Ny lejlighed? – Sidsel & Lasse
Frakker til efterår/vinter

Ny lejlighed?

Som de fleste af jer nok ved, så bor Lasse og jeg på ret lidt plads herinde i Århus C. Det har fungeret rigtig fint i de år, hvor vi har studeret. Både fordi huslejen var lav og fordi vi trives godt med at bo fem minutter fra det hele og inde hvor der er lidt liv og larm! Sidstnævnte kunne vi egentlig stadig godt tænke os, men vi kunne godt tænkes os lidt flere end de knap 40 kvadratmeter, vi befinder os på nu. Derfor er vi så småt begyndt at kigge efter et nyt sted at bo, og faktisk tror jeg at vi køber vores eget sted denne gang. Så det er ret spændende! Indtil nu har vi været til tre fremvisninger på lejligheder herinde i 8000, og så havde vi faktisk også forelsket os lidt i et hus oppe i pip-kvarteret bag Handelshøjskolen, men det blev lidt for meget af et projekt tror jeg vi indså til sidst. Men et lidt mindre projekt er vi nu ikke bange for. Jeg tror begge vi er indstillet på at finde et sted, der trænger til en kærlig hånd. Vi tænker at det er bedre at købe noget, hvor fx bad og køkken trænger til at blive skiftet ud, og så gøre det selv og få det præcis som vi vil ha det, end at købe noget spritnyt og dyrt, som så ikke 100% er os. Så længe “skallen” er i orden. Og med det mener jeg, at stedet har sjæl og gerne nogle sjove/skæve detaljer og inddelinger. Vi er ikke til nyt beton/glas-byggeri, selvom ideen om at flytte ind i noget helt nyt og færdigt da også er tillokkende. Vi har nok bare sandet, at vi meget bedre kan lide lejligheder fra gammelt byggeri herinde i midtbyen. Husene fra omkring 1900-1920. Der er tit stadig noget historie og liv at spore. Om det så er i form af et flot gulv, skægge vinduer, stuk, niveauer eller noget helt femte. Men heldigvis er vi da enige om, hvad vi leder efter. Det ville være op ad bakke, hvis vi havde stikmodsatte ideer om det. Så på den måde befinder vi os i en rigtig god situation. Vi skal bare tage os god tid indtil der pludselig er et sted, som rammer plet. Og indtil da skal vi jo også nå at overveje lidt mere nøje, hvilket prisleje vi skal holde os til. Vi har både haft andel og almindeligt køb oppe at vende. Og samtidig er vi skrevet op til en kolonihave. Så der er lidt at tænke over. For lige mht. bolig vil vi virkelig ikke gå på kompromis. Det bliver jo vores første hjem, som vi rent faktisk ejer. Men samtidig har vi også en livsstil der kræver, at der altid er lidt luft i budgettet. Så en spontan ferie altid kan bookes, så der er råd til at spise ude og så vi kan betale alle regninger og uforudsete udgifter. Det prisniveau vi ender på kan godt være lidt svært at skulle beslutte, når det hele stadig bare er tal på et stykke papir. Man kan nok bedre mærke om man har truffet det rigtige valg, når man rent faktisk lever det liv, som man har truffet valg omkring.

Som I nok kan høre på indlægget her er vi rigtig kedelige og fornuftige, når det kommer økonomi og livsplaner! Men det er nok også fordi vi ved, at tålmodighed og besindighed før har guidet os i den rigtige retning, når store beslutninger skulle tages. Under alle omstændigheder skal I dog ikke snydes for processen og de overvejelser vi gør os. Også fordi vi sikkert kan få nogle gode input fra jer undervejs Hvis der sidder andre hus/lejlighedsejere eller -jægere derude, så er vi meget lydhør overfor gode råd og erfaringer!

7 kommentarer

 • C

  Er lige lidt nysgerrig: hvor lejer i jeres gamle lejlighed igennem? Jeg søger selv bolig til sommer, og vil da gerne have fingre i jeres når i engang flytter ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Igennem advokatfirmaet Frank Iburg :) Men vi fandt den oprindeligt på boligportalen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Det første billede med det lyse læder er ret fantastisk. Hvor har I fundet billedet? Pønser på, om jeg mon kunne finde flere billeder fra den lejlighed…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hvilket af billederne er det, du tænker på? Synes ikke jeg kan se nogen lyse kæder? :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Vi købte en andel midt på indre Nørrebro lige, da jeg blev færdig med mit studie. Det var verdens bedste køb og føles stadig så optur at have sit eget. Tror boligmarkedet i Aarhus er lige crazy som i København, men vi gik blandt andet på kompromis med kvadratmeter for at få opfyldt beliggenheden. Alle de fremvisninger vi var til varede omkring 7 min og så skulle man ligesom beslutte for ellers var det for sent. Vi har købt så vi stadig har luft i budgettet, men til gengæld er det en stor forening, hvor vi allerede står skrevet op til de større lejligheder (vores er 80, men dog kun 2 værelse plus stort spisekøkken), så det er sådan nogle overvejelser, jeg synes er gode at have. For på et eller andet punkt kommer man nok til at gå på kompromis. Vores køb er ikke der, hvor vi kommer til at leve forevigt, men der er kæmpe potentiale i foreningen og så er beliggenheden genial. Det var lidt om vores tanker og overvejelser plus at det skulle være en ældre lejlighed ligesom jer – vi prøvede at bo i nybyggeri i et halvt år. Det var slet ikke os. Held og lykke – det er så spændende:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Min kæreste og jeg købte lejlighed i Valby februar efter at have boet i Aarhus i 3 år, da han havde fået job efter endt studie herovre.

  Og det føles så sindssygt voksent og mærkeligt – men det er så dejligt at have sit eget!

  Jeg skal med glæde byde ind hvis der er noget jeg føler at jeg kan hjælpe jer med :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Rigtig spændende overvejelser!
  Min kæreste og jeg bor selv på lige under 40 kvm i Øgaderne og går netop nu og overvejer vores næste boligmæssige træk.
  Vi købte en kolonihave i Viby her i forsommeren og det er et skønt fristed i sommermånederne. Men en større lejlighed i byen er også på ønskelisten.
  Lejemarkedet i Aarhus er hårdt så vi overvejer også at købe på sigt. Har I alliereret jer med en ejendomsmægler i jeres boligjagt?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frakker til efterår/vinter