Billeddagbog fra Puerto Rico #3 – Sidsel & Lasse
Ferieuniform

Billeddagbog fra Puerto Rico #3

puertorico (129)a

puertorico (69)a

puertorico (8)a

puertorico (56)a

puertorico (83)a

puertorico (102)a

puertorico (53)a

puertorico (84)a

puertorico (114)a

Én ting, der især gjorde vores tur fantastisk, var den AirBNB-lejlighed vi havnede i. Vi havde oprindeligt booket dette sted, som også så rigtig hyggeligt ud, men desværre blev værten nødt til at aflyse grundet personlige årsager. Så stod vi der en måned inden afgang med håret i postkassen. Jeg HADER ikke at have styr på tingene. Det kan holde mig vågen om natten. Heldigvis var både værten og AirBNBs medarbejdere rigtig gode til at hjælpe os – de er nemlig forpligtede til at finde andre mulige boliger ud fra de kriterier, man angiver. Og så refunderer de faktisk en stor del af beløbet, skulle man finde en bolig, der er dyrere end den, man oprindeligt havde booket. Det var god service, og det gjorde, at vi heldigvis hurtigt fandt et alternativ. Men med sådan nogle lidt forhastede beslutninger kan man godt ha’ lidt uro i maven mht. om det så også var det rigtige valg og så videre. Heldigvis viste det sig, at vi havde truffet det bedst tænkelig valg. Vi endte nemlig med at leje os ind i en gammel art deco-lejlighed (San Juan rummer så mange flotte art deco-byggerier, som I måske også kan fornemme på billederne ovenfor) hos Ricardo, med få skridt til stranden i det hyggelige Santurce-område.

Ricardo var simpelthen den mest gæstfri og betænksomme vært, og vi lærte utroligt meget om Puerto Rico gennem vores snakke med ham. Selvom vi kun havde lejet et værelse endte vi faktisk med at have 80 kvadratmeter lejlighed for os selv på hele turen – og hvad endnu bedre var – en lige så stor tagterrasse med udsigt ud over byen. Det var den bedste base man kunne ønske sig! Og vi hyggede os rigtig meget med Ricardo og hans kæreste. Kørte tværs ned gennem øen til hans vandmelonfarm, besøgte naturreservat og fiskerbyen Salinas, tog til karneval i Old San Juan og spiste dejlig mad sammen. Han fortalte os en hel masse om den financielle krise, Puerto Rico er i, og om det faktum, at øen svæver i limbo lige nu mht. hvilken status den skal have. Det må være mærkeligt ikke at kunne sige om man bor i et selvstændigt land, en amerikansk stat, et selvstyre etc..

Summa summarum er vi stadig varme fortalere for AirBNB og især for Ricardo som vært! Stor anbefaling herfra, hvis man leder efter en rar base i San Juan. Nogle af jer har forresten også spurgt lidt mere ind til turens sammensætning, og selvom jeg vist har fortalt det én gang før, så kan jeg lige gentage, hvordan regenstykket lød:

Vi gav 6000 kr i alt for fly t/r med Norwegian. Vi fløj Kbh – Gatwick –  San Juan og det tog ca. 14 timer i alt. En overskuelig tur synes jeg og rart at sidde i de nye Dreamliner-fly, hvor indeklimaet er bedre og der er større vinduer. Lejligheden, vi oprindeligt lejede gennem AirBNB, kostede ca. 4000 kr. for 14 dage. Ricardos var lidt dyrere, men stort set hele prisforskellen blev så dækket af AirBNB. Jeg synes 10.000 for 14 dage i Caribien for to personer er en virkelig god pris! Tænk at verden er blevet så tilgængelig i dag. Mht. forbrug så tillod vi os at splurge lidt på madbudgettet, og vi spiste ude når vi havde lyst til det. I alt brugte vi nok omkring 7000 kr. på øen til mad, transport osv. Heller ikke vanvittigt mange penge, synes jeg, selvom man sagtens kunne ha’ gjort det billigere ved at lave mad derhjemme.

Vi håber I kunne lide vores billeddagbog og beretning fra den lille ø. Next up er en guide til San Juan + en til Old San Juan. Og så tror jeg vi hopper videre i verden ;) Vi har allerede Birmingham, Hamborg, Prag og Barcelona på tapetet, så det skal nok blive spændende!

P.S: Politiken har skrevet en rejseartikel om Puerto Rico, som bestemt er værd at læse, hvis man vil mere om øen :) Læs den her.

3 kommentarer

 • Virkeligt fedt at høre om jeres Airbnb oplevelse. Jeg er selv stor fan af konceptet, og skriver pt mit speciale om netop interkulturelle møder og værtskabsrelationer ifm med Airbnb overnatninger. Må jeg bruge jeres tekst i min dataanalyse? Jeg samler blandt andet på det folk skriver om deres oplevelser. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Sejt specialeemne! Jeg skrev selv om deleøkonomi, så jeg har selv rodet med noget af det samme ;) Du bruger bare løs!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super mange tak :) og ja, super spændende tema.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferieuniform