Læger uden Grænser - meld dig som indsamler d. 29 maj

Her spiser vi, når vi ikke gider lave mad

Vi er blevet ret gode til at spise ude her på det sidste. Det var bare lidt mere indbydende at lave aftensmad sammen før vi begge fik fuldtidsjobs, men nu er det som om, vi ikke rigtig orker helt så tit! Måske kender I det selv? ;) For at det ikke skal blive for dyrt og/eller snasket, har vi efterhånden udset os nogle gode og relativt billige steder, vi kan falde tilbage på, når madlavningslysten fejler. Her kommer en list over de steder, vi oftest frekventerer:

373cd85210bc3e79c564e17a9858ca1c

Vaca

Vores yndlings-mexi-sted i Aarhus! Deres soft shell tacos med braiseret svinekød bliver man aldrig træt af, deres majskolber er helt i top og deres ribs er virkelig, virkelig lækre. Priserne er fair, og man kan sagtens blive mæt for omkring 60 kroner pr. mand. Der er meget få siddepladser på det lille sted, så det er endnu mere oplagt at besøge om sommeren, hvis man da ikke bor i nærheden.

Klostergrønt

Vi er virkelig blevet glade for at smutte forbi Klostergrønt i Klostergade. Her køber vi gerne en gang bønnesalat, et par falafler, et par samosaer og noget haydari. Det mætter overraskende godt og er ganske sundt. Og så kan man snildt blive mæt for under 50 kr. pr. mand :)

Orientalsk køkken

En gammel traver, som vi bliver ved (og ved) med at vende tilbage til. Restauranten ligger også virkelig tæt på os, så det går bare op i en højere enhed. Vi plejer at dele én “wok2go” med forret og hovedret (til 100 kr.) – det kan vi sagtens blive mætte af, og det smager bare SÅ godt. Vores favorit er and i rød karry – den slår virkelig aldrig fejl. Men det er der generelt ikke noget af det, vi har prøvet derfra, der har gjort.

Processed with VSCO with hb1 preset

Den grønne papaya

Muligvis det bedste og billigste vietnamesiske måltid i Aarhus. Stedet ser ikke ud af meget udefra, men de har totalt styr på køkkenet og maden. Vi plejer at bestille nakkefilet med glasnudler eller deres forårsruller (2 med kylling, to med svin) med risnudler. Det koster 65 kroner og holder bare hele vejen. Vi har tippet om Den grønne papaya før, men det kan virkelig ikke siges nok gange – prøv det!

Le Coq

Le Coq er efterhånden en institution i Aarhus, og deres “mad og fad” hver tirsdag er sindssygt hyggeligt – dagens ret og en fadøl til sølle 50 kroner. Det er da til at forstå! Og maden er oftest rigtig lækker og gerne i den traditionelle ende – tænk farsbrød, lasagne, fiskedeller, kartoffelmos og mere i den dur. Tirsdagens ret kan tjekkes på Le Coqs Facebookside her.

Kowloon

Med beliggenhed i både Banegårdsgade og Frederiksgade skulle der være god mulighed for at få få stillet sin sult i asiatisk mad. Retterne er billige, portionerne gavmilde og udvalget er stort. Et stort udvalg er ikke altid et godt tegn, men hos Kowloon har de meget godt styr på det! En hovedret koster omkring 60 kroner.

05d276cde227d0a9b48614208e024832

Your Local app’en

Gennem Your Local app’en sætter lokale butikker, restauranter og caféer varer med kort holdbarhedsdato ned eller sælger billigt ud af de sidste varer inden lukketid. Når de sætter noget ned, kan du få besked gennem app’en og tjekke op på de nyeste tilbud og nedsætninger. Super smart og dejlig bæredygtigt! Vi er blandt andet glade for at købe lækkert surdejsbrød fra Bernth & Co. som f.eks kan bruges i en omgang tapas :) Tjek app’en her.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læger uden Grænser - meld dig som indsamler d. 29 maj