Når modsætninger mødes – Sidsel & Lasse
Pink lady

Når modsætninger mødes

Processed with VSCO with hb1 preset

For ikke så længe siden var jeg på en kursusdag med Minimum, hvor vi var 25 medarbejdere, der hver især fik lavet en såkaldt DISC-profil. Kort fortalt går sådan en ud på, at man blive placeret i et matrix med fire områder, der hver især er karakteriseret ved forskellige personlige egenskaber og karaktertræk. Områderne hedder D (dominance), I (influence), S (steadiness) og C (conscientiousness). Jeg må indrømme, at jeg nok var lidt skeptisk overfor testen i starten. Før selve kursusdagen skulle jeg svare på omtrent 30 spørgsmål om mig selv, som primært bestod i at sætte adjektiver på mig som person på en arbejdsplads. Jeg syntes, det virkede lidt plat. Men nu var det jo et krav til os ansatte, at vi skulle have lavet en profil, så jeg gik med på den.

Da vi så kom til dagen, hvor vi skulle på kursus og have vores testresultater at vide, blev jeg dog positivt overrasket. Før vi fik resultaterne hver især, fortalte en gut ved navn Henrik lidt om, hvad de fire forskellige kategorier mere præcist dækkede over, og hvad der karakteriserede de personer, der lå inden for hver af dem. Han fortalte også om sig selv og hvor han lå i DISC-spektret. Og det var her, hvor det virkelig blev sjovt og interessant for mig. Henrik var selv høj på ‘I’, hvilket betyder, at han er en snaksaglig person, som er socialt anlagt, anerkendende og inkluderende. Før jeg fik mine resultater fra testen at vide, var det også der, jeg forestillede mig, at jeg nok ville ligge (hvilket også viste sig at være helt rigtigt). Jeg kunne derfor sagtens identificere mig med Henrik og de ting, han fortalte om – bl.a. hvordan han agerede på arbejde og i sit privatliv. Det blev rigtig sjovt, da han fortalte om sin kone, som var høj på ‘C’, hvilket vil sige, at hun er velovervejet og at hun tænker over sine udtalelser og handlinger og konsekvenserne deraf. C’ere er ofte perfektionister, og de vil meget gerne planlægge og skrive ned, så det hele går rigtigt til. Og der slog det mig, at Henrik og hans kone kunne sammenlignes med mig og Sidsel på utroligt mange punkter. I’ere og C’ere er lidt hinandens modsætninger, for de ligger skråt overfor hinanden i DISC-spektret, så på en måde giver det rigtig god mening at Sidsel og jeg fandt hinanden – for modsætninger mødes, som man jo siger. Det er ikke fordi, jeg slet ikke har tænkt over det før, men det var bare ret sjovt at få sat ord på det og at få det beskrevet så udførligt. Det var som om, der var nogle brikker, der faldt endeligt på plads oppe i hovedet på mig. Sidsel er helt klart den mest velovervejede af os og den, der sørger for at få organiseret tingene, når vi for eksempel skal på ferie, lave madplan eller noget andet, der kræver planlægning. Hun er også meget vægelsindet og der går tit en hel del research forud for et restaurantbesøg, en weekendtur eller en sommerferie – bare så hun er sikker på, at vi får valgt det helt rigtige. På de punkter er jeg helt klart mere flyvsk og umiddelbar, og vi behøver for min skyld ikke bruge ekstra tid på at finde den helt perfekte løsning – en OK løsning kan også være fint! Især fordi jeg så slipper for at bruge tid på research… haha. Det er egentlig ikke fordi jeg er super spontan, jeg er bare glad for hurtige løsninger og ofte lidt for doven til at lægge energi i at finde den 100% mest optimale løsning på tingene :D På den måde komplimenterer Sidsel og jeg nok hinanden ret godt og trækker hinanden lidt i en anden retning end den, vi er vant til at gå i. Det var også sjovt at høre, hvordan Henrik fortalte, at han ofte måtte spørge sin kone, om ikke hun snart skulle få gjort noget ved de fire våddragter, hun havde købt til deres søn, som går til sejlsport. De skulle nemlig teste og prøve alle fire, og så sende tre tilbage. På den måde ville de jo finde den helt perfekte! Det er lige præcis sådan noget, Sidsel kunne finde på, og jeg ville helt klart også spørge “hvor skal de her hen?” efter ret kort tid. Men det er åbenbart meget vigtigt, at de hænger fremme, og at man tager sig god tid til at finde den helt rigtige. Haha! I det hele taget bliver sætningen “hvad skal den her?” brugt flere gange ugentligt hjemme i vores lejlighed (af mig), når Sidsel har et eller andet stående på spisebordet, liggende i sengen eller lænet op af skabet. Sådan er vi så forskellige…. og det er vist meget godt! :)

Kan I genkende jer selv i noget af alt det her? Der er jo også den modsatte kombination, hvor det er en person, som er høj på D (dominerende, direkte og bestemmende) og en person, som er høj på S (stabil, loyal og rolig), der finder sammen. Så kan I nok selv regne ud, hvordan sådan et forhold kunne se ud ;)

8 kommentarer

 • Fine tanker og endnu finere indlæg! Holy moses, det ville være en dødssyg verden, hvis vi alle var ens, så hurra for det og hurra for jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tusind tak Simone! :) Og ja, det har du da fuldstændig ret i.. så ville der ikke være nogen modsætninger, der kunne mødes! ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg fik også lavet en DiSC profil for nylig ifm. arbejde. Jeg er helt sikkert D, mens min kæreste er en C, hvilket også er helt tydeligt i vores forhold. På mit kursus skulle vi gætte hvad de andre var – det var sjovt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg synes virkelig, det er sjovt at gætte, hvad andre er :) Ofte er det jo egentlig ret nemt at se. Og det giver helt klart en god indsigt i, hvorfor ens forhold er, som det er.. Er din kæreste under tøflen? :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været igennem den test flere gange både med skole og Maga, og slår selv meget stærkt ud på både S og C. Jeg har egentlig altid tænkt, at mig og Cristian var meget ens, men lige på det punkt har Cristian nok en del mere I end C i sig. Jeg får i hvert fald stress hver gang han skal skynde på mine beslutninger eller ikke forstår, at jeg ikke får ordnet det der, jeg talte om (eller han mener jeg skal). Things takes time! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha :) Det er bare så sjovt, synes jeg! Jeg prøver virkelig også ikke at skynde på Sidsel.. jeg har opdaget, at det bare ikke fører noget godt med sig. Men det er virkelig en øvelse for mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Jeg kan helt klart genkende det. Min kæreste er klart mere velovervejet end jeg er! Jeg kan få helt stress, når vi skal bruge flere tiiiiimer på at vælge et hotel til vores weekendtur, men det går han meget op i :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, det er præcis sådan, mig og Sidsel har det! Men i sidste ende er jeg egentlig meget glad for, at Sidsel gider bruge ekstra tid på det.. så får man bare den bedste oplevelse :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink lady