Guide til Old San Juan

Tips til Hamburg og Prag, tak!

prague-1119791_1280

 

Hej kære læsere. Vi håber, I har nydt påsken og fået ladet batterierne lidt op? Det har vi i hvert fald. Vi har også gået og glædet os til vores næste to rejser, som vi faktisk skal af sted på meget snart – først skal vi til Hamburg på en forlænget weekend og dernæst er det Prag med fire overnatninger. Det er ikke ret længe siden, vi kom hjem fra Puerto Rico, men vi er mere end klar på at rejse allerede igen!

I plejer at være SÅ gode til at komme med nogle seje tips til forskellige rejsedestinationer, så derfor vil vi meget gerne høre jeres bedste Hamburg- og Prag-tips. Om det er mad, shopping, seværdigheder eller noget fjerde – fyr løs! Smid en kommentar i kommentarfeltet, hvis der er et sted, vi bare ikke må gå glip af. Tak :)

   

20 kommentarer

 • Camilla

  Grand Café Orient er et must i Prag: http://www.grandcafeorient.cz/ – den fineste gamle café midt i byen, med masser af lækre lækre kager.

  Og TV tårnet med de kæmpe store kravlende babyer.
  Det gamle jødiske kvarter og ikke mindst den Dansende bygning på flodbreden.

  Det er vist ca det. Prag er skøn. Drik masser af øl og spis masser af flæsk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Better burger company, Rosenstrasse, en sidegade til den store shoppinggade. Gode burgere, uformel stemning. Ingen alkohol servering men bl.a.lækker hjemmelavet is te.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Uh ja, de ser gode ud! (vi har lige googlet dem) – det skal vist prøves :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie B

  Okay, det bliver lidt langt, men eftersom mine venner hele tiden tager til Hamborg, hvor jeg har været en del gange, har jeg lavet en guide til byen, som de plejer at være helt vilde med. Den kommer her:

  HAMBORG

  Verdens sødeste morgenmadssted/café hele dagen, man også kan besøge senere: Alexandros, nær rådhuset: ‪Pelzerstraße‬, 20095 Hamburg, Deutschland‬.
  Tæt på den ligger også den kendte Morgenmadscafé: Cafe Paris (Rathausstraße 4)

  Schanzenviertel: Område med meget genbrug og hyggelige caféer

  Butik med brugskunst: ”Die Hausfreunde“.

  La Luna: restaurant på Neuer Kamp lige ved Feldstrasse Ubahn, meget fin med treretters menu for en overskuelig pris

  Restaurant: Dim Sum Haus, Kircehnallee 37 skulle have fantastisk sprød and (men jeg fik en ulækker dimsum)

  Lækker take-away ved Landungsbrücken, f.eks.dybtstegte rejer med chili-mayo

  Nær MESSENHALLE u-bahn:
  På Karolinenstrasse ligger en boghandel med den MEST FANTASTISKE cafe, hvor man også kan tage madkurser. Det hedder Koch Kontor

  På hjørnet af Karolinenstrasse og Marktstrasse ligger en skøn italiensk restaurant, som var noget af det bedste mad, vi fik. Den hedder Trattoria Cento Lire, og især deres vanvittigt store ostetallerken som forret, den kunne mætte mange glade ostemunde. Deres pizzaer og alt andet var også super (men værten var lidt fjollet).

  Som en vinkel på Karolinenstrasse ligger Marktstrasse, som er mega hyggelig. Længere oppe af gaden ligger en cubansk café/restaurant, som er god.

  På gaden ligger også en vildt sød kage/tærte-café, som både har vegansk og glutenfrit osv, men også bare almindelige kager, som er sådan FOR gode. Den hedder Harbor Cake.

  Der er også en vildt sindsyg antikvitetsbutik med udstoppede svaner, bogstaver fra trykpresser og alle mulige skøre ting. Den ligger i en kælder på marktstrasse.

  Karosechs, Karolinenstraße 6. Nogle gange skal man vist bestille bord, men det var ikke nødvendigt for os.

  Sneaks: Gloryholeshop (Marktstrasse 145)

  Schanze Viertel er et alternativt område med de sjove butikker og hyggelige cafer. Der er loppemarked hver lørdag. Det er lettest at stå af U-bahnen ved “Feldstraße”. Det ligger også lige ved Heiligengeist Feld.

  Allerallervigtigst! Søndag morgen skal man opleve Fischmarkt på havnen, som er en kæmpe fiskeauktion, der udvikler sig til en fest. Der bliver solgt bl.a. fisk, frugt og grøntsager. Det starter tidligt (altså klokken 7-agtigt, og jo tidligere man er der, jo bedre!) og slutter kl. 11 om formiddagen. Jo tættere man kommer på slutningen, jo billigere bliver alle varerne. Det SKAL I sådan til. Der er også en hel hal med rockmusik og madboder, hvor folk fortsætter festen fra byturen, det er en meget sjov og god oplevelse.

  I centrum ligger der flere stormagasiner/arkader, hvor Alsterhaus er at foretrække. Karstadt er rimelig billigt og har et stort udvalg

  Ponti: italiensk restaurant i Neustadt

  Kleidermarkt som er genbrug, tjek adressen, den er kæmpestor og mega god, men ligger lidt decentralt. Der er også gode genbrugsbutikker, hvor man vejer tøjet og prisen bestemmes derefter.

  Altes Mädchen – lagerstrasse 28 B – ølhal

  Kleine Pause: burgersted, Wohlwillstrasse 37

  Hamburger Kunsthalle, tjek evt. På nettet….

  Litteraturhaus, frokost, Schwannwik 38, ved Alster

  Deichtorhalle, fotografikunst, haDeichtorstrasse 1-2

  Vi var meget begejstrede for havnerundfarten, det er en superimponerende industrihavn og byen er også flot fra vandsiden, især i sol.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Wow, Cecilie! Tusind tak! Det er da for vildt, at man har så gode læsere, det vil bruge tid på at komme med alle de tips :) Nu må vi se, hvor meget af det, vi kan nå på en weekend ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Prøv Cafe Paris i Hamborg for deres fantastiske morgenmad – husk at booke eller kom lige når de åbner. Kan også anbefale Bullerei til frokost eller aftensmad og drinks på baren på øverste etage af Empire Riverside Hotel- helt fantastisk udsigt over havnen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Efter lige at være flyttet tilbage til DK efter 2,5 år i verdens smukkeste by, vil jeg da hellere end gerne komme med et par Hamburg-tips ;-) Området “Sternschanze” (som en anden Trine allerede har skrevet) kan klart anbefales. Super cool stemning – også om aftenen, hvor der er gang i de mange hyggelige barer og spisesteder. Hvis I kommer der omkring frokosttid skal I klart ind og spise “Kumpir” (Schanzenstraße 95), som er meget anbefalesesværdigt og ikke noget, man kender fra Danmark – virkelig et must!! Derudover skal St. Pauli opleves, en tur fra den ene ende af Reeperbahn til den anden, helst efter mørkets fremmenbud. Karolinenviertel (lige ved siden af Schanzen) er også et super spændende område, ligeså med masser af hyggelige restauranter og barer + god mulighed for vintageshopping. En lille gåtur fra Landungsbrücken og langs havnen (til Hafencity, hvor man så man tage i Miniaturwunderland :-D) kan også klart anbefales samt “Portugisenvirtel” som ligger ved Landungbrücken, hvor der er masser af gode restauranter/barer. Bl.a. “Luigis”, som laver de lækreste pizzaer – dog er stemningen meget bar-agtig og tjenerne kække, så man skal være i humør til den slags, når man går derind ;-) Sidst men ikke mindst er en bådtur på Alsteren (sejler fra Jungfernstieg – lige overfor den store Applebutik), en rigtig god måde at se byen fra en anden vinkel, virkelig super hyggeligt, hvis vejret er godt! Min liste kunne blive uendelig, det er virkelig (ifølge mig hvert fald, haha) verdens dejligste og smukkeste by! Håber, I får et fantastisk ophold og kan bruge mine tips bare en smule :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak, Trine! Man kan godt høre, at du har boet der :) Det var nogle virkelig fine tips!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  I forhold til Hamborg så var vi afsted i sommers. Jeg vil anbefale en lækker steak restaurant, der hedder Estancia Steaks. Vi går ikke så meget på steak restauranter herhjemme, så det skulle have en chance i Hamborg. Block House er meget kendt dernede – lidt lige som Jensens bøfhus. Men prismæssig er der ikke så stor forskel på Block House og Estancia Steaks, men der er stor forskel på madoplevelsen!! Det er en rigtig populært sted, men det er også forståeligt. Vi lærte i hvert fald, at det er en god idé at bestille bord ;-) Men rigtig god oplevelse og til at betale, hvis man styrer uden om de helt dyre udskæringer og vinkortet ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Området omkring Schanzen er super fedt – det er et område, der tidligere har været ret “råt”.

  Det er omkring Karolinenstrasse og Marktstrasse.

  Der er fede sneakers- og vintageshops.

  Die Bank er er lækker restaurant :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Sejt! Sådan nogle områder kan vi rigtig godt li’ :) Og vi har også hørt godt om Die Bank – tak for tips!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Gemt i en lille gade tæt på rådhuset ligger Mama’s Trattoria, der har nogle fantastiske pizza og pastaretter! De sidste gange, hvor vi har besøgt Hamborg, har jeg altid bestilt deres pizza med røget laks.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  I Hamburg er i nødt til at tage i Miniaturwonderland. Det er så sejt. I tænker måske at det er mærkeligt at tage ind og se på togbaner, men det er meget mere end det. Det er et helt vildt fascinerende museum fyldt med historie, fantasi og masser at snakke om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg skulle lige til at skrive det samme. Jeg havde slet ikke troet, det var noget for mig, da Miniature Wonderland jo “bare” var et forvokset toglandskab, men det viste sig at være meget mere end det – og faktisk noget af det skæggeste, jeg har set i Hamborg. :)
   Jeg vil anbefale jer at købe billetter hjemmefra, så slipper I for køen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Vi har faktisk også hørt en del godt om det efterhånden, så vi vil da se, om vi ikke kan nå forbi et smut :D Det lyder jo virkelig sjovt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kigger med i kommentarfeltet :-D
  Både Prag og Hamburg er rejsedestinationer, som jeg selv gerne vil til snart.
  Btw. hvis I skulle anbefale ét fantastisk spot i Aarhus, hvad skulle det så være? Skal nemlig derhen i weekenden 8-10 april!
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Marie :) Uha, det er svært at anbefale ét godt spot i Aarhus! Det kommer lidt an på vejret og hvad du er til.. men Graven i Aarhus på en solskinsdag er virkelig, virkelig hyggeligt! Ellers kan jeg anbefale dig at kigge på vores “Ultimative guide til en weekend i Aarhus” (øverst i menuen) :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Old San Juan