Guide til tømmermændsmad i Aarhus - Sidsel & Lasse
Rezet Store, Aarhus

Guide til tømmermændsmad i Aarhus

Desktop370

Jacobs Pita, Vestergade 3 – På Jakobs pita serverer de en virkelig god pita med fyld. Den fås både med skært oksekød, lammekød, krydret bøf, falafel og kylling. Og så er der en masse salat og dressing at vælge i mellem. Hvis man er meget sulten kan vi anbefale at man køber en menu, og får deres gode kartoffelbåde og en sodavand med.

We Do Burgers, Østergade 14 – Ingen tømmermændsguide uden en lækker burger. Og den står We Do Burgers naturligvis for. Burgeren består af klassiske komponenter – bøf, salat, tomat, syltede agurker og ost i en blød bolle og så serveres der sprøde timianfritter til. Efter sådan en servering er maven glad!

Haute Friture, Graven 16 – Denne biks er stadig en af dem vi frekventerer alleroftest, når vi har tømmermænd. Især i sommerhalvåret, når vejret tillader at man sidder ude i Graven og sunder sig med en Le Coq Dog i den ene hånd og en stor pomme frites med estragonmayo i den anden. Så føles tømmermændene næsten som en leg (haha not.. Alle tømmermændsdage efter midttyverne føles som døden).

Memphis Roadhouse, Christiansgade 32 – Hvis man har fået sydstatstømmermænd, så er det kun en kur: Memphis. Kuren kan både fås i form af pulled pork, mør brisket, popcorn shrimp og en masse lækre sides, og fælles for det hele er, at det er fedt, salt og lige hvad dit plagede korpus trænger til. Og hvis det nu ikke er nok – så rejs dig ved det træ du er faldet med en af deres gode cocktails.

Byens Burger, Thorvaldsensgade 1 – Dette burgersted er en klassiker, og på trods af, at vi måske har tilsluttet os den amerikanske version med blød bolle i højere grad på det sidste, så er Byens Burger stadig en favorit. De serverer en burger på størrelse med en lille middagstallerken, og dét i sig selv er jo fedt. Læg dertil grillet kød, god dressing, friskbagt, sprød bolle og rigeligt med bacon og ost, og så er det lige så tømmermændende synger. Vi anbefaler en Don Ox :)

Ali Baba, Vestergade 6B – Dette lille pizzasted er virkelig Lasses og min akilleshæl, når vi er på vej hjem fra byen. Som når monty mus dufter ost, på samme måde får vi helt opspilede øjne og en voldsom trang til at smide 35 kr på disken, når vi går forbi pizza-duftende Ali B. Og vi bestiller altid det samme –  et dampende varmt pizzaslice med pepperoni og stedets hjemmelavede dressing (den slår seriøst alle pizzadressinger!). En dressing der i øvrigt altid ender som små ubestemmelige lyserøde pletter på cykel, tøj og sko dagen derpå.

Koc Kebab, Silkeborgvej 224 – Det kan godt være, at Nørrebro har Kebabistan, men Aarhus har Koc, og det vil jeg næsten vove at påstå er endnu bedre! Koc findes både i en udgave i Åbyhøj og en på Ryesgade i midtbyen. Den i Åbyhøj præsterer noget nær den ultimative shawarma. Hvis dine tømmermænd er slemme, så gå en tur derhen, få noget frisk luft og et skud hvidløgsånde, og så vil jeg næsten love, at du er kureret efterfølgende ;)

Havnens Perle, Sverigesgade 5 – Denne grillbar har virkelig mange år på bagen, og jeg kender stort set ikke en eneste aarhusianer, der ikke har stiftet bekendtskab med dens lyksagliheder! Bedst kendt er nok perlens Bøf Sandwich, som er et lille brunt kunstværk i sig selv. Sovsen laves fra bunden på kraftben og agurkesalaten er hjemmelavet. Her er altså tale om traditionel grillmad, men den er bare en tak bedre end mange andre steder.

Klostergrønt, Klostergade 33 – Klostergrønt er generelt et godt sted at kende, hvis den står på mellemøstlig madlavning derhjemme. De har en masse forskellig frugt, grønt, konserves, dips osv. Men når det gælder tømmermænd, så skal man have fat i deres hjemmelavede samosaer og falafler. Enten kan de spises på stedet eller man kan tage dem med hjem og give dem ti minutter i ovnen. Det er guf! Dejligt fedtet, krydret og salt – og hvis man så også lige køber en bøtte haydari til, så har man en vinderkombination!

Børnenes Kontor, Lille Torv – Jeg har virkelig en forkærlighed for de helt gamle, traditionelle pølsevogne. Så kan ramsløgpølser og karsedrys være nok så fint, men der er altså ikke noget der slår en indianer i kano med congo-bajer til (hvor sjovt er pølsevognsslang ikk lige??). Og den de serverer på Lille Torv er virkelig god!

Vaca, Mejlgade 17 – Byens nyeste mexi-joint gør det virkelig godt! Vi elsker deres byg-selv tacos, og hvis man så smider majskolber, ribs, flæskesvær, guacamole og nachos oveni hatten, så har man virkelig et festmåltid! Som fyld til tacos anbefaler vi pulled pork og stedets hjemmelavede barbecuesovs. Mums!

The Burger Joint, Åboulevarden 51 – Endnu et dejligt burgersted er The Burger Joint. Her er der mere tale om et regulært “burgermåltid”, hvor man sidder ned på stedet og spiser. Og det er altså godt! Mange af komponenterne er hjemmelavede og deres sprøde kartofler med forskellige dips er prikken over i’et. Giv det et forsøg, hvis I er klar på lidt mere end takeaway.

Pinds Café, Skolegade 11 – Lasse er virkelig fan af Pinds, hvor man kan få stegt flæsk ad libitum. Stedet er hyggeligt og har lidt bodega-stemning over sig. Og så er en god gang stegt flæsk med kartofler og persillesovs altså bare det perfekte måltid at rejse sig på. Og hvis man har mod på det, kan man jo få sig en lille øl til!

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rezet Store, Aarhus