det er lokalt, det er lyst og det er elegant. Vi fik lov til at sample 18 retter fra menukortet, og spiste os derfor igennem alt fra friskpillede rømø-rejer og lynstegt laks til rørt tatar, sortfodsskinke og bakskuld. Tilbehøret har tydeligt nordisk præg, og på tallerknerne fandt man både glaskål, rygeost, strandurt, kvan og andre sjove indslag. Min favoritret var uden tvivl en lille anretning med romanesco og stegt, næsten karamelliseret blomkål ovenpå blomkålspuree og så med trevlet kalv over. Det smagte fantastisk! Og laksen med syltet og frisk glaskål var også himmelsk. Retterne kalder Aros “småoplevelser” og koster alle mellem 60 og 85 kr., og derudover er det muligt at købe 3 retter for 180 kr. eller 5 retter for 230 kr. Meningen er så at man i bedste communal dining-stil deles om det hele og tager sig god tid om måltidet :) Jeg vil nok anbefale at man tager 5 retter, både for at komme godt rundt på kortet, men også for at blive mæt. Portionerne er nemlig små og delikate. Ellers er der vist bare tilbage at sige prøv det!

   

10 kommentarer

 • Nina

  Kan man mon købe de lækre bestikholdere i læder nogle steder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   De er fra MO denmark. Du kan tjekke deres hjemmeside her: http://www.mo-denmark.com/

   Kan desværre ikke lige finde bestikholderne derinde, men prøv ellers at skrive til dem. Så kan de nok hjælpe dig ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Fandt du ud af noget angående entre og spisning? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Man skal betale entré til ARoS for at komme i ARoS FOOD HALL desværre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth

  Sidsel – måske skulle du prøve at holde dig til dansk? Det er fint at bruge engelske ord når man ikke har danske til rådighed (f.eks. computer), men “in-house” hedder altså bare “egen”; “sample” hedder “prøve”,evt. “prøvespise” og “communal dining” hedder “fællesspisning”. Din anvendelse af unødvendige engelske ord er tegn på enten sproglig dovenskab eller sprogligt snobberi. Og jeg er engelsklærer, så jeg har ikke spor imod engelsk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jeg ser det nu som hverken/eller. Nok nærmere et produkt af at have både dansk og engelsk som modersmål (samt en engelsksproget uddannelse). Så bliver det altså lidt en sproglig pærevælling indimellem.
   Jeg er også stor tilhænger af at holde det danske sprog i hævd, og i det hele taget udnytte og variere sproget, men her på bloggen bliver det altså bare tit en tankestrøm, der så bliver konverteret til skrift!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Betaler man entre til Aros for at komme op at spise?
  Jeg tænker bare på, hvis man nu KUN havde til hensigt at få en lækker bid mad :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Der må jeg være dig svar skyldig! Prøver lige at undersøge det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Hvor ville jeg ønske, at vi ikke boede oppe i det kolde nord :cold_sweat: Elsker Århus! Fantastisk by. Også aRos.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det var også helt fantastisk :) Jeg kan kun være enig. Er glad for at kunne kalde Aarhus min hjemby!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsøe & Samsøe store opening, Aarhus