Guide til San Juan, Puerto Rico – Sidsel & Lasse
030316

Guide til San Juan, Puerto Rico

puertorico (19)a

Her følger så vores guide til San Juan og omegn. Endnu engang kan vi vist kun understrege, hvor god en ferie vi har haft, og at Puerto Rico på mange måder er undervurderet. Vi håber at nogle af jer tager turen over Atlanten og får lov til at opleve noget af alt det, som vi har oplevet. Og spist! San Juan er i den grad også et madmekka, man skal bare lige vide hvor man skal lede ;)

Transport

Norwegian har for nyligt åbnet en afgang til Puerto Rico, som sædvanligvis er ret billig. Se mere her.

Bo

AirBNB – AirBNB er for os synonymt med billigt, lokalt og godt. Og i San Juan giver det rigtig god mening at leje sig ind hos lokalbefolkningen. Se de lejligheder vi bestilte her og her.

El Convento – Hvis man har råd, så burde man også overveje en overnatning eller to på det grandiose El Convento i Old San Juan. Stedet oser af stil og historie.

El Blok – Hvis man skal en tur til øen Vieques, så ser El Blok ud til at være et rigtig lækkert og sejt indrettet hotel (som ikke er vanvittig dyrt).

The Dreamcatcher – Hvis man godt ka’ lide afslappet boheme-hippie-stemning, så er The Dreamcatcher virkelig stedet. Hotellet ser super hyggeligt ud, og så har de vist en rigtig god morgenmad :)

2016-02-29 02.59.26 1

Oplevelser

Kig på murals
I i det hyggelige Santurce-kvarter finder man rigtig mange vægmalerier og super gennemført streetart. Vi havde et kort hvor alle pieces var samlet, men man kan sagtens bare gå på opdagelse uden. Start evt. ved Av. de Diego og drej til højre ad Av. Ponce de Leon og så til venstre ad Calle Cerra. Så kan man ikke undgå at se de mange murales og træskulpturer.

Tag på stranden
San Juan ligger faktisk ud til en af de lækreste “bystrande”, Lasse og jeg har besøgt, nemlig Ocean Park Beach. Sandet er fint og rent og vandet er skønt. Man skal dog forberede sig på en god del blæst, da stranden ligger mod nord ud til Atlanterhavet. Tænk Vesterhavet i caribisk udgave.

Besøg Pinones
Vest for Santurce finder man Pinones, der har en dejlig afslappet vibe. Gå en tur på stranden og køb frokost ved en af de mange små farvede boder.

Gå på museum
San Juan rummer mange flotte og spøjse museer. Både Museum of Art og Museum of Contemporary Art er et besøg værd, og i Old San Juan finder man fx et lille apotekermuseum (med gratis entre).

Udforsk Old San Juan
Old San Juan er et helt kapitel for sig, og vi har derfor også valgt at dedikere et helt indlæg hertil. Men vi kan sige så meget at bydelen er en af de smukkeste, og man må absolut ikke gå glip af den!

Shop i Plaza Las Americas
Hvis man gerne vil have fingrene i lidt amerikanske brands inden turen igen går mod DK, så ligger Caribiens største mall faktisk i San Juan. Vi var ikke derude, men det så meget hyggeligt ud.

Tag på Bacardi-museum
Her nåede vi heller ikke ud, men vi hørte faktisk at det var en fin oplevelse, selvom det skriger turistfælde. Caribien har en lang og stolt tradition som romproducent, som man kan blive lidt klogere på, på museet.

Oplevelser udenfor byen

– Besøg en kaffeplantage eller farm
– Tag til den lille havneby Salinas (og bestil hjemmelavede empanadillas fra den lille, stribede kiosko)
– Tag til surfer-byen Rincon og fang et par bølger
– Tag nogle dage til Culebra eller Vieques – begge øer har nogle af Caribiens bedste strande (færgen dertil går fra Fajardo)
– Tag på hike i El Yunque-regnskoven

Mad & drikke

puertorico (100)a

Blonda Condado

På Blonda kan man få en syndig omgang brunch i bedste amerikansk stil. Vi bestilte “blonda breakfast” som inkluderer french toast, pandekage, home fries, eggs benedict og bacon. Og for at lette samvittigheden tilkøbte vi en skål frugt, haha!

puertorico (5)a

Kamoli

Café Kamoli er enormt hyggeligt og byder på både god morgenmad, frokost og aftensmad. Og med lidt helse/sundhedsvinkel, hvis man trænger til det! Vi kan anbefale deres Isla Bowl, omeletterne og til aftensmad enten curry chicken pot eller pad thai.

puertorico (25)a

Pirilo

Der ligger faktisk både en Pirilo i Old San Juan og på Calle Mcleary. Vi besøgt den på Mcleary, og gik glade derfra. Stemningen er god, pizzaerne er lækre og så kan man blive mæt for omkring 20 dollars for to personer, hvis man deler en stor pizza.

puertorico (121)a

Tresbé

Tresbé blev lidt af et stamsted for os, da det lå lige overfor Calle Perez, hvor vi boede. Her spiste vi aftenens første måltid bestående af sliders, tacos samt pommes og fritter på sød kartoffel. Smagfuldt, billigt og i seje omgivelser.

Bebos Café

Vi skulle naturligvis også prøve de lokale retter, og én af de meste kendte er mofongo – stegte og mosede plantains formet til en skål og fyldt med enten kylling, svin eller skaldyr i creolersovs. Bebos laver en af øens bedste, og vi gik meget mætte derfra! Ikke verdens mest elegante ret, men det smager godt.

puertorico (13)a

Double Cake

Udover Tresbé kom vi også meget på Double Cake, som ligeledes ligger på Calle Loiza. Her kan de deres kagekram! Brownies, cupcakes, lemon slices, cookies.. Og den lokale specialitet “quesitos” – karamelliseret butterdej med mandler og fyld af flødeost. Prøv det hele! Og drik en god kop kaffe til.

puertorico (28)a

Nonna Cucina

På Nonna laver de øens bedste italienske måltid. Både pasta, pizza, risotto og antipasti i flere variationer. Dertil kan man om lørdagen og søndagen få “nonna brunch”, der bl.a. består af french toast, frittata, eggs Benedict og pandekager med nutella.

puertorico (131)a

Abracadabra Café

Denne hyggelige café er meget populær især på grund af dens billige og gode morgenmad. Prøv en gang pandekager med frugt eller måske en omelet med valgfrit fyld. Men vær obs på, at portionerne er meget store!

Yogenfrüz

Denne froyo-biks må da kandidere til at have jordens mest kiksede navn. Måske lige slået af Haagen Dazs.. Pseudo-dansk/schweizisk/tysk når det er bedst. Men de laver altså en ok froyo med frugt. Prøv én med blendet hindbær og mangostykker på. Læks!

puertorico (68)a

Cocina Abierta

Abierta er en del dyrere end de andre steder vi anbefaler, men maden er også en hel del mere raffineret. Stedet byder både på nyfortolkninger af lokale retter og mere fusionsprægede serveringer. Vi havde en virkelig god spiseoplevelse på stedet og kan anbefale at man sætter sig derind og deler 3-4 retter og måske en flaske rosé. Deres duck tacos og seared tuna er the bomb!

puertorico (78)a

Buns Burger Shop

Hvis man har været på Five Guys i USA og var glad for deres burger og fritter, så bliver man ikke skuffet på Buns. Konceptet er nogenlunde det samme med relativt få retter at vælge imellem, men til gengæld mange toppings, dips og drikkevarer. Deres fritter er nogle af de bedste vi har smagt.

puertorico (10)a

San Juan Smokehouse

Smokehouse faldt vi ret tilfældigt over en aften vi var oppe og snuse til stemningen på La Placita. Stedet laver rigtig gedigen southern barbecue og portionerne er STORE! Vi kan anbefale deres ribs, corn bread og vandmelonsalat. Mm!

El Rex

Der er relativt mange taco-steder i byen, og de er af svingene kvalitet. El Rex er en af de bedre. Og så er stedet også garant for god stemning i weekenden, så tag derned om ikke andet så bare for en enkelt Medallo eller to.

DSC08296 a

Bagua

Her fik vi turens bedste måltid med fisk. Lasse fik waikiki salmon og jeg fik grillet grouper med chimichurri og mango. Meget let og lækkert. Og selve restauranten er også hyggelig.

4 kommentarer

 • Emilie

  Det er imponerende hvor stor forskel der er på uafhængige caribiske nationer og Puerto Rico. Jeres billeder og beskrivelser får San Juan til at lyde som et stort amerikansk resort… Set fra et dominikansk synspunkt ser det i hvert fald ud til, at I er gået glip af meget af det, jeg elsker ved Antillerne. Men dejligt at se I havde en god tur :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jeg føler nu på ingen måde at vi er “gået glip af noget”, for vi vidste jo nogenlunde hvad vi gik ind til :) Puerto Rico bærer naturligvis præg af, at øen er amerikansk territorium, men der er stadig masser af caribisk stemning og autenticitet at komme efter. Hvis vi havde søgt mere ud mod de små kystbyer havde vi nok også oplevet det i større grad, men det var bare ikke det vi var ude efter i denne omgang. At kalde San Juan et stort amerikansk resort er også meget langt fra den virkelighed, vi oplevede. Det skulle vores indlæg også meget gerne kommunikere, så jeg er da lidt ked af, hvis det er det indtryk, du har fået..

   Den dominikanske republik er helt klart også på must-see-listen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig, virkelig fin guide – og nogle SÅ fine billeder :-) Tak for det!
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jamen velbekomme, og tak for din meget søde kommenar, Marie! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

030316