Billeddagbog fra Puerto Rico #1 – Sidsel & Lasse
lights, camera, knækbrød!

Billeddagbog fra Puerto Rico #1

puertorico (110)aa

puertorico (30)a

puertorico (5)a

puertorico (48)a

puertorico (18)a

puertorico (19)a

puertorico (13)a

puertorico (14)a

puertorico (115)a

puertorico (21)a

puertorico (73)a

Nu er vi “landet” igen efter vores ferie, både mentalt og fysisk, og det er på tide at få vist jer lidt billeder og fortalt om turen. Allerførst tænkte vi at det kunne være fint med lidt grundlæggende om destinationen. Here goes:

Puerto Rico ligger som del af De Store Antiller i det caribiske øhav. Øen hører under amerikansk territorium og møntfoden på øen er derfor også dollars. At øen dybest set er amerikansk ses tydeligt på hovedstaden San Juan. Amerikanerne valfarter hertil og bor i store condos ud til vandet. På mange gadehjørner finder man enten en Burger King, en Denny’s eller en McDonalds. På den måde kan især San Juan ved første øjekast fremstå lidt kulturløs. Heldigvis skal man ikke langt væk fra amerikanernes ferieghetto Condado, før byens latinamerikansk rødder udfolder sig. Vi boede i tilstødende bydel Santurce, der virkelig har fået en opblomstring på det seneste. Her finder man rolige gade med pastelfarvede huse, barer, gallerier og rigtig gode og autentiske restauranter. Puertoricanerne har også været flittige til at holde byen grøn – der er palmer, kaktusser og slyngplanter ved hver en bygning.

Udover Santurce kan man heller ikke komme udenom Old San Juan, hvor oprindelige huse og forskansninger ligger side om side. Denne bydel er en bid af det gamle Puerto Rico, som er vildt charmerende, farverig og dragende. Resten af øen byder også på flotte steder så som Rincon, øens surferparadis, og Salinas, en søvnig og smuk fiskerby på sydkysten. I højlandet finder man kaffeplantager og El Yunque-regnskoven og til højre for hovedøen finder man de små øoaser Culebra og Vieques. Og lad det være sagt med det samme – hvis man er interesseret i en stille, tropisk, idyllisk ferie, så bør man søge ud på øerne. Bl.a. kan Culebra byde på en af verdens bedste strande – Flamenco Beach. Vi havde i denne omgang både lyst til lidt strand og afslapning, men også noget byliv og larm. Og det får man for alle pengene i San Juan. Bildyt og hundebjæf, der om aftenen blander sig med tonerne fra salsabands og brus fra havet. Og så rammer varmen og byens dufte én som en skovl, når man ankommer. Men på den bedst tænkelige måde! Derudover er San Juans beboere umådeligt hjælpsomme og nysgerrige. I løbet af første dag i byen var der tre forskellige, der henvendte sig til os med anbefalinger og spørgsmål (det var vist tydeligt, at vi var langt væk hjemmefra!). Det er en umiddelbarhed, som man slet ikke møder derhjemme, og som vi synes er rigtig cool. Og hey, så er der naturligvis den allervigtigste grund til at tage til Puerto Rico: klimaet. Med næsten konstante 28-29 grader og sol i sommerperioden tilsat en rar havbrise, så er det tæt på at være perfekt vejr i vores øjne.

Det var lidt generelt om Puerto Rico og hvorfor vi valgte at tage dertil. I næste indlæg vil vi komme lidt nærmere ind på hvad vi fik tiden til at gå med (udover at ligge på vores fantastiske tagterrasse!). Stay tuned :)

10 kommentarer

 • Klara

  Hvor ser det hele bare møglækkert ud!
  Jeg må indrømme, at jeg er blevet lidt forelsket i fik hvide tunika/skjorte som man kan se lidt af på et af ovenstående billeder, men jeg mindes også at du har et billede på Instagram med den på? Jeg bliver simpelthen nødt til at spørge hvor den er fra og om den stadig kan findes? ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønne, skønne billeder. :) Glæder mig til flere indtryk af Puerto Rico, da det er en destination der står højt på min egen ønskeseddel.
  Havde i leget hele Airbnb lejligheden eller var værterne tilstede? :) Tænker det er spændende at komme så tæt på de lokale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Vi kan love, at der kommer maaaange flere billeder, anbefalinger og andet godt ;) Værten boede i stueetagen i den treetagersbygning, vi boede i. Vi havde hele 2. etage for os selv, men der var ét værelse mere på etagen, som kunne have været udlejet. Værten var super flink, gav os masser af tips, tog os med ud på hans vandmelon-farm og viste os rundt til en festival inde i byen. Og så var vi også ude at spise med ham og hans kæreste en aften. Så man kan roligt sige, at vi kom tæt på de lokale :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det ser SÅ skønt ud! Hvor er badedragten fra Sidsel? Sådan én vil jeg gerne have fingrene i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Elsker billederne – man kan nærmest mærke varmen og feriestemningen! Og så ser I bare begge så godt ud :) Du worker virkelig den badedragt Sidsel!
  Jeg dør lidt over det sidste billede.. Haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak, Ditte! Det var en dejlig kommentar at få :)
   Haha, vi diskuterede også det sidste billede en del.. “skal f*ssen med..? F*ssen skal med!”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Åh, jeg vil så til Puerto Rico – og endnu mere efter at se jeres skønne billeder!
  Har I mon lyst til at fortælle, hvor meget i ca. kom af med for sådan en tur?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det kan virkelig også anbefales. Vi vidste ikke helt hvad vi kunne forvente os af øen, men vi blev positivt overraskede gang på gang :)
   Ja da. Det kan være vi skal komme med en lidt grundigere udredning i et indlæg, men her får du lige den hurtige udgave:
   Flybilletter = 6000
   Airbnb = 4000
   Mad, transport, lir i 14 dage = 7000 (kunne sagtens gøres billigere, vi er bare ret vilde med at spise ude!)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lights, camera, knækbrød!