Fem udflugter i cykelafstand fra Aarhus C #1 – Sidsel & Lasse
At være ærlig

Fem udflugter i cykelafstand fra Aarhus C #1

lasse + batavus1 (1)a

sidsel + batavus a

lasse + batavus2a

Som nogle af jer bemærkede i sidste uges indlæg om cykelhjelme har både Lasse og jeg været heldige at få nye cykler. Sidste år testede vi de flotte Storm & Marie x Batavus-cykler og denne gang er vi så heldige at kunne rulle rundt på hhv. en CS Spirit og en Harlem. Da jeg fortalte min veninde om cyklerne, bemærkede hun “du er godt klar over, at Batavus er cyklerne Ferrari, ikk?”. Overdrivelse fremmer som bekendt forståelsen, men der er altså noget om snakken ;) Det er et par virkelig gode og flotte cykler. Og en virkelig god cykel fordrer næsten at man gør plads til flere cykelture i sit liv! Så vi har kigget lidt på de sidste måneders udflugter og sammenstrikket et par indlæg med idéer til hyggelige dates og udflugter, der ligger i cykelafstand fra Aarhus C. De første fem i rækken har natur som fællesnævner og kommer her:

Kig på stjerner i Ole Rømer-Observatoriet

Fra september til maj er det muligt at booke et gratis besøg på Ole Rømer-Observatoriet, der ligger lidt udenfor Aarhus C. Vi kan varmt anbefale turen, hvor man både får lejlighed til at snakke astronomi i deres undervisningslokale, kigge på Andromeda-galakse, stjerner og månelandskab i det store teleskop (såfremt det er klart vejr) og så får man også en rundvisning i den fine, gamle bygning.

Få tropiske fornemmelser i Væksthusene

Hvis man er træt af kulde og det golde, danske vinterlandskab, så kan man med fordel gå sig en tur i Væksthusene og slutte af med god mad og kaffe på deres café. Det er lige før man kan snyde kroppen til at tro, at man befinder sig på tropisk breddegrader, når man står blandt hibiscus og palmer i 24 graders varme. Det er ret skønt! Og så skal man huske at tage fat i en af de frivillige biologer, hvis man vil blive lidt klogere på botanik. Sidst fik vi en ret spændende lektion om balsatræet. Et ret sejt træ, hvis man spørger os! ;)

Tænd et bål (og overnat i det fri) ved Ørnereden

Jeg er blevet lidt magelig på mine ældre dage, og det der med at sove udendørs har jeg nærmest ikke gjort siden mine dage som spejder i bæverpatruljen(!). Men i sommer tog jeg på et par ture ud til Ørnereden med nogle venner fra studiet, og det var simpelthen så hyggeligt. Bare et bål, god mad og lidt vin, og hele aftenen til at snakke. Jeg vågnede godt nok helt radbrækket, men det kurerede et morgenbad i havet lynhurtigt. Jeg forestiller mig at det kunne være hyggeligt at gøre sammen med sin kæreste også. Shelters kan man booke gratis her.

Kig på vildt i Dyrehaven

Ved Marselisborg ligger Dyrehaven, der, udover at være en hyggelig park at gå tur i, også rummer bestande af sika- og dåvildt samt vildsvin. Man kan komme ret tæt på dyrene, og det er tilladt at have æbler og gulerødder med, hvis man vil fodre dem.

Spring i havet ved Jomsborg/Den Permanente

Hvis man vil vinterbade på Den Permanente skal man enten selv være medlem af Jomsborg eller kende nogen, der er. Fordelen ved at bade her er, at der er ordentlige omklædningsfaciliteter og endnu vigtigere – sauna! Hvis man er helt hardcore kan man jo også bare hoppe i fra den omkringliggende strand, men held og lykke med at få varmen igen!!

4 kommentarer

 • Ditte

  Hvis man er frisk på en lidt længere tur, så vil jeg anbefale Norsminde havn. Turen derud er super fin gennem skoven ved Moesgaard ad fine grusstier gennem skoven og langs vandet og de har nogle virkelig gode fiskefrikadeller hos den lille fiskehandler på havnen. Turen er ca 45 km tur/retur. Perfekt på en dejlig sommerdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Godt tip! Der har jeg faktisk aldrig været. Oplagt sommertur må man sige :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefin M

  Låter superhärligt! x
  http://josefinmolanders.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At være ærlig