Vind en Mindy stol fra ILVA

Bliv stilet og sikker cyklist med HEL hjelm på Kickstarter

linn x sl (14)a

lasse + batavus2a

linn x sl (12)a

linn x sl (4)a

linn x sl (7)a

 

Indimellem får man større eller mindre vink med vognstænger her i livet. Det kan næsten virke helt skæbnebestemt af og til. I sidste uge var jeg uheldig at vælte på min cykel, halvt som følge af en lastvogn, der kørte tæt forbi og pressede mig væk fra vejen, halvt som følge af en metalplade på vejen, som fik mine dæk til at skride. Det var ikke nogens skyld, og jeg slap heldigvis med skrækken og småskræmmer, men det var en virkelig nederen start på dagen og et stort chok, fordi jeg røg ud over styret og kurede hen ad asfalten med ansigtet 3 cm fra vejen. Det kunne lige så godt ha’ været pandebrasken og ikke mine 50krs luffer fra Tiger, der havde taget fra. Og det satte naturligvis tankerne i gang – om ikke det snart var på tide at bruge den forbandede cykelhjelm. Og jeg bliver nødt til at skrive forbandet, fordi jeg ikke er, og aldrig bliver, bedste venner med hjelmen. Den er kluntet, den gør mit flade fehår endnu mere fladt og den er besværlig at have med rundt. Og nårh ja, så ligner man en ogginok med den på. There I said it. Og jeg er åbenbart tilpas forfængelig til ikke at være ligeglad med sidstnævnte, men jeg er bestemt heller ikke ligeglad med mit eget ve og vel, så derfor vil jeg nu gøre forsøget alligevel. Og derfor kom det som sendt fra himlen, da Lasse og jeg fik tilbudt at teste LINNs nye hjelm. Da vi cyklede ud for at tage billeder af hjelmene kom vi i øvrigt til at snakke om, at det for vores skyld sagtens kunne være lovpligtigt med cykelhjelm – ligesom at det er lovpligtigt at bruge sele i bilen og hjelm på motorcykler, scootere og knallerter. Så kunne vi alle cykle rundt og se fjollede ud sammen ;)

Men tilbage til hjelmen. LINN er et dansk firma, der bor lige her i Aarhus. De lever og ånder for nordisk design, og har nu udviklet og designet en nyfortolkning af skaterhjelmen, som de har navngivet ”HEL” (det modsatte af ‘itu’ – meget passende). Vi synes, der især er to ret unikke egenskaber ved hjelmen:

1. Den har ”scandinavian fit”, hvilket betyder, at hjelmen er mere aflang end rund, når man ser den fra oven. Med andre ord passer hjelmen os bedre, da skandinaviske hoveder generelt er mere ovale. De skaterhjelme, der er på markedet i dag, er lavet efter asian fit, som er mere rundt. Og hjelmene sidder ganske rigtigt fantastisk godt på hovedet, så det er ret fint tænkt at medregne skandinavisk hovedform som faktor.

2. Det er meningen at hjelmen skal bevare sin meget rene og tidsløse formgivning, mens farverne bliver opdaterede efter sæsonens trends. Dvs. at man ikke behøver rende rundt med en rædselsfuld farvepalette på knolden – WIN (har selv været der i mit første glorværdige forsøg på at bruge cykelhjelm – en skøn hjelm i Bilka-blå med lidet kønne lyserøde blomster fordelt rundt på halvkuglen).

LINNs ønske med hjelmen er, at brugeren skal have lyst til at tage den på, fordi den er pæn og kan passe ind i en moderne garderobe, samtidig med at den er komfortabel at have på. HEL er naturligvis også top sikker og lever op til de europæiske standarder for cykelhjelme. Krøllen på denne historie er så, at LINN er i fuld gang med en launch på Kickstarter, og derfor vil de naturligvis gerne have alt den støtte, de kan få. Så hvis nogle af jer har fået vakt nysgerrigheden kan I finde mere info om og eventuelt støtte HEL-projektet lige her. For vores vedkommende vil vi nu forsøge at gøre cykelhjelmen til en del af den daglige transportrutine, så vi kan føle os sikre og trygge i trafikken (selvom vi nok altid vil have et forhold til hjelmen, der kan gå under betegnelsen “it’s complicated”). Og hvem ved, måske HEL redder os fra at gå itu en dag.

Find også LINN på Facebook og Instagram.

Sponsoreret indlæg

   

18 kommentarer

 • Pernille

  Hej Sidsel & Lasse,

  Har LINN en hjemmeside hvor man kan læse mere om hjelmen og hvad de ellers står for? Jeg er ved at skrive mit afsluttende projekt på mit studie, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme i kontakt med LINN, da jeg synes deres projekt med cykelhjelmen er meget interessant.
  På forhånd tak!

  De bedste hilsner
  Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Dejligt at se, at I sætter fokus på cyklistsikkerhed. Jeg arbejder som traumetekniker i akutmodtagelsen, og det første spørgsmål, der stilles på traumestuen, når vi får melding om en tilskadekommen cyklist, er altid: “Var der cykelhjelm på?” Et dansk studie fra sidste år viste, at cykelhjelmen forebygger 86% af traumatiske hjerneskader. Det er utroligt, at 300g plastik og flamingo kan gøre sådan en stor forskel.

  Jeg cykler altid selv med hjelm, og jeg skal helt sikkert se nærmere på dem fra Linn. Tak for det fine blogindlæg! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Cecilie :) Jamen selv tak! Det er virkelig vildt, at det kan gøre så stor forskel ja. Vi har faktisk måttet sende vores hjelme tilbage, da de kun var en prototype til at tage billederne med – så indtil vi får vores “rigtige” cykelhjelme fra dem, cykler vi faktisk fortsat uden. Det er selvfølgelig ikke så smart…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Boesgaard Mortensen

  Kan kun sige aldrig cykel uden hjelm.. 1 april fra jeg vidne til en cyklist der røg over styrtet han tog kun fra med en krops del hans pande øv øv øv da han lå der på jorden og der kom blod ud af hans øre … ingen hjelm = no go

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Mega fede hjelme, og jeg står faktisk lige og mangler en ny hjelm. Men jeg forstår ikke helt om man selv kam vælge farve, hvis man går ind og støtter? Synes den støtte-hjemmeside er lidt forvirrende ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Julie :)

   Det fungerer sådan, at du vælger én af mulighederne ude i højre side. Hvis HEL når deres mål, bliver de penge, du har valgt at støtte med, trukket. Ellers bliver de ikke trukket. Når/hvis deres mål bliver nået, bliver der trukket de penge du har valgt at støtte med og til gengæld får du så eksempelvis en rabatkode, hvor du kan spare procenter på købet af den cykelhjelm. Du kan altså ikke købe dem endnu, men bare støtte den fremtidige produktion af dem. Forstår du? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Nu siger jeg noget, jeg aldrig havde troet, at jeg vil sige.. Den cykelhjelm er jo pæn?!?!

  Jeg vil da virkelig overveje en Linn cykelhjelm. Og ja, jeg forstår ikke, at det er ikke er lovpligtigt? Alle ville jo bruge én så.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jamen jeg kan næsten heller ikke få de ord over mine læber, men jeg synes du har ret ;)
   Jeg har læst mig til at det er fordi, at færre så vil vælge cyklen, hvis hjelmen er lovpligtig. Sundhedfordelene ved at der er flere der cykler vægtes højere end de relativt få hovedskader, der vil kunne undgåes med et hjelm-påbud.. Men det er jo svært at sige, om folk reelt set vil vælge cyklen fra, hvis hjelmen blev lovpligtig..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg er for nyligt begyndt at køre med hjelm, (bliver aldrig den største fan af cykelhjelme, men alt andet er egentlig bare dumt! ) så jeg mangler ikke en ny hjelm, men min gamle damecykel kunne virkelig godt trænge til at blive pensioneret. Hvor er din lækre cykel fra? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jamen du har så evigt ret, Christina. Synes faktisk også jeg ser flere og flere i bybilledet, der bruger hjelm :)
   Min cykel er en “Harlem” fra Batavus og Lasses er en CS Spirit, også fra Batavus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg kører faktisk for nyligt begyndt at køre med hjelm, bliver aldrig fan af den, men alt andet er jo egentlig bare dumt :-) Hvor er jeres lækre cykler fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Øj, jeg håbede lige I udlovede en cykelhjelm i en konkurrence :-) Jeg kører faktisk med cykelhjelm, for det jeg skal leve af resten af mit arbejdsliv er mit hoved, så det agter jeg at passe på. Især efter at en pige i Universitetsparken blev kørt ned og døde af svære hovedskader :-/ Det satte virkelig tankerne igang hos mig.
  Jeg kunne til gengæld godt bruge en lidt smartere cykelhjelm end min nuværende, og den der cykelhjelm er virkelig flot.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja det kunne også have været dejligt!
   Du er en fornuftig pige ;) Det var godt nok også en tragisk ulykke. Og det kunne jo lige så godt ha’ været én selv.. Det sætter bestemt tankerne i gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har egentlig ikke noget imod at køre med hjelmen, men jeg hader at jeg skal “have den med mig”, en hel dag – jeg er ikke meget for at bare hænge den på cyklen inde i Aarhus C… Jeg har set hvad folk gør ved sådanne hjelme… 😔 Jeg har købt en cykelkurv med låg på, som kan låses – det virker for mig, så er der ingen undskyldning 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ja, det er utroligt at man ikke kan få lov at have sine ting i fred! Men hey, sej idé med en cykelkurv med lås på! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Øv, jeg har det på præcis samme måde med den lidet flatterende hjelm. Prøvede også at gøre det til en vane efter et styrt for et par år siden, men desværre holdt det ikke… Måske er det tid til et nyt forsøg! Ved I hvornår hjelmene kommer til salg og hvad prisen bliver? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind en Mindy stol fra ILVA