Valentinsmenu på Grappa Al Porto – Sidsel & Lasse
AW16 goodies at CIFF

Valentinsmenu på Grappa Al Porto

grappa al porto (4)agrappa al porto (1)agrappa al porto (9)a grappa al porto (6)agrappa al porto (8)a grappa al porto (5)a
I går var vi inviteret til at teste Grappa Al Portos Valentines Day menu, som de serverer som en særlig ting på søndag. Restauranten holder ekstraordinært åbent, og så er der ellers dømt en aften i madens og kærlighedens tegn. Selvom Lasse og jeg som regel ikke gør noget ud af valentinsdag, så siger man vel aldrig nej til lidt mad og kærlighed?

Grappa er vi kommet på en hel del, da de efter vores mening serverer Aarhus’ bedste restaurant-pizza. Og så er der altid en hyggelig atmosfære. Derfor var vi også spændte på at se hvad søster “Al Porto” kunne byde på. Og det er bestemt også en hyggelig restaurant. Meget i stil med Grappa indretningsmæssigt (deres samling af y-stole er misundelsesværdig!), og så med fint kig til Dokk1 og havnen. Det bliver helt sikkert en genial placering, når der lige kommer lidt mere liv i havneområdet omkring Dokk1 og ved Filmbyen. Aftenen vi kom på var usædvanligt travl, hvilket vi mærkede på den lidt forsinkede servering. Heldigvis fik vi besked om det og vores tjener var hele tiden på med brød, drikkevarer osv. Jeg overhørte ham også undskylde overfor et andet bord og tilbyde dem en gratis dessert. Props for opmærksom betjening.

Efter vi havde siddet og nippet til brød og prosecco i en lille halv time ankom så vores overdådige forret. Den bød på en masse lækre italienske antipasti – lige fra klassikere som vitello tonnato og tomat-bruschetta til den lækreste laksetartar med estragon. Sidstnævnte var klart min favorit, og vist også Lasses, selvom bruschetta’en med syltet artiskok fulgte lige efter! Vi blev næsten lettede over at der var dannet flaskehals i køkkenet ovenpå forretten, for vi havde virkelig brug for at puste lidt ud inden hovedretten! I mellemtiden fik vi snakket job, blog og alt derimellem. Det er rart den måde man kan fordybe sig i hinandens selskab på, når man spiser ude. Så er der knap så mange forstyrrelser og tidsrøvere! Inden næste ret fik vi hver serveret et dejligt glas valpolicella (som stor tilhænger af de kraftige amarone- og ripasso-vine fra området, så blev jeg glad for den parring). Hovedretten bød på et mørt stykke økologisk kyllingebryst og små rosmarinkartofler. Hertil fik vi en god og kraftig tomatsovs kogt med hvid balsamico, cherrytomater og oliven. Jeg synes virkelig man kan smage forskel på økologisk og konventionel kylling, både smag, struktur og skind er bare langt bedre på førstnævnte.

Når man er så stor en desserttilhænger som jeg, så kan et måltid virkelig stå og falde med det søde punktum. Det er jo det sidste smagsindtryk man efterlades med, så det skal helst være godt (og sødt – aldrig, aldrig kommer jeg til at bestille ostetallerknen!). Heldigvis var desserten på valentinsmenuen rigtig lækker, og bestod mestendels af 70% chokolade, så den var tilmed sund og nærende :) Måske den tilhørende chokolademousse og kirsebærsorbet ikke helt kan ryge i samme kategori, men det var bestemt et rigtig lækkert og fløjlsblødt punktum på en skøn aften.

Valentinsmenuen serveres kun søndag d. 14 februar og koster 500 kr pr mand inklusiv to glas vin og en kande kaffe eller te, og vi kan bestemt anbefale den – men sørg for at have oparbejdet en god appetit inden!

Vi arbejder i øvrigt på at få lidt sjov i stand med Jakobsen & Co inden længe (der har både Grappa, Grappa Al Porto, Römer og Café Viggo), så der forhåbentlig er et par af jer, der også kan blive forkælede. Stay tuned! :)

 

Middagen var sponsoreret af Grappa Al Porto.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AW16 goodies at CIFF