all grey all day

pizza og pagne hos Briançon

briancon (5)a

briancon (1)a

briancon (6)a

briancon (4)a

Forleden blev vi inviteret til at komme forbi ét af vores yndlingsbagerier i Aarhus – nemlig Briançon, der ligger på Åboulevarden. Anledningen var faktisk ikke, at vi skulle smage på det bagværk, de normalt sælger. Vi skulle derimod smage på noget lidt dyrere, som de også forhandler. Hos Briançon er de lidt frankofile (hvilket blandt andet kommer til udtryk i deres perfekte croissanter!), og derfor har de også kastet sig over import og salg af champagne af forskellige slags. Vi var derfor blevet inviteret til at komme og spise lækker pizza (med Arla Unika ost på – mums!) bagt i bageriets ovn og samtidigt smage på hele syv forskellige champagner, der lå til priser mellem 250 og 700 kroner pr. flaske. Måske lyder det af mange penge, men når man endelig skal ha’ champagne, må det også gerne være lidt godt, ikke? Vi var især vilde med en rosé-champagne (Paul-Etienne Sant German Champagne Rosé til de interesserede – Sidsel tog et billede med Vivino-app’en, ellers havde vi glemt det navn for længst!), som vi bestemt godt kunne finde på at købe selv. Generelt var det nogle rigtig gode bobler, vi blev præsenteret for, og de var slet ikke så tørre, som vi ellers ofte har oplevet, at champagne kan være. Det særlige ved Briançons udvalg af champagner er, at det er sammensat af flasker fra meget mindre huse i Champagne-distriktet, blandt andet Paul-Etienne, der kun producerer omkring 40.000 flasker om året (i forhold til eksempelvis Moët, der producerer 30 millioner flasker årligt). Man får altså nogle lidt mere ukendte og særligt udvalgte champagner hos Briançon – måske man skal være lidt af en connoisseur for at sætte rigtig pris på det, og der er vi nok ikke helt endnu. Men ikke desto mindre var det nogle gode bobler, og vi kan bestemt anbefale at kigge forbi det lille bageri, hvis man skal ha’ sig en god flaske champagne til en festlig lejlighed :)

Hvis man kunne tænke sig at smage på de forskellige champagner hos Briançon, er der et event d. 19 august, hvor man kan få et indblik i champagnerne fra producenten Grongnet :) Læs mere her. Der afholdes også tit champagnesmagning for begyndere, hvis man, som os, er mere på den vogn!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

all grey all day