Celine New Audrey via Ilkjær

Økonomiske overvejelser i forbindelse med boligkøb + et godt værktøj til din privatøkonomi

SONY DSC

Der er godt nok mange overvejelser at gøre sig, når det gælder køb af lejlighed. Først og fremmest er økonomien en uomtvistelig faktor, især for Lasse og jeg, der både har et virkelig stort ønske om at eje vores helt eget, men samtidig også et stort ønske om at der er luft i vores budget til i fremtiden at kunne gøre de ting vi nu går og drømmer om – om det er at bo i en anden by for en stund, at kaste os ud i livet som selvstændige eller noget helt tredje. Så der er helt klart nogle vigtige kriterier, vi skal forsøge at navigere efter. Samtidig er der også den faktor, der hedder familiestiftelse (beklager Chris og Marie, det bliver altså ikke lige foreløbigt!). Selvom det ikke er noget vi har i tankerne lige p.t., så er der ingen tvivl om, at vi skal forsøge at finde et sted, hvor der potentielt er plads til et lille menneske mere. Og så er der alle de andre småting, som man drømmer om, men som måske/måske ikke findes i én og samme lejlighed – og til den rigtige pris vel at mærke. Oveni alle disse overvejelser kommer så en hel masse vedrørende selve købet  – rådighedsbeløb, rentetyper, banklån, budget til rejser, børn, forsikringer and you name it. For os er det altafgørende, at denne proces ikke bliver forhastet, så vi pludselig sidder alt for stramt i det eller slet ikke lever det liv, vi havde drømt om. Heldigvis har vi til de sidstenævnte overvejelser fået en masse hjælp. Dels gennem råd fra gode venner, dels gennem bankmøder og så har vi også søgt en masse information på nettet. I vores søgen faldt vi en dag over siden Råd til penge, og en rum tid senere blev vi pudsigt nok kontaktet vedrørende et samarbejde med selvsamme side. Pudsigt, fordi det i forvejen er en side vi har frekventeret en del, og har fundet brugbare værktøjer igennem. Og så var det jo oplagt at takke ja og udbrede kendskabet til siden, som vi tror rigtig mange kunne have gavn af :)

Det er finanstilsynet, der står bag Råd til penge. Så det er folk, der ved hvad de snakker om, som står bag de mange råd, værktøjer og skabeloner. Kort fortalt er siden en gratis oplysningstjeneste til forbrugere om deres privatøkonomi. Den rummer tips og budgetskabeloner til familiestiftelse, parøkonomi, forsikringer, forskellige ferietyper, boligkøb og en masse mere. Vi synes siden er et rigtig godt værktøj, hvormed man kan blive lidt klogere på sin økonomi og måske endda få lidt mere ud af den på den ene eller den anden måde. Et godt sted at starte er Dit Økonomiske Livshjul, hvor man får råd og vejledning ud fra alder, boform og civilstatus. For os har især udspecificering af økonomi i forbindelse med låntyper og boligtyper været rigtig brugbart. Det er sgu bare lidt federe at gå til møde i banken, når man rent faktisk ved en smule om det lån, man måske er på vej til at optage. Men man kan som sagt finde hjælp til en hel masse forskelligt. Også selvom det måske “bare” er lommepengene, man vil have til at strække sig lidt længere, eller sommerens kør-selv-ferie til Italien, man vil lægge budget for. I vores øjne kan det aldrig skade at kigge sin økonomi efter i sømmene. Jo mere viden, jo klogere beslutninger kan man træffe :)

Sponsoreret indlæg

   

6 kommentarer

 • Casper

  Tak for et fint indlæg. Råd til penge indeholder rigtig mange ting, så det er værd at tage et kig på.

  Jeg har inspireret af de mange blogs, sider og skriverier om økonomi lavet en beregner ( https://bluelobster.dk/laaneberegner.html ) hvis man vil prøve den.

  Det som er smart, er at man kan sammenligne lånet med en simulering af 100 andre kombinationer af renter og ydelser. Hvad betyder det hvis renten bliver forhandlet 0,5% ned? Eller man går 200 kr ned i ydelse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mark

  Rigtig godt indlæg faktisk, som jeg tror på at mange kan få gavn af. Generalt rigtig god side med mange gode ideer og forslag.

  I kan måske hente lidt inspiration fra min side https://stabilokonomi.dk/ hvor jeg faktisk røre rigitg mange af de samme emner.

  Jeg ser frem til nogle flere gode indlæg fra jer.

  Og Jeg må også rose jer for jeres valg af sponsorerede indlæg, som tidligere skrevet godt kan virke spolerende for indlægget. Det er jeres ikke.

  Rigtig god dag.
  Mvh
  Mark

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Elsker jeres blog! Sidsel og Lasse – learning how to adult :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha! Fantastisk tagline.. godt at vi kan holde hinanden lidt i hånden. Det er sgu af og til lidt forvirrende, det voksenliv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Meget brugbart indlæg. Må jeg rose jer for jeres valg af samarbejder. I er virkelig gode til det. Sponsorerede indlæg bliver tit røvirriterende og kommer til at stikke meget ud på bloggen. Men I formår bare at lave kvalitetsindlæg gang på gang og aldrig gå på kompromis med relevans og jeres stil. Det er så dejligt. Jeres blog er meget unik. Og nok det eneste sted, jeg gider læse indlæg som det her og “voksenjob”-indlæg. I er konkrete og dygtige og jeres blog emmer af kvalitet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det var noget nær den bedste kommentar, vi nogensinde har fået her på bloggen. Det betyder meget og giver blod på tanden til at blive ved, når vi får den slags tilkendegivelser. Så tusind tak for den, Nanna. Hvis vi bare kan fastholde den opfattelse og den gode relation, vi føler vi har til jer derude, så kan vi ikke ønske os mere af den her lille platform.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Celine New Audrey via Ilkjær