Hvem er manden og kvinden i forholdet? – Sidsel & Lasse
Monochrome Palladium boots

Hvem er manden og kvinden i forholdet?

11024615_917707334948205_4293216456451782101_n

Venstre: et faceswap mellem Sidsel og mig, som jeg på en eller anden måde, synes passede til indlægget. Højre: jeg tester L’Oreals Makeup Genius App (Blake Lively-looket, selvfølgelig)

En ting, som Sidsel og jeg tit snakker om og joker lidt med er, at jeg nogen gange er kvinden i forholdet og at hun er manden. På en eller anden måde har jeg nok bare nogle karaktertræk, interesser og væremåder, der minder lidt mere om en kvindes end om en mands, og det samme gælder på visse punkter for Sidsel, bare omvendt. Vi tænker ikke så meget over det mere, men vi kan godt komme til at grine lidt af det en gang i mellem :) (Det gjorde vi i hvert fald dengang jeg lagde jule-makeup i forbindelse med “Bloggerliv”s julekalender forrige jul – klippet kan I (gen)se her).

For eksempel er det uden tvivl Sidsel, der har styr på vores forsikringer og udgifter, og det var også hende, der førte ordet, da vi var i banken for nyligt for at høre, hvor meget vi kunne låne. Ikke at det nødvendigvis har noget med mandlige og kvindelige kvaliteter at gøre, men i begge vores familier er det nok mest vores fædre, der har styr på den slags ;)

Derudover afviger nogle af mine interesser måske lidt fra de mere “traditionelle” mandlige interesser. Jeg er stort set ligeglad med fodbold og det meste sport i det hele taget, og har, i modsætning til Sidsel, aldrig på noget tidspunkt i mit liv dyrket en sportsgren. Til gengæld er jeg meget interesseret i mode og blogging – nogle interesser, som ikke ret mange af mine mandlige venner kan være med på. På en eller anden måde ender jeg også tit nogle steder, hvor det bare er mig og en masse piger (okay, det kan lyde forkert….) – men for eksempel arbejdede jeg en del år i H&M, hvor der var omkring 60 piger og 4-5 fyre ansat. Og på Medievidenskab var mand-til-kvinde-ratioen også omkring 1:5. Man skulle næsten tro, at jeg bevidst gik efter det, men det gør jeg altså ikke ;) Generelt tror jeg faktisk, jeg ofte har lettere ved at omgås kvinder end mænd, måske fordi jeg ikke altid forstår den der mandehørme-macho-jargon, nogle mænd insisterer på at køre (ikke dermed sagt, at jeg ikke også sagtens kan være 100% drengerøv en gang i mellem). Omvendt har jeg et indtryk af, at Sidsel har det lettere i mandligt selskab – eksempelvis var hun, indtil for nyligt, den eneste kvinde på sin arbejdsplads og syntes egentlig det er helt fint næsten udelukkende at have mandlige kollegaer.

Og så er der selvfølgelig også en masse småting, så som at jeg godt kan li’ at bruge forskellige hudprodukter for at passe på huden, at købe nyt tøj, at lægge flotte billeder på Instagram, at sørge for at lejligheden er støvsuget og ryddelig og at alle tingene ligger, hvor de skal (og ikke ligger og flyder på bordet, på en stol eller i sengen, Sidsel!). Måske nogle egenskaber og interesser, som man normalt ville tænke på som værende overvejende feminine. Og det er de måske også. Men jeg tror de færreste ville bruge ordet “feminin” til at beskrive mig med – eller “maskulin” til at beskrive Sidsel med.

Det var egentlig ikke fordi jeg ville sige noget specifikt med dette indlæg, det var bare noget, Sidsel og jeg havde snakket om fra tid til anden, og jeg tænkte det kunne være sjovt at skrive et indlæg om :) Hvis jeg skulle sige én ting, så er det, at jeg synes, man bare skal interessere sig for det, man selv synes er spændende og opføre sig sådan, som man selv finder det bedst, og så ikke bekymre sig så meget om, hvordan det mon opfattes af andre. Ofte ender det faktisk oftere med ros og anderkendelse end fordomme, når man bare gør, som man selv føler for :) Mine drengevenner kan godt drille mig lidt med min interesse for tøj og blogging fra tid til anden (selvfølgelig på en venskabelig facon), men på den anden side er det også tit mig, de kommer til, hvis de lige skal låne noget tøj til weekenden eller have et godt råd om, hvilke jeans de skal købe eller hvad de skal ha’ på i byen ;)

Hvordan har I det i jeres forhold – er manden en typisk mand og kvinden en typisk kvinde? (Hvis da der er noget, der er en typisk mand og kvinde…)

P.S: Jeg synes stadig det er totalt tarveligt, at Yogi Tea vælger at lave en te, der smager vildt godt, og så kalder de den for Women’s Tea! Jeg drikker den alligevel!

 

5 kommentarer

 • womens tea <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Super hyggeligt indlæg at læse.

  Jeg er helt enig Lasse, folk skal bare være dem de er, og så skal alt andet nok gå.

  Min kæreste og jeg har også fra tid til anden haft denne diskussion.

  Overordnet så er vi egentlig forholdsvise streotype i vores rollefordelinger eks. min kæreste der står for vores fællesøkonomi (men han arbejder også inde for finans verden, så det giver bare mere mening, det er ham, der sørger for netop økonomien, eller går mere op i det, er nok en bedre formulering).

  Jeg har dog, fuldstændig modsat min kæreste, meget mere temperament (noget jeg uden tvivl har fra min far haha), hvor min kæreste er meget mere stille og rolig nede-på-jorden, haha. Sjovt at tænke på. Vi komplimenterer hinanden godt på den måde.

  Jeg har også altid gået vildt meget op i kost og motion, hvilket mange nok også ser som især en kvinde ting, og her er min kæreste lidt mere afslappet og chill.

  Derimod går min kæreste meget mere op i boligindretning og intriør end jeg, og det er praktisk talt ham, der har indrettet vores lejlighed. Her er jeg dog fuldstændig ligeglad, tingene skal bare fungerer og være praktiske.

  Sjovt med de forskelle :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er altså sjovt! Jeg går ikke specielt meget op i boligindretning, så der er jeg måske mere “klassisk” mand :P I virkeligheden handler det jo nok bare mere om interesser og personlige træk end om noget med køn :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, jeg elsker det indlæg!
  Når jeg har mødt dig har det også været dig som har været den der snakkede klart mest af jer.
  Det er også lidt en kvindeting måske – at plapre løs om alt og ingenting :-)
  Glæder mig til at tilbringe næste søndag med jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, ja, jeg er nok kendt for at snakke ret meget tror jeg :D Og i lige måde, Maya!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monochrome Palladium boots