Tips til at rejse billigt #2 – Sidsel & Lasse
Tassel loafers

Tips til at rejse billigt #2

En af de kategorier her på bloggen, som jeg holder allermest af at lave indhold til, er “Rejser”. Og jeg håber at 2016 bliver året, hvor vi kan producere endnu mere indhold til denne kategori, end vi tidligere har gjort. Både fordi jeg selv synes det er sjovt, men også fordi jeg håber at det kan inspirere nogle af jer en smule og forhåbentlig fordre nye rejseoplevelser. Noget af det første vi skyder rejseåret 2016 i gang med bliver resten af vores billeder + guide til Madrid. Det har føltes lidt som tortur at vi først kunne dele det med jer her i januar, men det er simpelthen fordi at indholdet bliver lanceret som del af Takeoffers nye rejseplatform. Den glæder vi os i øvrigt også meget til at bidrage til i 2016! :) Så snart den går live skal vi nok sige til. Indtil da får I her runde to med tips til at rejse billigt. Først indlæg med tips til at rejse billigere kan I finde her :)

– Rejs som del af en mindre gruppe, fx sammen med et eller to vennepar. Ved at rejse flere sammen kan man ofte spare en del på det sted, hvor man skal bo. Der findes utallige seje lejligheder og huse på AirBNB, der kan huse mange mennesker. Tag fx Domehouse i Costa Rica. Så kan man bo til 200 kr pr mand pr nat – i verdens sejeste kuppel-hjem!

– Undersøg mulighederne for at bo på eget værelse på et hostel. Mange tænker nok umiddelbart på store sovesale og fælles faciliteter, når de hører ordet hostel. Men der er faktisk mange hostels, der også tilbyder private værelser, nogle ovenikøbet med eget bad og toilet. Så hvis man vægter privatliv og fred højt, men ikke har verdens største budget, så kan det være værd at tjekke hostel-værelser ud i stedet for automatisk at tikke “hotel” af i søgefeltet. Et godt eksempel var det sted vi boede i Tel Aviv. Her havde vi eget værelse med balkon på det hyggeligste hostel til meget få penge.

– Vurdér om ferien primært skal foregå ét sted, eller om man i højere grad vil udforske. Hvis førstnævnte er tilfældet kan det være en god idé at nøjes med pakketure og offentlig transport/taxa når man skal på tur, og hvis sidstnævnte er tilfældet bør man overveje at leje en bil. Man skal i hvert fald forsøge at tilpasse sit transportbrug til den rejse man har i tankerne. Vi er tit kommet frem til at billeje er overkill til vores behov.

– Generelt er det en god idé at tjekke op på mest anvendte+billigste transport-typer i det/de lande man vil rejse i. Dette gælder måske især på længere backpacker-ture. Fx er indenrigsfly ret så dyre i Sydamerika, men relativt billige i fx USA og Australien (for det meste). Det kan godt have en ret stor påvirkning på ens rute og rejsens længde i sidste ende.

– Brug de mange gode rejse-apps, der findes. Vi kan anbefale Ulmon (til offline-kort), Yelp (anmeldelser af bl.a. restauranter), Tripadvisor (oversigt over restauranter, hoteller, seværdigheder..), Make My Day by Lonely Planet (guides til storbyer), PackPoint (lav pakkelister), Expensify (til at styre rejsebudgettet), Google Translate (til at oversætte basale ord og vendinger), AirBNB (app-udgaven af websitet), Trip Splitter (hvis man er flere der skal dele udgifter).

– Dobbelttjek at du har styr på alt praktisk. Husk dit pas, husk ESTA hvis du skal til USA, husk at komme af med kontanter hvis du er i et land, hvor de anvender en lukket valuta.. den slags. Ellers kan det blive dyre lærepenge.

– Tjek op på “cost of living” på de mulige feriedestinationer. Det kan fx godt være nogenlunde lige billigt at komme til Bahamas og til Thailand, men prisen for at spise og bo kan variere meget alt efter hvor man er i verden. Lonely Planet har en god oversigt over generelle priser. Se fx for Thailand her.

– Hvis man er typen, der ikke har opsparet ferie på sin arbejdsplads, kan det være en god idé at opveje udgifterne ved “tabt” løn mod udgifterne for ferien. Lad os sige at man overvejer at tage 10 dage frem for 14, så man ikke går glip af for stor en bid løn, men at ens flybilletter så stiger tilsvarende i pris fordi man vælger en anden hjemkomstdato – så kan det være man skal genoverveje feriens længde (hvis man altså har friheden til det). Det er måske logik for burhøns, men man kan godt nogen gange komme til at stirre sig blind på visse elementer af feriens “pris”, og ikke se hele regnestykket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tassel loafers