Guide til gode basisvarer

På besøg hos Keep Camping

Zu7YYywQFVJWWGmnAImQF2LAW80BxeXiMWgLiOBMH0M,GIdislrzodPgccRx-JTZiO-0KXH3mnYtxMRs6OYEsJc

Som I måske kan huske, har vi tidligere lavet portrætter af forskellige kunstnere, der på en eller anden måde har en relation til Aarhus. Det var med sangerinderne Ankah og Fjer og kunstneren Mormor – find de tre indlæg her, her og her.

Nu har vi fornøjelsen af at lade jer komme lidt tættere ind på livet af bandet Keep Camping, som faktisk holde releasefest denne uge i Aarhus på Atlas. Se mere på deres Facebookside her. Vi har blandt andet spurgt Mikkel fra bandet om deres musik, den nye EP og hans forhold til Aarhus:

Fortæl kort om bandet.
Keep Camping spiller tung og energisk popmusik. Vi har i den nuværende konstellation med fem mand eksisteret i ca. 1,5 år, og har i den tid undergået en gigantisk udvikling – både i forhold til vores sound, men også i forhold til vores live koncerter, der særligt det seneste år er blevet en helt anderledes energisk og ud-af-kroppen-agtig oplevelse.
I forbindelse med releasen af vores EP spiller vi to koncerter i hhv. Aarhus og Kbh og derudover begynder vi at rette blikket mod udlandet, hvor vi til december spiller på en festival i Belgien.

Hvad kan vi forvente os af jeres nye EP?
Vores EP, ‘Be There’, kredser om komplekset ‒ om hvordan man finder sin plads i livet og faktisk accepterer, at livet i sig selv er meningen. Det er med andre ord fem sange med noget på hjertet, der tager nogle større eksistentielle spørgsmål under behandling. Det hele leveres i en punchy pop-indpakning, så EP’en er samtidig garant for massive grooves og stærke hooks med syng-med-faktor.

83QDNgEjh6j7RW3F_DfInIxe4Ix9pHyg87-WfT5qPlM

Hvad karakteriserer jeres lyd?
Keep Campings lyd er præget af en simpel æstetik og skaber en undrende universel dybde. Lyden er et mix af subbet og percussiv punch med en poppet dybde, hvor vi kombinerer et organisk udtryk med en mekanisk fremdrift, der til tider er eftertænksomt og andre gange ligefrem dansabelt.
Musikken er overvejende drevet af den gode sang bakket op at stærke beats og tunge synths.

Hvad er jeres forhold til Aarhus?
Vi har alle studeret i Aarhus og flere af os bor her stadig. Vi har alle været tilflyttere, men har fået byen langt ind under huden og nydt godt af alle de muligheder Aarhus byder på – både kulturelt, kulinarisk og som band. Vi har vel spillet på alle byens scener på et tidpunkt i vores liv og kastet op i de fleste af midtbyens baggårde fra tid til anden. Aarhus er blevet hjem, og det er skønt at se den udvikling byen undergår for tiden, hvor nye bydele, festivaler og alternative miljøer skyder frem og gør det til et sjovere sted at leve.

ZfklGV0hxPEOecOsOj793YcP83ZRIF5FKgKHLY7JWEE,lzgA3yc_dkdKQJ7iOnXQBF0uViLEaaWxRGkoctPkN58

Hvor får man Aarhus’ bedste kaffe, øl, måltid og musikoplevelse?
Lige for tiden foretrækker jeg at købe min kaffe hos Food Fein lige ved Rådhuspladsen. Øl drikker jeg helst på HeadQuarters, da det er et virkelig behageligt sted med en skøn atmosfære. Der er efterhånden mange virkelig gode spisesteder, der kan noget forskelligt afhængig af temperament og budget. Oli Nico i Mejlgade er vildt godt til prisen og et lækkert sted til et hurtigt måltid. Ellers elsker jeg CANblau i Klosterport, der har byens utvivlsomt bedste tapas både til frokost og aften. Koncerter lyder bedst på Radar. Vi har mange gode spillesteder, men Radar har en behagelig størrelse og lækker akustik.

HiQQcMZl7ALNmsfpv5tswBDsLWEP6McpDkOztW0v3cQ

MQfEtw52rCwqc50JCuasqGKLBGClfNsiHobGYoqxVqQ

Er der et sted, I drømmer om at flytte til?
Jeg har i mange år haft en USA-fetish og rejst meget i landet. Jeg boede i en periode i New York og bliver ved med at vende tilbage. Om det kommer til at ske ved jeg ikke, men jeg bliver ved med at drømme om en dag at bo der mere permanent eller alternativt stikke af til vestkysten og slå mig ned i Californien, der er et ret fantastisk mix mellem talent, integritet, stjernestøv, overfladiske forbindelser, fortabte sjæle og evigt solskin.

Hvad går I op i udover jeres musik?
Jeg holder virkelig meget af god mad og vin, hvilket bl.a. er noget at det min kæreste og jeg bruger en del tid på at opstøve, når vi rejser. Derudover får jeg tilbragt mange timer i sofaen med de efterhånden utrolig mange vilde serier, der er produceret de senere år og har pt. ret meget optur over den nyeste sæson af Fargo, der er en formidabel adaption af en ellers forrygende film med noget nær kultstatus. Der er et modigt område at bevæge sig ind på, men de slipper vildt godt fra det og formår at skabe noget, der et nyt og originalt, men samtidig tro mod sin oprindelse.

 

Vi håber, I synes det var sjovt at læse lidt om Keep Camping! :)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til gode basisvarer